Mali grad

Težko delo za Calcitovke v ligi prvakinj

10.06.2016

 

Težko delo za Calcitovke v ligi prvakinjNa veliki gala prireditvi Evropske odbojkarske zveze (CEV), ki je prvič namesto na Dunaju potekala v Rimu, so opravili tudi žreb v ligi prvakov. Odbojkarice Calcita Ljubljane z žrebom niso najbolj zadovoljne, saj jim je Francoz Earvin Ngapeth namenil italijansko ekipo Liu Jo Nordemaccanica Modena.

V letošnji sezoni bo liga prvakinj potekala v spremenjeni obliki, saj imajo mesto med ekipami, ki bodo igrale v skupinskem delu tekmovanja, rezervirano le 12 najboljših evropskih ekip. Vse druge, skupaj je prijavljeno 30 ekip, si bodo to mesto morale priboriti preko kvalifikacij. Štiri med njimi, Maritza Plovdiv (Bolgarija), Luka Bar (Črna gora), Kohila (Estonija) in Drita Gjilan (Kosovo) bodo igrale že v prvem krogu, slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Ljubljana pa bodo v drugem krogu igrale proti italijanski ekipi Liu Jo Nordemaccanica Modena, ki je bila med osmimi nosilkami. Žrebanje drugega kroga ženskih kvalifikacij lige prvakinj je bilo v rokah francoskega zvezdnika Earvina Ngapetha.

Odbojkarji Calcita Volleyballa bodo v letošnji sezoni igrali v pokalu CEV, žreb pa bo 30. junija. V ligi prvakov bo tudi v prihodnji sezoni slovensko odbojko zastopal ACH Volley, ki se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril s ciprsko ekipo Omonia iz Nikozije.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice