Mali grad

Terme Snovik prejele prvo nagrado na izboru za »Naj kopališče 2011«

26.09.2011

 

V podjetju Alpe Adria Media Marketing so v četrtek, 22. septembra na Festivalu kamping in karavaning pripravili zaključek izbora »Naj kopališče 2011«. Ta je minulo poletje potekal že 21. leto zapored v šestih kategorijah. Prvič je potekalo tudi tekmovanje za »Naj kamp«. Terme Snovik, ki ležijo v Tuhinjski dolini in so najvišje ležeče terme v Sloveniji pa so osvojile prvo mesto v kategoriji malih termalnih kopališč.

Od aprila do sredine septembra so 103 slovenska kopališča že 21. leto zapored v uredništvu radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« prejela rekordnih skoraj 78.000 glasov. To je kar 18.000 tisoč več kot lani in trikrat več kot pred petimi leti. »Akcija še vedno poteka tako, da najbolj priljubljena kopališča ocenjujejo obiskovalci. Ti so letos oddali rekordno število glasov in tako pokazali, da je sodoben gost zahteven, da opazi vse podrobnosti in da je nanje, tako dobre kot slabe, tudi pripravljen opozoriti na glas. Naloga naše radijske ekipe pa je, da igra vlogo opazovalca dogajanja na trgu in kopališča z različnih zornih kotov predstavlja širši javnosti,« je ob zaključku akcije »Naj kopališče 2011« povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing.

Naj kopališča so bila tudi v letošnjem izboru razdeljena v šest različnih kategorij. Med nagrajenci je precej »starih« prejemnikov priznanja za »Naj kopališče«, na prvih treh mestih pa je tudi nekaj novih ponosnih dobitnikov najvišjih priznanj.

V kategoriji naravnih kopališč je največ glasov prejel lani drugouvrščeni, Simonov zaliv, drugo mesto Grajsko kopališče Bled, tretje mesto pa je osvojilo obmorsko kopališče Talaso Strunjan. V kategoriji letnih kopališč v primerjavi z lanskim letom ni bilo sprememb. Na najvišji stopnički je Laguna – mestna plaža Ljubljana, na drugi Letno kopališče Celje in na tretji Letno kopališče Kranj. V kategoriji pokritih, v preteklih letih kategoriji vodnih parkov, so se zmage znova veselili v Vodnem mestu Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Vodnemu parku Bohinj, tretje pa Aquaparku Žusterna. Terme Snovik so iz lanskega drugega letos napredovale do najvišjega, prvega mesta v kategoriji malih termalnih kopališč. Drugega mesta so se razveselili v Termah Radenci, tretjega pa v Termah & Wellnessu LifeClass Portorož. V kategoriji srednje velikih termalnih kopališč so največ glasov prejeli v Laškem, natančneje v Termalnem Centru Wellness Parku Laško. Mesto za njim so si priborili v Termah Zreče, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddani glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice. V kategoriji velikih termalnih kopališč je zmaga tudi letos pripadla Termam Čatež. Sledijo lani tretje, Terme Olimia z Aqualuno ter lani druge Terme 3000 Moravske Toplice.

V sodelovanju z revijo Avto – Dom in spletnim portalom www.avtokampi.si pa so prvič pripravili tudi izbor »Naj kamp«. V slednjem je priznanja prejelo 27 slovenskih in hrvaških kampov.

Besedilo in fotografije: Senta Avbelj, RTA


<< Nazaj | Novice