Mali grad

Tina druga v Vodicah, Grega tretji

25.04.2016

 

Tina druga v Vodicah, Grega tretjiNekateri naši člani so minuli vikend izkoristili za dirkanje v Avstriji in na Hrvaškem. Tekmovalci iz A ekipe so se odpravili na Hrvaško, Vodice so namreč gostile mednarodno dirko UCI C.2. Tam je Gregor Krajnc osvojil tretje mesto, Rok Naglič petega, Luka Tavčar osmega, Peter Zupančič štirinajstega, Boštjan Hribovšek pa dirke ni končal. Tina Perše je bila druga v ženski elite konkurenci. Uroš Mikelj je bil med veterani šesti. V Gradcu je v soboto Hana Kranjec Žagar končala na tretjem mestu, Matic Kranjec Žagar peti, Jaka Starman 15., Mihael Štajner 20., Ambrož Vovk 21., Peter Vovk 30. in Gal Starman 31.

Dirko v Vodicah je dobil Italijan Nicolo Ferrazzo, ki je rojaka Andreo Dei Tosa premagal za 34 sekund, Krajnc je zaostal 57 sekund. Naglič je bil počasnejši še za 20 sekund, Tavčar je zaostal 6:10 minute, Zupančič pa 14:17. Peršetova je zaostala le za domačinko Gorano Težak.

»Od štarta sem šel z glavo, nisem pretiraval, a držal priključek z najboljšimi petimi. Tehnika mi ni delala težav, nekaj je bilo taktike na ravninskem delu mimo cilja, kjer je odločalo zaveterje, tako da sem se do zadnjega kroga držal skupine prvih štirih tekmovalcev, v predzadnjem krogu pa sem na makadamskem delu padel in izgubil stik z drugouvrščenim. Zadnji krog sem upal, da mine čim hitreje, saj nisem več zaupal oprijemu gum, pa še od padca sem čutil rahle bolečine. Na koncu sem stisnil zobe in zadržal tretje mesto ter osvojil novih 15 UCI točk,« je potek dirke opisal Krajnc.

»Štartal sem iz prve vrste kar pomeni, da kar se štarta tiče je bilo odlično. Prvi krog smo odpeljali skupaj. Nato sem padel v neko krizo v 2. krogu in se do četrtega pobiral in spet ujel vodilno skupinico, nato so v šestem krogu skočili, jaz pa sem ostal malo zadaj ter se pripeljal na končno 5. mesto. Z dirko sem zadovoljen ter z mislimi že na Kamniškem krosu,« pa je povedal Naglič.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice