Mali grad

Tina Lipicer Samec v dresu Calcita

14.09.2016

 

Tina Lipicer Samec v dresu CalcitaEna najboljših slovenskih odbojkaric vseh časov Tina Lipicer Samec se je po enoletnem premoru odločila, da se vrne na odbojkarska igrišča. Po štirinajstih letih bo spet zaigrala v prvi slovenski ligi, njen novi klub pa je Calcit Ljubljana. Z aktualnimi državnimi prvakinjami je pogodbo podaljšala tudi reprezentančna organizatorka igre Mojca Božič.

Aktualne slovenske državne prvakinje bodo v novi sezoni močnejše za izkušeno Tino Lipicer Samec, ki je v sezoni 2002/3 iz takratnega Hita Nove Gorice odšla v italijansko A-2 ligo, že leto pozneje pa je Corridonio zamenjala za Sassuolo in italijansko A-1 ligo. Od takrat naprej je vse do lanske sezone, ko se je odločila končati s kariero, igrala v številnih italijanskih klubih, igrala pa je tudi na Poljskem, Češkem, Azerbajdžanu in Franciji, vrsto let tudi v ligi prvakinj. Predlani, ko je igrala za Scandicci, je kot prva slovenska odbojkarica igrala na italijanski all star tekmi.

»Glavna krivda, da sem se vrnila na odbojkarsko igrišče, je bila na strani Alessandra Beltramija. Po pogovoru z njim sem zaključila, da si želi, da bi bila v njegovi ekipi. Ker sva skupaj sodelovala že v Forliju in v Casalmaggioreju, me dobro pozna, pa tudi sama vem, da me bo on po mojem enoletnem premoru pripeljal do optimalne forme. Poznam njegov način treninga in vem, da nisem naredila napake. Sem toliko bolj mirna, ker vem, pod čigavim vodstvom treniram in vem, da bom v želeni formi,« je ob podpisu pogodbe dejala izkušena nekdanja slovenska reprezentantka, ki z odbojkaricami Calcita trenira že nekaj časa.

»Ekipi sem se pridružila konec avgusta, pogajanja z vodstvom kluba pa so bila kar dolga. Pa ne toliko zaradi s finančnega vidika, bolj zato, ker sem se morala sama prepričati, da je vrnitev na odbojkarsko igrišče tudi zame prava stvar. Še zlasti zato, ker sem se lani odločila, da bom prenehala z igranjem odbojke. V dvorani imam občutek, kot da pri nekaterih stvareh ne bi imela enoletnega premora, je pa tukaj seveda stvar telesne pripravljenosti. To mi bo vzelo več časa, kot si lahko mislim, toda, ko bom prišla do optimalne telesne pripravljenosti, se samega igranja ne bojim, saj sem dolgo igrala na visoki ravni,« je prepričana novogoriška odbojkarica, ki bo dres Calcita Ljubljane nosila najmanj eno sezono.

S prihodom Tine Lipicer Samec so v vrstah slovenskih državnih prvakinj rešili vprašanje še ene sprejemalke, kar pomeni, da Monika Potokar v prihodnji sezoni ne bomo več igrala za calcitovke. Zato pa bo ostala Mojca Božič, ki jo, tako kot tudi Potokarjevo, konec tedna čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2017.   

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: : www.legavolleyfemminile.it in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice