Mali grad

T e D n i (K) Občine

30.12.2013

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti in finance

V okviru Oddelka za gospodarske dejavnosti in finance so bile v preteklem tednu vse aktivnosti usmerjene v zaključevanje in realizacijo proračuna Občine Kamnik za leto 2013. Pripravljenih je bilo več odredb za predčasna plačila, izvedena so bila vsa tekoča izplačila, … V skladu z načrtom se je izvajala letna inventura popisa osnovnih sredstev.

Na podlagi Pravilnika o merilih in pogojih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Kamnik, imajo gostinski obrati, ki obratujejo v podaljšanem obratovalnem času, načeloma veljavne odločbe do konca koledarskega leta.  Zaradi navedenega  in bližajočih se praznikov je bilo v preteklem tednu izdanih večje število vlog za obratovanje gostinskih lokalov v podaljšanem obratovalnem času.

Skladno s kreditno pogodbo je bil črpan premostitveni kredit v višini 2.450.000 evrov, ki je namenjen za sofinanciranje izgradnje OŠ Toma Brejca.

V preteklem tednu je bila tudi v celoti vplačana kupnina od prodaje kapitalskega deleža Občine Kamnik v družbi Veterina – Kamnik d.o.o..

Oddelek za družbene dejavnosti

V ponedeljek, 23. 12. 2013, je Simfonični orkester Domžale-Kamnik  izvedel svoj 43. novoletni koncert, s solisti sopranistko Urško Arlič Gololičič in baritonistom Ivanom Andres Arnškom. V prvem delu so izvajali dela klasičnih skladateljev, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Charlesa Gounoda, v drugem delu pa so dvorano Doma kulture Kamnik popeljali skozi glasbo latinsko ameriških ritmov, pod taktirko mladega dirigenta Slavena Kulenovića. Tradicionalni novoletni koncert je podprla tudi Občina Kamnik in JSKD OI Kamnik.

Oddelek za urejanje prostora

V preteklem tednu smo sprejeli povečano število strank, ki so želele preveriti podatke o svojih nepremičninah. Vzrok je predvideni Zakon o davku na nepremičnine, ki določa novo obdavčitev nepremičnin. Na tem mestu obveščamo vse občane, da na Oddelku za urejanje prostora lahko posredujemo samo podatke o namenski rabi zemljišč, ki so tudi javno dostopni na internetnem naslovu. Namenska raba zemljišča je le eden od podatkov za izračun vrednosti posamezne nepremičnine. Na vrednost zemljišča vpliva tudi podatek o dejanski rabi, ki je v pristojnosti Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Popravke lahko lastniki podajo na elektronski naslov raba.mko@gov.si. Oddelek za urejanje prostora je v preteklem tednu pregledoval podatke o namenski rabi zemljišč in zemljiščih za gradnjo stavb.

Policijska postaja Kamnik

Policisti so obravnavali vlom v poslovne prostore v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči vlomil v poslovne prostore v Kamniku in iz notranjosti odtujil večjo količino cigaret. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.  

Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 52-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 52-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 28-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 28-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so obravnavali tatvino prenosnega računalnika na prireditvenem prostoru v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v večernem času izkoristil odsotnost oškodovanca in iz prireditvenega prostora v Kamniku odtujil črno torbo s prenosnim računalnikom, mobilnim telefonom in ključi osebnega avtomobila. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek s 24 letnikom iz Domžal. Pri postopku je bila 24-letniku zasežena neznana zeleno-rjava snov, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršitelju izdali odločbo v hitrem postopku.

Policijska postaja Kamnik vsem želi, da Vas v prihajajočem letu 2014 spremlja zdravje, mir, veselje, sreča, ki naj utirajo korake na poteh medsebojnega sodelovanja in razumevanja.

Srečno! 

 


<< Nazaj | Novice