Mali grad

T e D n i (K) Občine

22.08.2016

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Povezovalni kanali od Kamnika do Šmartnega v Tuhinju

Soteska

Izvajalec je v tem tednu nadaljeval z deli na regionalni cesti R2-414/1349 Kamnik-Ločica. Polaga se fekalna kanalizacija DN 300 in vodovod DN 150. Zaradi del je izvedena delna zapora ceste. Po izgradnji posameznega odseka se bo območje delne zapore pomikalo v smeri proti Tuhinjski dolini. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.                      

T e D n i (K) Občine

Kavran

Izvajalec je nadaljeval z deli na območju Kavrana. Polaga se tlačna kanalizacija in vodovod DN 150. Zaradi del je izvedena delna zapora ceste, ki se pomika v smeri proti Kamniku. Urejajo se kmetijske površine, na katerih je potekala gradnja. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Šmartno v Tuhinju

V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Nadgradnja Centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik

V preteklem tednu je družba SGP Pomgrad d. d., Murska Sobota s podizvajalcem GH Holding d. d., Ljubljana nadaljevala z deli na nadgradnji CČN Domžale – Kamnik.

Nadgradnja CČN bo obsegala izgradnjo nove aerobne biološke stopnje za doseganje terciarnega čiščenja z SBR tehnologijo (sekvenčni reaktorji) in izgradnjo vstopnega objekta za sprejem večje količine odpadne vode in ustrezno mehansko predčiščenje, kar bo povečalo obratovalno varnost. Zmogljivost nadgrajene CČN bo 149.000 PE (populacijski ekvivalent), kar pomeni, da bo sprejela odpadno vodo vseh prebivalcev na sprejemnem območju in ostale odpadne in padavinske vode. Po nadgradnji bo CČN četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Sloveniji in bo zagotavljal parametre kakovosti čiščene vode za izpust v vodotok, reko Kamniško Bistrico. Kakovost čiščene vode po nadgradnji bo pod zakonsko zahtevanimi parametri, in sicer pod 10 mg/l celotnega dušika in pod 1 mg/l celotnega fosforja. Projekt bo pomembno prispeval k izboljšanju kakovosti reke Kamniške Bistrice in bo uredil problematiko čiščenja odpadne vode v regiji vsaj za prihodnjih 30 let.

Gradnja pločnika v Lazah v Tuhinju

Ob državni cesti Kamnik-Ločica se je pričela gradnja pločnika za pešce, katerega investitor je Občina Kamnik. Dela potekajo ob delni zapori ceste.

Izvajalec je pričel z izkopi zemljine ter utrjevanjem ustroja pločnika. Gradnja zajema izvedbo meteorne kanalizacije, javne razsvetljave in pločnik za pešce v dolžini 700 metrov. Rok za izvedbo del je konec meseca oktobra, v kolikor bodo normalne vremenske razmere. Dela potekajo skladno s projektno dokumentacijo in terminskim planom

Oddelek za družbene dejavnosti

Izvajalec Ural d.o.o. je zaključil s sanacijo ostrešja in ureditvijo mansardnih prostorov na Osnovni šoli 27. julij Kamnik. V petek je bila izvedena primopredaja del.

Potekal je operativni sestanek v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, enota Pestrna. Zaradi dodatnih del, ki so se pokazala tekom izvedbe, je izvajalec Razvojni GPI d.o.o. zaprosil naročnika za podaljšanje roka za nekaj dni.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je skupaj z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje pripravilo "Novo možnost" - to je nov program s pomočjo katerega, se bo za najmanj 12 mesecev lahko zaposlilo 500 brezposelnih od 30. do 49. leta iz vse Slovenije. Subvencija za zaposlitev znaša 5.000 evrov za polni delovni čas. Javno povabilo za delodajalce je odprto do porabe sredstev, najdlje do 10. 10. 2016.

Več informacij je dostopnih na spletni: http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/nova-moznost-za-zaposlitev-500-brezposelnih-od-30-do-49-leta

Izvajalec je pričel s postavitvijo nadstreška pred vhodom Osnovne šole Marije Vere, skladno z izdelanim projektom.

