Mali grad

T e D n i (K) Občine

24.06.2019

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izvajalec del je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se izvaja po odsekih, zajema pa vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč, ki v večji meri spadajo pod aglomeracije 4594 Vrhpolje pri Kamniku, 4606 Soteska, 4399 Poreber, 4413 Srednja vas pri Kamniku, 4432 Vaseno in 4455 Šmartno v Tuhinju.

Dela so potekala na območju Soteske in Markovega. V tem tednu je predvideno nadaljevanje gradnje komunalne infrastrukture na omenjenih območjih.

Oddelek za družbene dejavnosti

Oddelek za družbene dejavnostiPredvidoma v tem tednu bo na portalu javnih naročil objavljen javni razpis za izbiro izvajalca za ureditev razsvetljave na stadionu Prijateljstva v Mekinjah.  Poleg sofinanciranja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (100.000 € ), bo sredstva v višini 11.000 € zagotovila tudi Nogometna zveza Slovenije.

Obnova inštalacij-mali bazen

Na kopališču Pod Skalco so v preteklem tednu potekala vzdrževalna dela, ker je bilo potrebno zaradi dotrajanosti zamenjati dovodne cevi v malem bazenu. Dela so bila izvedena dokaj hitro, tako, da je mali bazen že saniran in ga mali plavalci že lahko uporabljajo.

Slovenski informativni dan v Vodnikovi domačiji – FORGET HERITAGE

Predstavniki ODD smo se udeležili  slovenskega informativnega dneva Forget Heritage v Vodnikovi domačiji v Ljubljani, kjer je bila predstavitev modela sobe za pisanje in spletne aplikacije OFFSPACES. Vodnikova domačija v Šiški je vzoren primer oživljanja kulturne dediščine, kjer so upravljalci zelo uspešno razvili programe (sobe za pisanje), ki kulturni spomenik nadgrajujejo in s tem je nastalo novo in zelo priljubljeno kulturno središče.

Predstavljena je bila tudi spletna aplikacija OFFSPACES. Gre za enega od orodij za vključevanje kulturno – kreativnih skupnosti, iniciativ in meščanov. To je register praznih in/ali podizkoriščenih stavb kulturne dediščine v javni ali zasebni lasti in povezovanje teh s potencialnimi upravitelji prostora in občani. Z objavo na spletni aplikaciji se tako lahko dobijo nove ideje, pobude, vsebine in programi, upravljalci stavb pa lahko dobijo tudi potencialne finančne vire za program, upravljanje stavb in vzdrževanje.

Oddelek za družbene dejavnosti Oddelek za družbene dejavnosti

Oddelek za urejanje prostora

Oddelek za urejanje prostoraNa Oddelku za urejanje prostora smo v preteklem tednu izdali več soglasij za odmik od parcelnih mej za potrebe gradnje ter lokacijskih informacij za gradnjo ter odločb za odmero komunalnega prispevka.

V preteklem tednu smo organizirali posvet glede Sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta št. 3. Dodatek si lahko ogledate tukaj.

Oddelek za urejanje prostoraNa oddelku smo v preteklem tednu izdali večje število mnenj glede skladnosti projektne dokumentacije s prostorskimi akti. Pri pregledu prejete dokumentacije ugotavljamo, da investitorji dostikrat ne upoštevajo določil OPN glede odmikov in pogojev za gradbeno parcelo. Na tem mestu bi opozorili, da je v izogib težavam pri izdaji mnenj treba predhodno, preveriti ali so pridobljena vsa ustrezna soglasja.

Oddelek za razvoj in investicije

Pohodniški festival v Kamniško Savinjskih Alpah

Združenje Kamniško-Savinjskih Alp od leta 2015 organizira Festival pohodništva v Kamniško-Savinjskih Alpah. Festival ponuja raznolike pohode ter spremljevalni program v Alpah. Pohodi so številni in primerni za vse, od krajšega izleta po ravninskih poteh do izvirov, do težjih preizkušenj z vzponi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Festival zajema tudi spremljevalni program, ki ponuja gorniške filme, predavanja in celo igrane zgodbe iz preteklosti na našem območju. Zaradi vse večjega zanimanja za pohodništvo se festival razvija in vsako leto ponudi nekaj več.

Uradna otvoritev letošnjega festivala je bila v četrtek, 20. junija, ob 17. uri v Kulturni dvorani v Lučah.

Več o programu pohodniškega festivala, ki poteka od 20. do 25. junija 2019 najdete na povezavi: http://kamnik-savinja-alps.com/prireditve/pohodniski-festival/

Obnova zunanjih odbojkarskih igrišč Pod Skalco

S strani Fundacije z šport smo dobili podpisano pogodbo O-19-489 o sofinanciranju gradnje športnih objektov – Obnova zunanjih odbojkarskih igrišč Pod Skalco«. Občina Kamnik bo v celoti zamenjala mivko na površini dveh igrišč in uredila drenažo. Zamenjala se bo tudi 50 let stara razsvetljava nad igrišči. Fundacija za šport bo občini Kamnik v letu 2019 za predmetno investicijo namenila 9.413,00 EUR, ocenjena vrednost celotne investicije pa je 33.222,00 EUR.

