Mali grad

Tina Perše ubranila naslov, Ambrož Vovk drugi, Naglič pa etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestu

21.09.2020

 

Tina Perše ubranila naslov, Ambrož Vovk drugi

Tina Perše ubranila naslov, Ambrož Vovk drugi, Naglič pa etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestuPreteklo nedeljo se je v Kočevju odvila prva velika dirka SloEndura, ki je po odpovedi državnega prvenstva v Cerknem hkrati gostila tudi boje za majice slovenskih prvakov. Vreme je bilo sončno in vroče, proge suhe in deloma prašne. Konkurenca je bila kar spodobna, saj je ob pomanjkanju tekem nastopilo tudi precej spustašev, kar se je poznalo predvsem v mladinskih kategorijah.

Maloštevilna odprava Calcitovcev je tudi tokrat opozorila nase z odličnimi vožnjami.

Tina Perše je prepričljivo ubranila naslov državne prvakinje. Ambrož Vovk je bil drugi v kategoriji mladincev U17, Peter Vovk peti v kategoriji U19 in Maj Babačič prav tako peti v kategoriji U15. Mihija tokrat žal ni bilo zaradi bolezni.

Izjava Tine

Letošnja sezona je malo posebna, tako da je bila že prva "zaresna" tekma kar državno prvenstvo. Proge v Kočevju so vedno super, tekme sem se veselila. Prva etapa mi je bila všeč, vsebovala je vse od hitrega flowa do tehničnih delov. Uspela mi je dobro. Tudi naprej je šlo v redu, razen na 2. etapi, kjer sem v najširši bandi padla. Vseeno je bilo dovolj za 1. mesto med ženskami. Škoda pa, da se kakšna punca več ne odloči za štart. Na štartu smo pogrešali tudi Mihija, upam da se čimprej pridruži nazaj.

Izjava Ambroža

Na državnem prvenstvu v enduru je v moji  kategoriji U17 nstopilo 16 tekmovalcev. Imeli smo dve različni progi in vsako smo odpeljali 2x. Prva je bila po spodnji polovici proge Squamish stage, ki sem jo odpeljal vredu, brez večjih napak. Lahko bi šlo še hitreje, a nisem želel tvegati.  V drugo sem na isti progi naredil manjšo napako in me je odneslo iz ovinka, nič hujšega. Tretji in četrti stage sta bila po progi Spet doma. Ta proga mi je bila zelo všeč in obe vožnji sem odpeljal tekoče. Končal sem na drugem mestu na DP in z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj je bila udeležba in konkurenca spodobna. Hvala tudi Tini, ki me je v soboto vodila po progi.

Peter je imel smolo v prvi preizkušnji, saj je najdaljši vzpon na progi in spust do cilja opravil po predrti pnevmatiki. Sicer pa je vozil med tretjim in petim mestom. Z malo sreče se bi boril za stopničke.

Izjava Petra

Na sporedu sta bili dve malo bolj tehnično zahtevni etapi in dve malo manj, kar mi je ustrezalo. Ampak ni šlo vse po načrtih. Že med prvo etapo sem imel defekt, zaradi česar sem izgubil kar nekaj časa. Na drugi in četrti sem naredil nekaj manjših napak. Končal sem na 5. mestu državnega prvenstva. Upal sem na kaj več. 

Izjava Maja

Nad rezultatom, 5. mesto, sem malo razočaran, saj bi bil lahko boljši. Zaradi napake, ko sem se s krmilom zaletel v drevo, sem izgubil vsaj 6 sekund in s tem tretje mesto. Drugače pa sem bil nad obema programa zelo navdušen. Morda bi si želel malo daljše proge. Med čakanjem na štartu sem se spoprijateljil z veliko sotekmeci.

Rezultati: http://www.sloenduro.com/wp-content/uploads/2020/09/Results_2020_Kocevje-kategorije.pdf

Naglič etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestu

Naglič etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestuNajboljši slovenski gorski kolesar v krosu Rok Naglič, član kamniškega Calcit Bike Teama, je štiridnevno mednarodno etapno dirko v Banjaluki končal na šestem mestu. V uvodnem kratkem krosu je bil drugi, na enakem mestu končal tudi petkov prolog, višje končne uvrstitve pa ga je stala smola v sobotnem maratonu, ko je padel. Nedeljsko zadnjo etapo v olimpijskem krosu je končal na tretjem mestu.

Naglič je bil v soboto v vodilni skupini in v igri za najvišja mesta, a je ob koncu kroga padel. Preden se je pobral, preveril sebe in opremo, je šlo preveč dragocenega časa za višja mesta v skupnem seštevku.

Zmagovalec dirke je postal Francoz Antoine Philippe, pred še štirimi rojaki, ki so v preteklosti že dosegali vidne rezultate na mednarodnih dirkah.

»Z dirko sem zadovoljen. Francoz, ki je zmagal, je bil lani peti na svetovnem prvenstvu do 23 let. Konkurenca je bila kar močna. Zadovoljen sem s pripravo in formo, domov sem odnesel kar nekaj točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. Komaj čakam svetovno prvenstvo in svetovne pokale,« je črto pod štiri dni dirkanja potegnil Naglič in nadaljeval: »Zadovoljen sem s celotno etapno dirko. Žal mi je za včeraj, bil sem dovolj močan, da bi končal med prvimi tremi. Ne oziram se nazaj, samo naprej, na svetovne pokale. Cilj je, da bom med prvimi 50.«

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team in Gasper R. Photo ter Petra S.


<< Nazaj | Novice