Mali grad

Tekači KGT Papež so odlično tekli tudi na Šmarno goro

05.10.2016

 

Tekači KGT Papež so odlično tekli tudi na Šmarno goro37. tek na Šmarno goro z vrhunskimi tekači v odličnih razmerah brez pričakovanega rekorda, zmagovalec je bil s časom 41:34 Eritrejec Petro Mamu, tudi kralj Grintovca, in letošnji zmagovalec svetovnega pokala v skupnem seštevku in Avstrijka Andrea Mayr s časom 48:42, sicer tudi zmagovalka svetovnega pokala v skupnem seštevku. 200 tekačev iz 11 držav je premagovalo Šmarno goro, med njimi je bilo kar 24 tekačev KGT Papež.

Med mlajšimi veterani je bil zmagovalec  Miran Cvet s časom 45:03, Metod Bregar je bil četrti. Med starejšimi veterani pa je bil prvi Franci Teraž. Pri članih je bil najboljši na 7. mestu Gašper Bregar, 13. Timotej Bečan, 22. Simon Razpotnik, 28. Aljaž Kožuh, 37. David Dolinšek. Med članicami je bila Jasmina Jelovšek peta, sledila ji je Ana Čufer. Urška Trobec pa je bila zmagovalka med mlajšimi veterankami. V hudi mladinski konkurenci je Tine Habjan pritekel 7. mesto, sledil mu je Marino Mekiš.

Odlično so se odrezali tudi najmlajši tekači. Zmagovalne stopničke med st. deklicami/dečki so na 3. mestu pripadle Hani Dobovšek in Nejcu Uršiču, Rok Sušnik je osvojil zlato, Rok Podbregar pa je bil peti. Šesto mesto  v kategoriji deklice/dečki je bilo rezervirano za Tjaša Uršič in Izaka Poljanšek, za las je zmagovalne stopničke zgrešil Aleš Prelovšek na 4. mestu. Večno nepremagljiva zmagovalka med mlajšimi deklicami je bila Maša Viriant, šesta Viktorija Dolinšek, pri mlajših dečkih je četrto mesto zasedel Nik Romšak, osmo pa Nejc Petek.

Čestitamo za odlične dosežke!

Besedilo in fotografija: Mira Papež


<< Nazaj | Novice