Mali grad

Ta vikend Srednjeveški dnevi z glasbenim spektaklom Carmina Burana

10.06.2010

 

Letošnji zaključni spektakel že 14. Srednjeveških dnevov v Kamniku bo scenska kantata Carmina Burana, ena najbolj znanih del skladatelja Carla Orffa. Delo je na zanimiv način združilo izvajalce iz dveh mest, Kamnika in pobratenega mesta Andrechs iz Bavarske, kjer je Carl Orff preživel zadnje obdobje svojega življenja.


Mešani pevski zbor Cantemus in Mešani pevski zbor Andechs sta stike navezala v preteklem letu in takrat se je porodila ideja o pripravi skupnega projekta. Ker naj bi bila realizacija projekta vezana na kamniško srednjeveško prireditev, so se organizatorji odločili, da s skupnimi močmi pripravijo izvedbo scenske kantate Carmina Burana, ki v tej obliki še ni bila izvedena.

Program Sredneveški dnevi

Program Carmina Burana

Vstopnice za večerni spektakel so na voljo na kamniškem Turistično informacijskem centru ter na prodajnih mestih Evetima.

Sicer pa v soboto ne zamudite posebne srednjeveške igre – Vrtomirjevega prstana v izvedbi Kulturnega društva Priden možic, kjer so bodo ekipe, letos se jih je prijavilo že pet, pomerile med seboj v posebnih nalogah; na koncu se bodo morale spopasti s sedemglavim zmajem in se potegovale za Vrtomirjev prstan. Po ozkih srednjeveških ulicah se bodo sprehajali vitezi, grofične in berači, na stojnicah bo potekal srednjeveški sejem. Na pobočju Malega gradu se boste lahko pomerili v lokostrelstvu, predstavili se bodo srednjeveški obrtniki. 

Dobrodošli torej na 14. kamniških srednjeveških dnevih v soboto, 12. junija 2010.

 


<< Nazaj | Novice