Mali grad

Teniška sezona že v polnem teku, teniško društvo »Pod Skalco« ne počiva

03.06.2014

 

Letošnja sezona se je v teniškem društvu »Pod Skalco« začela že aprila. Topli  spomladanski dnevi so bili pravi teniški užitek. Do prvega turnirja sezone so morali najbolj zagrizeni tenisači počakati do zadnjega majskega dne. Tokratno finale je bilo enako finalu zadnjega turnirja. Ponovno sta se za naslov udarila Zoran Poljanšek in Primož Pestotnik, a je jesenski zmagovalec Pestotnik moral predati krono tokrat boljšemu Poljanšku.

Turnir se je odvijal na zadnji majski dan na naših igriščih znotraj avtokampa Resnik. Zjutraj so bili jakna in trenirka obvezna oprema, le optimisti pa so verjeli, da bo vreme zdržalo. Po začetnem žrebu so se igralci polni zagona odpravili proti igriščem. Vreme nam je bilo naklonjeno, po odigranem začetnem delu pa sta se tudi v tokratnem finalu za naslov pomerila Zoran Poljanšek in Primož Pestotnik. Poljanšek se je maščeval za poraz na zadnjem turnirju in Pestotnika premagal z rezultatom 6:3. Tretje mesto je tokrat pripadlo Srečku Raduloviču, ki je v izjemno napetem obračunu ugnal Janeza Logarja z rezultatom 6:4. 

Po podelitvi pokalov in kosilu je hladno vreme na noge dvignilo prav vse. Pomerili smo se v balinčkanju in igranju odbojke na travi. Ta turnir je imel tudi malo umetniškega priokusa, saj je na nasprotni strani ceste potekalo tradicionalno slikarsko srečanje, umetniki pa so motive iskali tudi v naši bližini. Večer se je zaključil ob zvokih harmonike.

V ponedeljek, 2. junija, so se na svojem prvem turnirju pomerili otroci iz teniške šole. Po začetnem ogrevanju in odganjanju treme se je turnir začel. Najmlajši so igrali mini tenis, starejši pa midi tenis. Po odigranih dvobojih je sledila podelitev diplom in piknik. Na koncu smo vsi zadovoljni odšli proti domu – otroci srečni, da so uspešno zaključili svoj prvi turnir, starši in trenerji pa ponosni na prav vse naše najmlajše.

Besedilo in fotografije: Teniško društvo »Pod Skalco«


<< Nazaj | Novice