Mali grad

Ta konec tedna bodo v Kamniku zarohneli motorji starodobnikov

20.05.2015

 

Društvo starodobnih vozil Kamnik bo v času do 22. do 24. maja 2015 organiziralo Mednarodno revijo starodobnikov »A« razreda (letnik 1889 do 1940). To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki se bo pričela v petek, 22. maja 2015, s sprejemom udeležencev iz tujine v Hotelu Malograjski dvor v Kamniku in se nadaljevala v soboto zjutraj v Arboretumu Volčji Potok.

V soboto, 23. maja 2015, se bo ob 9. uri uri odvijal start prve kolone motoristov in ob 9.15 pa druge kolone avtomobilov starodobnikov. Koloni se bosta ustavili v centru Kamnika, kjer se bo ob 9. uri odvijala predstavitev vozil in ob 10.30 slavnostno odprtje revije, s pozdravom župana Občine Kamnik Marjana Šarca, predsednika DSVK Miroslava Vrhovnika, predsednika SVS Janka Uratnika, predstavnika FIVE in pozdravom županov sodelujočih občin.

Koloni vozil bosta ob 11. uri nadaljevali pot s postanki v Škofji Loki, od 12. do 15. ure, kjer bo istočasno tudi obrtni sejem, v Kranju od 16. ure do 17.30, kjer bodo tudi druge moto prireditve s spremljajočim programom. V zgodnjih večernih urah bosta koloni prispeli na Brdo pri Kranju, kjer se bo odvijal družabni večer s podelitvijo priznanj in prenočitev. V nedeljo, 24. maja 2015, bo sledil ogled Brda in 11. uri nadaljevanje poti v smeri proti Šenčurju, kjer bodo voznike starodobnih vozil pričakali folkloristi, šenčurska godba, konjske vprege in nato zaključek v parku Arboretum Volčji Potok, kjer se bo odvijalo sklepno dejanje prireditve, vozila bodo, tako kot vsako leto, okrašena s cvetjem in bodo na ogled obiskovalcem parka.

Udeleženci in gostje se bodo dva dni spoznavali z znamenitostmi krajev gostiteljev in se z gledalci poveselili ob spremljajočih programih. Za pestrost dogajanja bo v Kamniku in na Brdu pri Kranju poskrbel priznani dixiland ansambel "STARI MAČKI", z izbranim glasbenim sporedom iz časa nastanka vozil udeležencev. Vse tri dni nas bodo razveseljevali "Kunštni prleki" s Prleško Republiko, plesalke plesne skupine Country Mačke iz Kranja bodo zaplesale v hotelu Brdo, tako da bo ob okusni večerji poskrbljeno za prijetno vzdušje vseh udeležencev in gostov prireditve.

Da pa bo prireditev brezhibno izpeljana, v organizacijskem in varnostnem smislu, bodo na pomoč priskočili člani AMD društev Kamnik, Škofja Loka, Kranj, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, z varovanjem celotne poti in vozil udeležencev, katerih vrednost je neprecenljiva. Poleg omenjenih v dogodku sodelujejo še: AMZS z vlečno službo, podjetje Rodex s spremljevalnimi vozili obeh kolon, motoristična skupina Klavdija Kodermana s Harley Davidson kot predhodnica kolon in člani DSV Kamnik. Ne smemo pa pozabiti tudi na neprecenljive sponzorje in donatorje, župane in uslužbence občin, policije, Zavodov za turizem in vseh, ki organizatorjem kakorkoli pomagajo izpeljati revijo, kot vsesplošno zanimiv in za Slovenijo nedvomno tudi reprezentančni projekt.

Udeleženci revije so izbrani po strogih kriterijih starodobnikov v omejenem številu, po 40 starodobnih avtomobilov in motorjev oziroma 80 čudovitih starodobnih eksponatov.

Revija starodobnikov je postala izredno odmevna doma kot tudi v tujini, vsako leto pridružijo v mednarodno revijo po eno ali dve novi državi Evropske unije ter držav naše nekdanje skupne države. Društvo starodobnih vozil Kamnik je tudi prvo slovensko društvo starodobnikov uvrščeno v koledar FIVE, katere predstavnik se bo udeležil Mednarodne revije starodobnikov »A« razreda.

Vljudno vabljeni k ogledu prireditve.

Sprememba prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah od petka, 22. maja 2015, do nedelje, 24. maja 2015

Društvu starodobnih vozil Kamnik, Tunjiška Mlaka 5B, 1241 Kamnik (organizator oziroma prireditelj), se zaradi mednarodne revije starodobnikov »A« DVS Kamnik 2015, dovoljuje izvesti začasno spremembo prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah s prometno signalizacijo in reditelji:


<< Nazaj | Novice