Mali grad

Tekači dobrodelnega teka Wings for life World run tudi letos tekli mimo Kamnika

03.05.2015

 

Dobrodelni tek Wings for life World run, eno največjih športno-dobrodelnih tekmovanj na svetu, je letos privabilo že več kot 101.000 tekačev. Danes so na kar 35. lokacijah po vsem svetu krenili na pot v želji, da pritečejo čim dlje. Tek namreč nima vnaprej določenega cilja, ampak tekači pravzaprav bežijo pred zasledovalnim vozilom. Start slovenskega teka je bil ob 13. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, ko se je več kot 2.500 tekačev, med njimi tudi Kamničanke in Kamničani, pognalo na progo z namenom, da doseže dober rezultat in se obenem dobro zabava. Zasledovalno vozilo je na pot krenilo 30 minut kasneje in postopoma povečevalo svojo hitrost.

V Kamniku je sodelujoče dobrodelnega teka pozdravila zbrana množica, ki je glasno spodbujala prav vsakega tekača in tekačico. V imenu Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik je spregovoril tudi v. d. direktorja Franci Kramar: »V imenu Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik sem vesel, da smo se zbrali v tolikšnem številu in s tem potrdili, da smo del te akcije, ki poteka v 35. državah sveta, tudi Kamničani. S tem smo dokazali, da smo vedno naklonjeni dobrodelnim akcijam in podpiramo vse tovrstne prireditve. V Zavodu za turizem in šport obljubljamo, da bomo v letošnjem letu izvedli še kar nekaj prireditev in s tem oživeli staro mestno jedro Kamnika. Ob tej priložnosti vas vse na vse prireditve tudi lepo vabim.« V imenu Občine Kamnik pa je vse zbrane pozdravil podžupan Matej Slapar: »Lepo vas pozdravljam tudi s strani Občine Kamnik in se zahvaljujem vsem vam, ki ste prišli in podprli prireditev. S tem ste vsem tekačem, ki so prišli mimo Kamnika, izrazili podporo. Verjamem, da so se v Kamniku dobro počutili in se bodo k nam še vrnili. Prireditev je privabila veliko ljudi in je pomembna za promocijo Kamnika. Hvala vsem vam in organizatorjem za to dobrodelno prireditev.«

Kamnik je tekače pozdravil že drugič zapored in poskrbel, da so se na prvo majsko nedeljo v naročju planin vsi dobro počutili. Vse, ki so zmogli preteči tako daleč, je na Glavnem trgu v Kamniku pričakalo okrepčilo v obliki Okusov Kamnika, ki ga je pripravil mesar Anton iz Kamnika, manjkalo pa ni tudi pomaranč in banan za dodatno energijo. Po zbranih podatkih so jih tekači po vsem svetu porabili kar 23 ton.

Prizorišče na Glavnem trgu v Kamniku je že pred prihodom prvih tekačev s svojo glasbo ogrel Toni Tuhinski in tako poskrbel, da so se zabavali tudi navijači ob progi. Tja pa so navijači lahko pripeljali s turističnim avtobusom Kamnik Bus, ki je bil med prvomajskimi počitnicami brezplačen za vse željne spoznavanja Kamnika.

Glavna nota teka Wings for life World run je bila ponovno dobrodelnost, saj je celoten izkupiček startnin namenjen raziskavam poškodb hrbtenjače. Na tekaški preizkušnji je kot častni pokrovitelj tekel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vsi tisti, ki jih zasledovalno vozilo v Kamniku ni dohitelo, so pot nadaljevali mimo Malega gradu, po znameniti ulici Šutni in naprej do svoje ciljne črte. Zagotovo pa so si tek mimo Kamnika zapomnili po razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe in si obljubili, da se vrnejo tudi ob kakšni drugi priložnosti.

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice