Mali grad

Tina Perše deveta, Boštjan Hribovšek blizu točk, Peter Zupančič 61.

07.04.2014

 

inuli konec tedna so člani kamniškega Calcit Bike Teama nastopali na dveh frontah. Največ jih je bilo v soboto na Hrvaškem, na mednarodni dirki prve kategorije (UCI C1) v Premanturi, kjer je najboljši rezultat vpisala Tina Perše, bila je deveta, v moški konkurenci je Boštjan Hribovšek končal na 17. mestu. V nedeljo je v italijanskem Nallsu na dirki mladinskega svetovnega pokala dirkal Peter Zupančič, ki je osvojil 61. mesto.

Tina je odlično nastopila v Premanturi, z devetim mestom pa prišla do točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. Blizu točk je bil na moški dirki Boštjan, ki je v močni konkurenci za njimi zaostal za dve mesti. Calcitove barve je branil še Grega Krajnc, ki pa je ob nekaj tehničnih težavah in zaostanku po prvem krogu, končal na 27. mestu.

»Bilo je res veliko ljudi, nekaj jih je odstopilo, ampak je bilo ogromno dobrih, ogromno tujcev. Verjetno tako veliko v Premanturi še ne. Sploh z rezultatom sem zadovoljen. Počutil se nisem ravno najbolj olimpijsko, v Italiji sem se veliko bolje peljal in počutil. Tudi proga mi ni ugajala. Ampak ko dirkaš, dirkaš. Ni bilo optimalno, ampak rezultat je  v redu. Malo je zmanjkalo za točke,« je sporočil Boštjan.

Ne smemo pa pozabiti na mlade kamniške tekmovalce, ki so v Premanturi nastopili odlično. Hana Kranjec Žagar je zmagala, Matic Kranjec Žagar je bil drugi, Jaka Starman sedmi, Gal Starman deveti, Nal Auer pa 15. Na startu smo imeli še tekmovalec v razredu master, Mira Kranjec Žagar je bila prva, Luka Žagar šesti, Jan Starman pa 14.

Naslednji dan je v Nallesu startal Peter. Sam je pričakoval več kot 61. mesto, predvsem po zadnji tekmi v Montichiariju.

"Startal sem kot 10., kar mi je že v začetku omogočalo konkurenčen boj s tekmeci, saj je bilo na štartu kar okoli 180 tekmovalcev. Startal sem kar dobro ter startni krog in začetek prvega kroga odpeljal tako kot zmorem. Sem pa imel v nadaljevanju tekme kar nekaj smole. Večkrat so se tekmovalci zapletli vame, nekajkrat kar neverjetno, predvsem zaradi nemogočih prehitevanj in tako dalje. Enkrat sem tudi padel, kjer sem spet izgubil nekaj časa, po nešteto napakah žal glava ni bila več prava. Peljal sem daleč od pričakovanega ter tistega kar sem prikazal prejšnji teden, zato sem zelo razočaran nad vožnjo. Vem, da sem sposoben več, prav tako pa mi je ustrezala proga, poleg tega pa sem imel tudi izjemno startno pozicijo. Zahvalil bi se mojima spremljevalcema Luki ter Mihi in klubu, ki mi je omogočil nastop na tekmi," je misli strnil Peter.

Besedilo in fotografije: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice