Mali grad

Tečem, da pomagam 2019

04.06.2019

 

Tečem, da pomagam 2019Za nami je še en izjemen dogodek. Lions klub Domžale in Lions klub Kamnik sta v soboto, 1. junija 2019, v Arboretum privabila preko 170 tekačev in številne druge obiskovalce na tradicionalni, sedaj že sedmi humanitarni tek Tečem, da pomagam.

Najprej so se na pot podali najmlajši, ki so tekli na razdalji 600 metrov, ob 10. uri pa je bil skupni start na razdalji 5,9 kilometrov in 11,5 kilometrov. V odličnih pogojih je vsem uspelo srečno priti do cilja, najboljši pa so bili v absolutni konkurenci na 5,9 kilometrov Sara Vesel in Anže Obreza, na 11,5 kilometrov pa Renata Kosec in Jure Orehek.

Za posebno vzdušje je poskrbela Mestna godba Kamnik s kamniškimi mažoretkami, odličen spremljevalni program pa so še dopolnili Folklorna skupina Komenda in plesalci plesnega kluba Šin Šin.

Tek je imel tudi letos dobrodelni cilj. Zbrana sredstva, ki so dosegla kar 2.400 evrov smo namenili otrokoma iz domžalske občine, ki zaradi zelo omejenega vida nujno potrebujeta operacijo v tujini, in Gorski reševalni službi Kamnik, ki se je znašla v veliki prostorski stiski in bo sredstva namenila ureditvi novih prostorov. Tako starši otrok kot predsednik GRS Kamnik so izrazili veliko hvaležnost za izročeni donaciji.

Poseben pečat pa je dogodku dala hoja z zavezanimi očmi, ki so se je udeležili guververka Lions distrikta Nadja Pahor, conski predsednik Gorenjske cone Marko Kuliš, župan Občine Kamnik Matej Slapar, župan Občine Trzin Peter Ložar, podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, podžupan Občine Komenda Igor Štebe in podžupan Občine Kamnik dr. Jernej Markelj. Z zavezanimi očmi so jih na 95,6 metrov  (frekvenca medijskega pokrovitelja Radia Hit) dolgo pot pospremile mažoretke. Povedali so, da je izkušnja res nekaj posebnega, ko se zaveš, kako je živeti z omejenimi čuti še bolj srčno podpreš pomoč tistim, ki se s to vrstnimi izzivi srečujejo vsak dan.

Iskrena hvala vsem sponzorjem in donatorjem, ki so na različne načine doprinesli k uspehu dogodka, lepa hvala tudi vsem nastopajočim, posebej pa vsem tekačem, ki so preteklo soboto tekli, da bo svet lepši za vse dobitnike donacij.

Besedilo in fotografije: Barbara Božič


<< Nazaj | Novice