Mali grad

Tehniški dan v CIRIUS-u Kamnik

25.05.2017

 

Tehniški dan v CIRIUS-u KamnikVčeraj, v sredo, 24. maja 2017, so imeli učenci 3. triletja Osnovne šole CIRIUS Kamnik tehniški dan na temo promet. V prvem delu dejavnosti je policistka predstavila vlogo vsakega posameznika v prometu, bodisi kot pešca, sopotnika v avtu ali kolesarja. Posebno pozornost so posvetili tudi vsem tistim, ki za svoje gibanje uporabljajo pripomočke, kot so navaden in električni voziček, tricikel in podobno.

Po predavanju so skupaj s policistko pregledali vsa kolesa, ki so jih pripeljali v Zavod. Drugi del dejavnosti je namreč potekal na igrišču za Centrom, kjer je bil postavljen pravi spretnostni poligon. Na njem so se najprej preizkusili tisti učenci, ki so samostojni v vožnji s kolesom, nato pa še tisti na triciklih, kolesih s pomožnimi kolesi, električnih in navadnih vozovih. Tehniški dan je bil izveden v okviru priprave na kolesarski izpit, ki bo v tem šolskem letu na šoli izveden prvič.

Hvala vsem, ki ste ta dan pomagali pri izvedbi dejavnosti, posebno policistki Policijske postaje Kamnik Alenki Markovec in predsedniku Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Francu Pivku.

Besedilo: Maja Poljanšek, CIRIUS Kamnik


<< Nazaj | Novice