Mali grad

Ta konec tedna bodo v Kamniku zarohneli motorji starodobnikov

23.05.2014

 

Starodobna vozila predstavljajo ohranjanje tehnične kulturne dediščine, ki pa jo njihovi lastniki običajno popestrijo tudi z etnološko dediščino, saj se tudi sami oblečejo iz časa, kot je njihov avto. In prav tako prireditev, Mednarodno revijo starodobnikov »A«, bo gostil Kamnik ta vikend, v soboto, 24. 5. 2014 in nedeljo, 25. 5. 2014. Gre za revijo vozil, ki so bila izdelana pred letom 1940.

5. mednarodno revijo bo pripravilo Društvo starodobnih vozil Kamnik v sodelovanju z občino Kamnik, Arboretumom Volčji potok in Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik. Kultura obnavljanja in zbiranja starodobnih vozil je v Sloveniji precej mlada in sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja, še več pa je ljubiteljev starodobnikov po duši, ki si kakšnega omislijo tudi v svoji garaži.

Revija se bo začela z zborom udeležencev v parku Arboretum, sledila bo vožnja v center Kamnika, kjer bo najprej predstavitev udeleženih vozil, nato pa pozdravni govor župana Občine Kamnik gospoda Marjana Šarca, predsednika DSV Kamnik gospoda Miroslava Vrhovnika, predsednika SVS gospoda Janeza Uratnika, v imenu veleposlanikov pa bo govoril gospod Samair Amarin, konzul Jordanije. Ob 13. uri bo imel blagoslov starodobnih vozil tudi gospod župnik Pavel Juhant.

Po ogledu Kamnika bosta koloni nadaljevali pot proti protokolarnemu objektu Brdo pri Kranju, pri čemer se bosta vmes ustavili še v Cerkljah na Gorenjskem in v Kranju. Konec dneva bodo udeleženci preživeli v prijetnem druženju, v nedeljo pa bo revija nadaljevala vožnjo nazaj proti parku Arboretum.

Kot vedno bodo starodobniki tudi tokrat paša za oči, zato vas vljudno vabimo na ogled prireditve, ki se bo odvijala po naslednjem urniku:

PROTOKOL MEDNARODNE REVIJE STARODOBNIKOV »A« DSV KAMNIK 2014 23. - 25. 5. 2014

Petek, 23. 5. 2014

Prihod udeležencev Mednarodne revije starodobnikov »A« DSV Kamnik 2014 iz tujine pri Gostilni REPNIK, Vrhpolje pri Kamniku 18, Kamnik. Parkiranje vozil, kjer bo poskrbljeno za nočno varovanje. Namestitev udeležencev v Gostilni REPNIK, Vrhpolje pri Kamniku.

Spoznavni večer se prične ob 18. uri v Gostilni REPNIK.

Sobota, 24. 5. 2014

Gostilna REPNIK

PARK ARBORETUM

KAMNIK – center

-      Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

-      pozdrav župana Kamnika gospoda Marjana Šarca

-      pozdrav predsednika DSV Kamnik Miroslava Vrhovnika

-      pozdrav konzula Jordanije gospoda Samair Amarina

-      pozdrav vseh predstavnikov starodobnikov iz tujine

Nedelja 25.5.2014

PARK ARBORETUM

Pogostitev udeležencev in gostov

Podelitev spominskih priznanj in veselo druženje

Zapora cest v času revije starodobnikov

Društvu starodobnih vozil Kamnik, Tunjiška Mlaka 5B, 1241 Kamnik (organizator oz. prireditelj), se zaradi mednarodne revije starodobnikov »A« DVS Kamnik 2014, dovoljuje izvesti začasno spremembo prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah s prometno signalizacijo in reditelji:

Popolna zapora parkirišča za kavarno Veronika od dne, 23. 5. 2014, od 20. ure do dne 24,. 5. 2014, do 13. ure.

Na ostalih cestnih križiščih trase mednarodne revije starodobnikov »A« DVS Kamnik 2014 v občini Kamnik, se dovoljuje občasna mobilna zapora do 15 min s pomočjo redarjev motoristov organizatorja in s pomočjo Policijske postaje Kamnik.


<< Nazaj | Novice