Srce Slovenije podelilo znak kakovosti novim 22 ponudnikom

Po novem se s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije ponaša že 174 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srce Slovenije. Ponudniki strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slovesni podelitvi, ki je potekala v ponedeljek, 17. junija 2019, v Erbergovih graščinskih paviljonih v Dolu pri Ljubljani. Certifikate kakovosti novim 22 nosilcem certifikata, ki so pridobili pravico do označevanja svojih izdelkov z znakom Srce Slovenije, sta podelila predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije od leta 2016 dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov na območju Srca Slovenije. Na letošnji razpis so se lahko prijavili ponudniki unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalci in proizvajalci prehranskih izdelkov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Tokratna slovesna podelitev certifikatov je pospremila tretje ocenjevanje izdelkov, ki je potekalo letos spomladi. Predhodno pozitivnim ocenjenim izdelkom se je tako pridružilo novih 50 prehranskih in rokodelskih izdelkov 22 ponudnikov iz območja LAS Srce Slovenije.

Med ocenjevalci sta bila poleg etnologa prof. dr. Janeza Bogataja in svetovalke za načrtovanje turizma in gostinstva doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec še kuharski mojster Franci Jezeršek za prehransko dediščino in oblikovalec Matej Zupančič v primeru rokodelskih izdelkov. Slednji sodeluje z rokodelci in prehranskimi ponudniki pri izpopolnitvi celostne grafične podobe izdelkov.

Vsi izdelki s tržno znamko Srca Slovenije ter njihovi ponudniki so predstavljeni na spletni strani www.srce-slovenije.si.

Aktivnosti certificiranja in prodaje izdelkov z območja Srce Slovenije je sofinancirano iz projektov LAS Srce Slovenije, ki jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Policijska postaja Kamnik

PRIJET PRI TATVINI

V eni izmed trgovin, na območju Kamnika, je prišlo do tatvine artiklov. Tatvino je opazil zaposleni v trgovini, ki je osebo zadržal do prihoda policistov. Podana bo kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V VRHPOLJAH   

Na regionalni cesti Kamnik-Ločica, v naselju Vrhpolje, je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po nasprotnem voznem pasu voznika motornega kolesa, ki je padel po vozišču in se telesno poškodoval. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

PRIDRŽAN PIJAN MOŠKI

V Kamniku je v stanovanjskem bloku prišlo do verbalnega spora med sosedoma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vinjen moški kričal neprimerne besede in razbijal po vratih prijavitelja. Ker se ob prihodu policistov na kraj ni pomiril in je bilo pričakovati, da bo s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA V KAMNIKU 

V Kamniku so policisti obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir, pri tem pa pljunil mimoidočo občanko, ki se je peljala mimo z vozilom pri odprtem oknu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POLICIST ZA EN DAN    

Policistka je opravljala opazovalno službo po mestu Kamnik, kjer je opazila neznanega moškega, ki je poleg civilnih oblačil nosil dele policijske uniforme, in sicer modro srajco s kratkimi rokavi in oznakami policije. Opravljen je bil postopek, v katerem smo moškemu zasegli srajco ter ga oglobili skladno z Zakonom o organiziranosti in delu v policiji. 

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC  

Neznanec je na Šolski ulici izvršil tatvino registrskih tablic. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SPOR ZARADI SPUŠČENEGA PSA 

Policisti so v Trzinu obravnavali intervencijo na javnem kraju. Občanka je po naselju sprehajala psa, ko je do njiju pritekel drug pes, ki ni bil na povodcu in z lajanjem prestrašil občanko in njenega psa. Lastnica pobeglega psa je v nadaljevanju še s povodcem po glavi udarila prijaviteljico. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev Zakona o zaščiti živali in Zakona o javnem redu in miru. 

INTERVENCIJA V DOMŽALAH


Policisti so bili napoteni v Domžale, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil ter vpil na očeta in brata. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POZABILA DENAR V REŽI BANKOMATA   

Občanka se je zglasila na policijsko postajo in povedala, da je 19. 6. 19 opravila dvig denarja na bankomatu na bencinskem servisu Petrol v Mostah, ki ga je pozabila vzeti. Občana/ko, ki je našel denar naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA NA BAZENU

Občan se je zglasil na policijsko postajo in prijavil tatvino mobilnega telefona Huawei P smart, ki ga je neznanec odtujil hčerki na bazenu v Kamniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Občane naprošamo, da primerno zavarujejo svoje predmete na javnih krajih, kjer so dosegljivi vsakomur.


<< Nazaj | Novice