Mali grad

T e D n i (K) Občine

25.09.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija JP št. 660093 Volčji Potok – Nova vas

Izvajalec del, EURO GRAD d.o.o., je nadaljeval s sanacijo javne poti št. 660093 v Volčjem Potoku. V sklopu sanacije ceste se bosta obnovili tudi fekalna in meteorna kanalizacija. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

T e D n i (K) Občine

Dela na Polčevi poti v zaključni fazi

Komunalno podjetje Kamnik, d.d. v teh dneh zaključuje obnovitvena dela na vodovodu na Polčevi poti mimo mekinjske cerkve, in sicer od križišča z regionalno cesto do odcepa ceste proti mrliški vežici. Na 130 metrov dolgi trasi je vkopana nova vodovodna cev PE DN 110 in postavljen  nadtalni hidrant. Izvedeni so vsi priključki s pripadajočimi vodovodnimi armaturami. Cesta je preplastena z novo asfaltno prevleko v celi širini na dolžini treh četrtin trase.

Celotno investicijo v vrednosti 34.400 evrov je financirala Občina Kamnik iz namenskih sredstev vodovodne omrežnine.

Oddelek za družbene dejavnosti

V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik je bil izveden prevzem del pri obnovi dotrajanih sanitarij. Sanitarije bodo sedaj lahko uporabljale tudi invalidne osebe. Vrednost investicije znaša slabih 36.000 evrov z ddv.

V prostorih Galerije Miha Maleš in Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je izbrani najugodnejši izvajalec Inštalacije Borut Podjed s.p. pričel z ureditvijo centralnega ogrevanja. Stavba predstavlja leta 1980 obnovljeno staro meščansko hišo, ki se v celoti ogreva iz skupne kotlovnice, in sicer na zemeljski plin. Upravljalec kotlovnice je Petrol d.d. Ker smo ugotovili, da ena od treh vej v sistemu pušča, bomo napeljali nove nadometne veje centralnega ogrevanja. Vrednost investicije je 35.441,53 evrov.

Oddelek za razvoj in investicije

Občina Kamnik bo na podlagi sprejete Celostne prometne strategije upravičena do evropskih sredstev za izvedbo nekaterih ukrepov, ki bodo prispevali k trajnostni mobilnosti.

Občina Kamnik je v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije v okviru projekta CityWalk programa Interreg Podonavje, v katerem sodeluje kot pilotna občina, izdelala brošuro s povzetkom aktivnosti in vizije projekta. Slednji je usmerjen v iskanje rešitev za zmanjšanje emisij in dvig kvalitete bivanja v podonavski regiji preko okrepljene vloge trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta pešačenje in kolesarjenje. Gre za zahteven izziv, ki  sovpada z usmeritvami Celostne prometne strategije Občine Kamnik (CPS). Projektne aktivnosti, ki so usmerjene v ozaveščanje o trajnostnih oblikah mobilnosti in v odpravo morebitnih ovir zanje, bodo služile kot podpora ukrepom CPS. Ker se zavedamo, da so najboljše rešitve tiste, ki jih sooblikujejo posamezniki, na katere vplivajo, bomo v okviru omenjenega projekta 18. oktobra 2017 ob 17. uri organizirali 1. srečanje deležnikov projekta CityWalk, na katerem bo splošna in strokovna javnost lahko prispevala k rešitvam trajnostne mobilnosti v Kamniku.

Policijska postaja Kamnik

VANDALIZEM NA MALEM GRADU

Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o vandalizmu na Malem gradu. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec z barvnim sprejem na steno Malega gradu napisal grafit. Materialna škoda ni nastala, policisti pa o storilcu kršitve Zakona o javnem redu in miru še poizvedujejo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU

Na Livarski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani voznik pri manevriranju na parkirišču trčil v parkiran avto in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku parkiranega avtomobila nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih so policisti povzročitelja izsledili in mu izdali globo za prekršek.

PES POMORIL RACE

Policisti so bili poslani v Godič, kjer je pes pomoril sosedove race. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je z ograde oskrbnice ušel pes in pomoril šest sosedovih rac. Na kraju so policisti zbrali obvestila in bodo nadaljnje ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI PRI QLANDIJI

Policisti so bili poslani pred Qlandijo, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila enosmerne ceste trčila v osebni avtomobil, katerega je v tem času pravilno peljala druga voznica. Nastala je materialna škoda za približno 1.000 evrov, obe voznici sta se pri tem lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico je bil izdan plačilni nalog. Na kraju je prišlo tudi do izlitja tekočin vozil, zato je bilo na poklicano tudi Komunalno podjetje Kamnik, ki je poskrbelo za čiščenje vozišča.

VLOM V KLET IN KRAJA KOLESA

Na Policijsko postajo Kamnik je poklicala oškodovanka in povedala, da je bilo vlomljeno v kletni prostor in ji je bilo pri tem odtujeno kolo. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec s silo telesa odprl vrata kleti na omenjenem naslovu ter iz nje odtujil moško cestno kolo, s tem dejanjem pa je lastnica kolesa oškodovana za približno 3.000 evrov. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK BREZ VELJANEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so v cestnem prometu ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadaljnje je bilo pri preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo, policisti pa bodo na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Na Policijski postaji Kamnik je kolesarka prijavila prometno nesrečo v Komendi. Opravljen je bi postopek, v katerem je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v kolesarko. Kolesarka je po trčenju padla in se lažje poškodovala. Zdravniško pomoč je naknadno iskala sama. Povzročitelju so policisti izdali globo za prekršek.

METANJE JAJC V HIŠO

Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan iz okolice Kamnika in prijavil, da mu soseda v hišo meče jajca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijavitelju dejansko soseda v fasado stanovanjske hiše vrgla jajce, materialna škoda pa ni nastala. Na kraju so policisti z obema opravili razgovor in kršiteljici izdali plačilni nalog.  

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA LOKALA

Policisti so bili napoteni v enega izmed kamniških lokalov, v katerem naj bi bila glasna glasba. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dejansko lokal odprt po obratovalnem času, glasna glasba pa ni bila zazna. Policisti bodo glede prekoračitve obratovalnega časa na tržni inšpektorat podali poročilo.

VLOM V KIOSK

Neznani storilec je v Kamniku tekom noči na vzvod vlomil skozi vhod kioska ter iz notranjosti po oceni prijaviteljice odtujil približno 150-200 paketov cigaret, različnih znamk. Materialna škoda znaša približno 7.500 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU

Policisti so mladoletnemu fantu zasegli dva plastična mlinčka z delci zeleno-rjave posušene snovi rastlinskega izvora in samozapiralna vrečka z neznano zeleno-rjavo snovjo rastlinskega izvora. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge bo zoper mladoletnega občana sledil obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA V VELIKI LAŠNI

Policisti so bili napoteni v Veliko Lašno, kjer se je zgodila prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil svoje vozilo in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča ter se prevrnil na levi bok. Nastala je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 3.500 evrov. Povzročitelju je bila izdana globa za prekršek.


<< Nazaj | Novice