Oddelek za razvoj in investicije

Vzpostavili smo novo spletno stran projekta Celostne prometne strategije Občine Kamnik, ki jo najdete na naslednji povezavi http://cpsobcine.com/kamnik/. Na njej bomo ves čas objavljali novice in dogajanja v zvezi s projektom, vabljeni pa ste tudi, da sledite dogajanjem na družabnem omrežju Facebooku: https://www.facebook.com/CPS-Kamnik-1786086911635046/

Policijska postaja Kamnik

TATVINA V TRGOVINI TUŠ

Policisti smo bili obveščeni o tatvini artiklov v prodajalni Tuš v Šmarci. Ugotovljeno je bilo, da je znana storilka v prodajalni Tuš v Šmarci vzela prehrambne izdelke v višini 30 evrov, ki jih ni nameravala plačati in odšla mimo blagajne, ko jo je zaustavila poslovodkinja in obvestila policijo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA MOTORJA NA NEVELJSKI POTI  

Neznanec je preko noči izpred stanovanjske hiše v Mekinjah odtujil motorno kolo, znamke Piaggio, bele barve. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V VOLČJEM POTOKU

Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,84 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

VLOM V GOSPODARSKA OBJEKTA V ŽEJAH

Neznanec je ponoči na gospodarskem poslopju v Žejah pri Komendi, na vzvod skozi dvokrilna lesena vrata vlomil v objekt delavnice in odtujil približno 100 kilogramov odpadnega bakra. Nato je pristopil do drugega gospodarskega objekta, kjer je s pomočjo večjih škarij odstranil ključavnico obešanko in iz prostora v objektu odtujil več kosov električnega orodja.

ZAGOREL OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Kamnik so bili napoteni v Domžale pred lokal Špric Bar, kjer je zagorel osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je zaposleni v avtopralnici Špric kemično čistil notranjost neregistriranega osebnega avtomobila znamke Peugeot. Po čiščenju je vozilo postavil na dvorišče in v notranjost vozila na prednji desni sedež dal električni ventilatorski grelnik, z namenom sušenja vozila, ki se je po vsej verjetnosti zaradi dotrajanosti vžgal in povzročil požar na celotnem vozilu. Sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU

Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PADLA KOLESARKA  

Policisti so na Mengeškem polju obravnavali prometni dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je kolesarka peljala po regionalni cesti Mengeš – Duplica, izven naselja Šmarca v smeri Duplice proti Mengšu. Na nivojskem križanju regionalne ceste in železniške proge je zaradi neznanega razloga padla po tleh. Pri samem padcu je utrpela telesne poškodbe. Sledi uradni zaznamek o dogodku.

INTERVENCIJA V PODGORJU

Policisti smo bili okoli ‎3.30 ure obveščeni o dogodku v naselju Podgorje, kjer naj bi neznani moški pred stanovanjsko hišo razgrajal in razbijal stekla na hiši. Na kraju so policisti zalotili moškega, ki je vpil, se vedel agresivno, metal ob tla in razbijal. Na ukaze policistov se ni umiril, zato so uporabili fizično silo in ga vklenili. Moški se je se naprej upiral in se ni umiril. Na kraj je bilo klicano reševalno vozilo, čez čas pa je moški začel zgubljati zavest, zaradi česar so ga policisti odklenili in namestili v bočni položaj. Kljub nudenju zdravniške pomoči, je na kraju umrl. Prve ugotovitve na kraju in ugotovljene okoliščine kažejo na to, da je bila smrt 25-letnega moškega posledica zdravstvenih težav. Odrejena pa je bila obdukcija in toksikološke preiskave. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin v zvezi dogodka.‎ O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PADEC OSEBE NA MALEM GRADU

Okoli 16. ure smo prejeli prijavo o pogrešani osebi, ki je bila nazadnje videna v soboto zvečer, okoli 22.30 ure na območju Malega gradu v Kamniku. V okviru izvajanja aktivnosti pri iskanju pogrešane osebe, so policisti za obzidjem Malega gradu v prepadu globine približno 20 do 30 metrov našli negibno žensko. Zaradi težke dostopnosti je bila v reševanje vključena gorska reševalna služba, ki so truplo izvlekli iz globine. Ugotovljeno je bilo, da gre za pogrešano osebo. Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodka, ki pa poteka tudi v smeri ugotavljanja morebitnih sumov kaznivega dejanja.


<< Nazaj | Novice