Mali grad

T e D n i (K) Občine

28.05.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Žebljarski poti

Izvajalec del, LAVACO d. o. o., je zaključeval z deli na Žebljarski poti, kjer sta se sanirala kanalizacija in vodovod. Sočasno je Telekom Slovenije d. d. gradil optično omrežje. Dela so potekala ob popolni zapori ceste. Cesto je izvajalec že asfaltiral, v tem tednu pa bodo uredil še bankine in s tem v celoti zaključil z deli.

T e D n i (K) Občine

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, EURO GRAD d. o. o., je nadaljeval z deli na Levstikovi ulici, kjer se sanirata kanalizacija in vodovod. Sočasno Telekom Slovenije d. d. gradi optično omrežje. Dela potekajo ob popolni zapori ceste. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Izgradnja kanalizacije v Spodnjih Stranjah

Izvajalec del, Komunalno podjetje Ljubljana d. o. o., je v preteklem tednu z asfaltiranjem ceste v celoti zaključil z deli v Spodnjih Stranjah, kjer se je gradila odpadna kanalizacija. V času gradnje je bil nekoliko spremenjen prometni režim, kar je omogočalo, da so dela potekala tekoče, brez težav.

Sanacija odpadne in padavinske kanalizacije na Palovški cesti

Izvajalec del, HIDROTEHNIK d. d., je nadaljeval z deli na Palovški cesti, kjer gradi odpadno in padavinsko kanalizacijo. Dela se izvajajo ob popolni zapori ceste, za prebivalce zalednih vasi pa je urejen obvoz skozi Vaseno. V tem tednu je predviden zaključek del in asfaltiranje ceste.

Izgradnja kanalizacije v Godiču

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval z deli na območju Godiča, kjer gradi kanalizacijsko omrežje. Dela potekajo med hišnima številkama Godič 1 in Godič 4. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Oddelek za družbene dejavnosti

Izbrani izvajalec del Le Anže d. o. o. je pričel z izvedbo del v Mekinjskem samostanu. Ker so bile v obeh dvoranah odkrite poslikave, je bila naročena sondaža sten, ki jo bodo izvedli pooblaščeni konzervatorji.

Izbrani izvajalec CBE d. o. o. je v preteklem tednu izvajal zaključna, keramičarska dela na bazenu. Predvideno odprtje obnovljenega bazena bo 8. 6. 2018 ob 13. uri.

Uporabnike knjižničnih storitev obveščamo, da je Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik na svoji spletni strani objavila anketo o zadovoljstvu uporabnikov s knjižničnimi storitvami. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut časa in odgovorite, kako ste zadovoljni s ponudbo literature, dogodki in podobnim.

Na spletni strani Ministrstva za kulturo je objavljen javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2017/2018. Rok za prijavo se izteče 11. 6. 2018.

Na spletni strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je objavljen javni razpis v okviru izbora operacij Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD. Na razpis se lahko prijavijo brezposelni mladi do 29. leta starosti, ki bi radi pridobili nova znanja in jih zanima delo v kulturi. Rok za prijavo je 21. 9. 2018.

Oddelek za razvoj in investicije

V četrtek, 24. maja 2018, smo v prostorih Samostana Mekinje v okviru projekta Preobrazba spoznavali bogato ponudbo kamniških mikropivovarn, ki si z raznovrstnimi, nemalokrat drznimi recepturami in nenavadnimi aromami, stiliziranimi embalažami, domiselnimi imeni ter prepoznavnim avtorskim odtisom utirajo pot na slovenski pa tudi evropski pivovarski sceni. Obiskovalci so med drugim izvedeli, da je proizvodnja piva kompleksen proces, na katerega odločilno vplivajo trdota vode in količina mineralov v njej, kvasovke, hmelj, slad itd., da je kamniška voda idealna za pale ale, ter da je kvalitetno pšenično pivo kljub prizadevanjem in številnim poskusom naših mikropivovarjev še vedno domena bogatih, dobro opremljenih nemških pivovarn.

Mikropivovarska zgodba kot protiutež “slovenskim” pivovarnam tako postaja pravi hit, ki iz popoldanskega garažnega hobija nemalokrat prehaja v uspešno poklicno dejavnost, domači ljubitelji piva pa posledično namesto okušanja preverjenih generičnih piv vstopamo v obdobje spoznavanja novih pivskih okusov in razvijamo kulturo pitja piva, ki drugod obstaja že precej časa.

Več o prihajajočih dogodkih v okviru projekta Preobrazba najdete na spletni strani Samostana Mekinje: https://samostanmekinje.si/koledar/

Dne 22. 5. 2018 je bilo na Portalu javnih naročil in na uradni spletni strani Občine Kamnik objavljeno javno naročilo, ki se oddajo po odprtem postopku »Sanacija ceste Kranjska - Podgorje 22«. Ponudniki so povabljeni k oddaji svojih ponudb preko portala e-naročanje do petka, 22. 6. 2018, do 9. ure.

Policijska postaja Kamnik

GOLJUFIJA

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje goljufije, saj je neznani storilec z njeno bančno kartico MasterCard opravil tri transakcije na Kitajsko, in sicer v skupni vrednosti 807,63 evrov. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PES UGRIZNIL PSA

Občanka iz Košiš se je zglasila na policijski postaji in povedala, da je med sprehajanjem psa po naselju Košiše do nje pritekel sosedov pes, ki je njenega psa večkrat ugriznil in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

TATVINA KOLES V ŠMARCI

Občanka iz Šmarce se je zglasila na policijski postaji in povedala, da je neznani storilec preko noči izpred stanovanjske hiše odtujil dva gorska kolesa ter jo oškodoval za približno 500 evrov. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU

Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo na javnem kraju. Storilec si je s kršitvijo prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NA KAMNIŠKEM VRHU NAJDEN MOBILNI TELEFON

Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel mobilni telefon, ki ga je našel na Kamniškem vrhu. Telefon je znamke Samsung, tip SM-J710FN, z IMEI št. 357125/07/289889/7 in ima vstavljeno SIM kartico operaterja Simobil. Telefon je v črnem ovitku z napisom Chameleon, lastnik pa naj se z dokumenti zglasi na Policijski postaji Kamnik, kjer ga lahko prevzame.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v naselju Križ v postopku voznika osebnega vozila brez veljavnega vozniškega. Voznik je kazal tudi očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 0,25 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policista sta imela na območju Šmarce v postopku osebo, ki mu je bila  zasežena alu folija z neznano snovjo rjave barve. Zaradi utemeljenega suma, da gre za prepovedano drogo oziroma snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami prepovedana, je bila poslana na analizo. Po njej bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v naselju Nevlje v postopku voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pokazal, da ima 0,70 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA DENARJA

Neznani storilec je izkoristil odsotnost prodajalke v salonu in iz blagajne odtujil dnevni izkupiček ter menjalni denar v višini 398 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU

Policisti so na območju Šmarce na veselici obravnavali intervencijo na javnem kraju. Storilec si je s kršitvijo prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TATVINA KOSILNIC

Neznani storilec je iz odklenjenega hleva v Suhadolah odtujil nahrbtno kosilnico znamke Kawasaki in bencinsko kosilnico znamke Al-ko, sivo rdeče barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.


<< Nazaj | Novice