Mali grad

Teden otroka s sloganom »Razigran uživaj dan!«

05.10.2021

 

Teden otroka s sloganom »Razigran uživaj dan!«Z današnjim dnem se pričenja Teden otroka, ki se letos odvija od 4. do 10. oktobrom, in v ospredje postavlja osrednjo temo »Razigran uživaj dan!«. Kot protiutež epidemiji, šolanju od doma in posledicam, ki iz tega izhajajo, želijo organizatorji Tedna otroka, Zveze prijateljev mladine Slovenije, poudariti pomen igre in igranja. Igra in igranje prinašata veselje in sproščenost, burita našo domišljijo, nas povezujeta, navdihujeta. Tudi odrasli ne bi smeli pozabiti na igrivost, saj je to eden najmočnejših osebnih virov moči, ki nam lahko izjemno pomaga v času strahu in pritiskov.

Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič.

Ključna sporočila so:

Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne.

Kot vsako leto, se tudi za letošnji Teden otroka načrtujejo zanimive aktivnosti po vsej Sloveniji, akciji pa se pridružujejo tudi kamniški vrtci in osnovne šole.

Osnovna šola Marije Vere

Osnovna šola Toma Brejca

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju

Teden otroka bomo na šoli obeležili z naslednjimi dejavnostmi oziroma aktivnostmi:

Vrtec Antona Medveda Kamnik

V vseh enotah vrtca bomo posebno pozornost namenili ravno letošnji temi, potekale bodo različne delavnice in igre, vezane na osrednjo tematiko »Razigran uživaj dan!«

Zasebni vrtec Peter Pan

Zasebni vrtec Zarja

Vsi dogodki v vrtcu še vedno potekajo v mehurčkih, varno in razigrano.

CIRIUS Kamnik

Od ponedeljka, 4. oktobra 2021, do četrtka, 7. oktobra 2021, bomo v Dom-u CIRIUS Kamnik obeležili Teden otroka v obliki Doživljajskega tedna. Glede na tematiko letošnjega Tedna otroka, »Razigran uživaj dan!«, smo za otroke in mladostnike pripravili raznolike doživljajske delavnice.

Otroci in mladostniki bodo lahko spoznali in preizkusili:

Če nam bo vreme naklonjeno bomo v četrtek, 7. oktobra 2021, teden zaključili s kostanjevim piknikom in razvedrilnim programom. V večernih urah bo potekal še spoznavni večer in odprti oder.

Besedilo: zbrano po poročilih posameznih vrtcev in šol
Fotografije: Zveza prijateljev mladine, Zasebni vrtec Peter Pan, Osnovna šola Marije Vere, Zasebni vrtec Zarja, CIRIUS Kamnik


<< Nazaj | Novice