Mali grad

Tekma osmega kroga srednjeevropske lige

25.11.2012

 

Mladost Kaštela - Calcit Volleyball   3:2 (-24, -16, 11, 22, 12)

Kaštela - Mestna dvorana v Kašteli. 250 gledalcev. Sodnika: Bartula in Savić (oba Hrvaška).

Mladost Kaštela: Ammerman 8, Prvan, Mihalj 18, Čolić, Giljanović, Glaudić - libero, Šuker 6, Skočić 2, Damjanović 24, Andrić 5. Trener: Ivan Rančić.

Calcit Volleyball: Hribar - libero, Sušec 24, Brulec 8, D. Pokeršnik, Planinc 9, J. Pokeršnik 14, Brus 9, Hrast, Stavbar 4, Kotnik, Štern. Trener: Marko Brumen.

Odbojkarji Calcita Volleyballa niso imeli ravno veliko časa, da bi objokovali poraz na povratni tekmi osmine finala pokala CEV v Pliberku, kajti že nocoj so v Kašteli v osmem krogu srednjeevropske lige gostovali pri Mladosti, ki so jo na domačem igrišču premagali s 3:1. Marko Brumen, trener Kamničanov, je imel pred tekmo le eno željo, namreč, da njegovi varovanci igrajo bolje, kot so igrali v zadnjih dveh tekmah, prejšnjo soboto proti ACH Volleyju in predvsem bolje, kot so v sredo igrali v Pliberku. Z igro, ki so jo Kamničani pokazali v prvih dveh nizih, je lahko bil zadovoljen. V izenačenem prvem nizu so bili slovenski podprvaki bolj zbrani v končnici, v drugem pa so bili ves čas v vodstvu in z odlično igro popolnoma nadigrali domače odbojkarje, ki so do tega kroga zmagali dvakrat - doma so premagali Kapošvar, v gosteh pa Posojilnico Dob - dvakrat pa so na domačem igrišču izgubili z 2:3. Kamničanom je v drugem nizu uspevalo skorajda vse, odličen je bil Matjaž Sušec, sprejem je bil ves čas na visoki ravni in vse je kazalo nato, da se bodo v Kašteli igrali le trije nizi. Žal je v tretjem nizu sledil padec v igri kamniške ekipe. Sprejem, ki je bil do takrat na relativno visoki ravni, ni bil več tako uspešen, glavni razlog za popoln polom v tretjem nizu pa leži v neučinkovitem napadu. O tem dovolj zgovorni govori le enajst osvojenih točk. V četrtem nizu je Kamničanom sicer uspelo popraviti sprejem, žal pa je bil napad še naprej šibka točka gostujoče ekipe. Tako kot tudi v petem, odločilnem nizu, tako da so Kaštelani zasluženo prišli do tretje letošnje zmage v srednjeevropski ligi, medtem ko so Kamničani, po porazu doma z Innsbruckom z 2:3, še drugič izgubili po petem nizu. Tako Kamničani, kot Kaštelani se ob koncu tekme niso mogli ravno pohvaliti s statističnimi podatki, saj sta obe ekipi imeli po 54-odstoten sprejem, Kamičani so imeli le 39-odstotno uspešnost v napadu, Kaštelani 42-odstotno, v bloku so bili izraziti boljši domači odbojkarji, ki so z blokom štirinajstkrat zaustavili goste iz Kamnika, le-ti pa njih devetkrat, domačini so imeli devet asov, gosti tri manj.

Danes teden bodo odbojkarji Calcita Volleyballa v svoji športni dvorani gostili Unicef Bratislavo.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice