Mali grad

Tekači KGT Papež odlični na gorskem teku na Vogel

31.08.2015

 

Tekači KGT Papež odlično tudi na gorskem teku na Vogel. Devet tekačev je stalo na zmagovalnih stopničkah, Izak Poljanšek in Aljaž Božič sta dosegla naziv državnega prvaka, Cvet, Bregar in Božič pa so v reprezentanci Slovenije za SP v Walsu. Udeležba na gorskem teku na Vogel, na progi gor–dol, je namreč štela za državno prvenstvo in za izbor najboljših za reprezentanco Slovenije za SP v Walsu.

V kategoriji ml. deklice/dečki je Maši Viriant pripadel bron, Zoji Kranjec 7. mesto in Lani Poličnik deveto. Izak Poljanšek je prislužil naziv državnega prvaka, Maj Križnar je bil peti, Žan Grčar pa sedmi.

Pri deklicah/dečkih je Hana Dobovšek pritekla srebro, Tjaša Uršič 5. mesto, Aleš Prelovšek pa je bil tretji. Starejši deček Rok Sušnik je dosegel naziv državnega podprvaka, Nejc Uršič in Žan Kranjec pa 4. in 5. mesto.

Med mladinci je slavil naziv državnega prvaka Aljaž Božič, Marino Mekiš je bil šesti, mladinka Karmen Orehek je bila peta.

Med člani je bil drugi Gašper Bregar, osmi Gregor Mlakar in enajsti Boštjan Erjavšek.

V kategoriji ml. veterani/veteranke je Urša Trobec dosegla 2. mesto, Miran Cvet prvo in Metod Bregar četrto. St. veteran Franci Teraž je bil zopet zmagovalec.

Med člani absolutno je naslov državnega podprvaka odnesel Miran Cvet, bron pa Gašper Bregar.

Kar trije tekači KGT Papež (Cvet, Bregar, Božič) pa bodo v reprezentanci Slovenije, ki bo septembra nastopila na SP v gorskih tekih v Walsu.

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice