Mali grad

T e D n i (K) Občine

27.08.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Oddelek za družbene dejavnosti

Zaključuje se zamenjava tribun, kovinske ograje in vseh požarnih vrat v telovadnici na Osnovni šoli Marije Vere.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v okviru rubrike Zdravje v občini predstavljen nov vir informacij o ključnih kazalnikih zdravja v slovenskem prostoru. Informacije o zdravju prebivalstva so predstavljene na ravni Slovenije, statističnih regij, upravnih enot in občin. S tem je omogočen prikaz stanja posameznih območji in primerjave med njimi. Več informacij je dostopnih na povezavi: http://obcine.nijz.si/Default.aspx?leto=2018.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik omogoča neoBono neinvazivno predrojstveno testiranje (NIPT), ki z 99 odstotki zanesljivostjo že med nosečnostjo odkrije najpogostejše kromosomske nepravilnosti ploda, kot so Downov, Patauov in Edwardsov sindrom ter še nekatere druge. Preiskava je popolnoma varna in enostavna, saj je potreben le vzorec materine krvi. S preiskavo se analizira prostocelično plodovo DNK, ki je prisotna v materini krvi. Opravlja se od dopolnjenega 10. tedna nosečnosti dalje, na izvid se čaka 5 – 10 delovnih dni. Prednost preiskave neoBona je, da temelji na najsodobnejši tehnologiji podjetja Illumina, ki omogoča boljše razlikovanje med prostocelično plodovo DNK in prostocelično materino DNK. Več o preiskavi si lahko preberete na http://www.neobona.si/. Testiranje je samoplačniško, informacije in testiranje pa izvaja Maja Merkun, dr. med., spec. ginek. v času samoplačniške ambulante.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obvešča, da se s koncem počitnic zopet pričenjajo delavnice, in sicer 27. 8. 2018 ob 17. uri v predavalnici Breza, delavnica Zdravo jem bo 5. 9. 2018 ob 17. uri v predavalnici  Breza delavnica Zdravo hujšanje.

Policijska postaja Kamnik

VLOM V NOVOGRADNJO V GODIČU

V Godiču je neznani storilec vlomil skozi okno in iz hiše odtujil toplotno črpalko, ročno električno orodje in izolacijo ter lastnika oškodoval za približno 11.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC 

V poslovalnici SKB banke so odkrili ponarejen bankovec za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička enega od podjetij v Kamniku. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU PSA NA HRVAŠKEM

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in na zapisnik podala predlog za pregon kaznivega dejanja goljufije, do katere je prišlo na Hrvaškem pri nakupu psa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI

Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti in alkohola voznika motornega kolesa, ki je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Oba udeleženca sta bila lahko telesno poškodovana.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA   

Policista sta imela v Komendi v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policistki sta imeli v Žejah v postopku osebo, ki sta ji zasegli neznano zeleno-rjavo snov rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana, je bila poslana na analizo. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja je imela v Volčjem Potoku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je napihal  0,73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku. 

INTERVENCIJA NA GLAVNEM TRGU 

Na Glavnem trgu v Kamniku smo obravnavali spor med sosedoma, in sicer je kršitelj žalil in se nedostojno vedel do drugega soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

POŽAR SKLADIŠČA NA USNJARSKI  (NEKDANJI ALPREM)

Policisti so bili okoli 2. ure obveščeni o požaru skladišča na območju nekdanjega podjetja Alprem, velikega 400 kvadratnih metrov, v katerem je bilo staro železo, različna tehnična oprema, orodje in različni aparati, katero je v celoti pogorelo. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Duplica, Šmarca in Nevlje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA II KAT. V KRIŽ. KORENOVE IN RC

Na Duplici je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti voznika iz neprednostne ceste na prednostno cesto, zaradi česar je prišlo do trčenja med dvema osebnima voziloma. Udeleženci so bili lahko telesno poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU SKB BANKE

Na policijsko postajo se je zglasila občanka drž. Češke in povedala, da je na bankomatu SKB banke na Glavnem trgu  našla denar, ki ga je nekdo dvignil in pozabil vzeti iz reže bankomata. Lastnika denarja naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

Prometno preventivna akcija ob začetku šolskega leta: »NAJ BO POT V ŠOLO VARNA!«

Prometno preventivna akcija ob začetku šolskega leta: »NAJ BO POT V ŠOLO VARNA!«Počitnice bodo kmalu za nami in začetek novega šolskega leta se nezadržno približuje. Poskrbimo, da bo šolska pot v času, ko naši otroci ponovno, nekateri pa tudi prvič vstopijo v šolo čim bolj varna in prijetna. Vsi vemo, da je po običajni sproščenosti ponovna vključitev v ustaljene šolske ritme vedno izziv za vse. Tega se dobro zavedamo na Policijski postaji Kamnik, zato bomo ob pomoči ostalih deležnikov prehod v šolski čas našim najranljivejšim skupinam udeležencev v prometu poskušali zagotoviti varnost. A to lahko zagotovimo le, če jim tudi vsi ostali udeleženci v prometu namenimo vso potrebno pozornost, skrb, pomoč in razumevanje. Zelo pomembno je, da jim pokažete/mo, kaj je vzorno in zgledno ravnanje v prometu že s tem, ko spoštujemo cestno prometne predpise.

V luči boljše varnosti smo policisti še pred začetkom šolskega leta v okolicah šol okrepili  svojo prisotnost. Med 3. 9. 2018 in 14. 9. 2018 pa bomo na izpostavljenih mestih izvajali tako prometno preventivno akcijo ob »začetku šolskega  leta« in izvedbo represivnih ukrepov zoper kršitelje prometnih predpisov. Ob tem se bodo povezane aktivnosti v občini Kamnik izvajale v sodelovanju s šolami, lokalno skupnostjo, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, s prostovoljci, z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, AMD Kamnik, Društvom upokojencev Kamnik, zavarovalnic, zainteresiranimi podjetji ter ne nazadnje starši otrok. Vsi našteti bodo v letošnjem šolskem letu skrbeli za varnost otrok na poti v šolo in iz nje. Vsem prostovoljcem pa se že v naprej zahvaljujemo za njihovo pripravljenost, trud in požrtvovalnost, ki ga bodo s svojo prisotnostjo izkazali v cestnem prometu ter s tem pripomogli k večji varnosti.

»VSE UDELEŽENCE, PREDVSEM VOZNIKE OPOZARJAMO NA PRISOTNOST OTROK V PROMETU TER NA NEVARNOSTI, KOT SO PREČKANJE CESTE NA NEVARNEJŠIH ODSEKIH, HOJO OTROK PO PLOČNIKIH IN OB VOZIŠČU. ŠE POSEBEJ OPOZARJAMO NA PRILAGOJENO HITROST VOŽNJE V BLIŽINI ŠOL OZIROMA MEST, KJER OTROCI PREČKAJO VOZIŠČE IN HODIJO OB CESTI.  PROSIMO, DA VOZNIKI UPOŠTEVAJO CESTNO-PROMETNE PREDPISE TER NAVODILA PROSTOVOLJCEV«.

Staršem in ostalim skrbnikom otrok priporočamo, da čim več časa namenite prometno-varnostni vzgoji. Preverite, kaj v prometu vaši otroci znajo in zmorejo. Poučite in opozorite jih na nevarnosti. Predvsem na to, kaj je prav in kaj ne. Slednje naj ne bo samo na šolski poti, ampak tudi v prostem času. Pri prevozu otrok v vozilih dosledno uporabljajte za to namenjene pripomočke in varnostne pasove. Vozite jih v ustreznih sedežih, izogibajte se vožnji  otrok na  prednjih  sedežih. V vozilu se vedno pripnite!

Vsem udeležencem v prometu želimo srečno in varno pot v šolo in ne pozabite: »NAJBOLJŠA VZGOJA JE VEDNO VAŠ, LASTEN VZGLED!«


<< Nazaj | Novice