Mali grad

Teniški turnir na igriščih »Pod skalco«

15.09.2015

 

V okviru 45. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine se je že 23. leto zapored odvijal teniški turnir. Potekal je na igriščih društva »Pod skalco«, znotraj avtokampa v Kamniku. Našim članom smo ponudili možnost, da se pomerijo med seboj ob zaključku sezone. Preživeli smo športno aktivni dan, s kančkom smeha in lepim vremenom.

Znotraj avtokampa Resnik, v Kamniku, imamo urejeni dve peščeni igrišči. V sproščenem okolju narave, ob reki Nevljici, stran od hrupa ceste, ponujajo igrišča prijetno teniško sprostitev tako mlajšim, starejšim, članom kot tudi nečlanom društva.

Turnir posameznikov je potekal v soboto, 12. septembra, s pričetkom ob 9. uri. S pomočjo žreba smo določili, kdo bo igral s kom. In boji so se lahko pričeli. Borba je bila huda, saj se je vsak boril po svojih najboljših močeh. Da pa nas ne bi zeblo, je za to poskrbelo sonce, ki je prijetno grelo naša preznojena telesa. Pozno popoldne smo dobili zmagovalca zaključnega turnirja letošnje sezone. Najboljšo teniško pripravljenost je pokazal Zoran Poljanšek. V finalu je premagal Primoža Pestotnika z rezultatom 6:0.

Torej je drugo mesto zasedel le-ta, tretje mesto pa je zasedel Mujo Pramenko, ki je s 6:0 premagal Janeza Logarja. Sledilo je zasluženo kosilo. Po dobrem okrepčilu je sledilo razglasitev rezultatov. Najboljši trije so bili deležni pokalov, drugi pa so dobili tolažilne nagrade. Brez skupinske slike, seveda, ni šlo. Za glasbeno popestritev in sprostitev pa so poskrbeli kar tenisači sami.

V društvu pozdravljamo takšna srečanja, saj lahko na tak način člani društva preživijo sproščen in nekoliko drugače preživet prosti čas, ki ga v današnjih časih še kako potrebujemo. Če pa se med njimi spletejo še kakšna prijateljstva, pa še toliko boljše.

Besedilo in fotografiji: Teniško društvo »Pod skalco«


<< Nazaj | Novice