Mali grad

T e D n i (K) Občine

20.08.2012

 

Oddelek za gospodarske javne službe

Gradnja komunalne infrastrukture v naši občini

Gradnja komunalne infrastrukture v mesecu avgustu v občini poteka na različnih lokacijah, s ciljev izvesti sanacije oziroma ureditve v času turistične sezone. Po razgovorih z nadzornimi službami in izvajalci ugotavljamo, da bo večina gradbišč zaključena do konca tega meseca. Gradnja zajema izvedbo kanalizacij, vodovodov in cest, in sicer:

Oddelek za gospodarske javne službe izvaja kontrolo gradbišč in nadzor na kvaliteto izvajanja del. Vsem občanom in občankam se zahvaljujemo za potrpežljivost zaradi delnih oziroma popolnih zapor (obvozov), ki so nujno potrebni za nemoteno opravljanje del.  

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve je v preteklem tednu pripravil menjalno pogodbo, s katero bo Občina Kamnik v last in posest pridobila zemljišče, na katerem se v naravi nahaja kategorizirana občinska cesta, v zameno za zemljišče, na katerem se cesta oziroma javna površina nahaja le formalno-pravno, dejansko pa je že pred leti izgubila to funkcijo.

V preteklem tednu so na OPPSZ potekale tudi aktivnosti v zvezi s podelitvijo stavbne pravice Mestnim lekarnam, na občinskem zemljišču ob Zdravstvenem domu, v Kamniku. Lekarne bodo, z izgradnjo prizidka, ob stavbi Zdravstvenega doma, dolgoročno rešile prostorsko stisko. Prav tako smo na OPPSZ  pripravili več pogodb za najem javnih površin.

V torek, 21. 8. 2012, bodo na Glavnem trgu potekale aktivnosti  v okviru predvolilne kampanje dr. Milana Zvera, sredo, 22. 8. 2012, pa dr. Danila Türka.  Na kamniških Žalah bo, od sedaj, mogoče cvetlične aranžmaje, ob vikendih in praznikih, kupiti na stojnici na zgornjem parkirišču.

Oddelek za urejanje prostora

V preteklem tednu smo na  Oddelku za urejanje prostora  izdelovali Potrdila o namenski rabi zemljišča, Potrdila o uveljavljanju oziroma neuveljavljanju predkupne pravice Občine Kamnik in Lokacijske informacije za gradnjo objektov.

Zaznan je povečan obseg vlog za petletno oprostitev plačila Nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Policijska postaja Kamnik

Obveščeni smo bili, da je neznanec izvršil rop v zlatarni. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je storilec iz zlatarne odtujil več kosov zlata in stekel proti Parmovi ulici, kjer je bil dobljen. Policisti so zoper storilca odredili pridržanje do 48 ur, nato pa je bil izročen v postopek preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Obveščeni smo bili o vlomu v Zg. Stranjah.  Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec na vzvod vlomil v skladišče, iz notranjosti pa ni ničesar odtujil. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so v Kamniški Bistrici obravnavali prometno nesrečo v kateri je povzročitelj s kraja pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil prišli do podatka o povzročitelju, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v nasproti vozeče vozilo. Ker je kazal znake alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus, ki je pokazal, da je imel voznik 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper povzročitelja je bil podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Policisti so obravnavali tatvino koles na avtobusni postaji na Maistrovi. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec odtujil kolo znamke Scott modre barve ter žensko kolo črno-rdeče-sive barve znamke Scirocco. Policisti zbirajo obvestila in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Patrulja je imela pri kontroli Parka Evropa na Kolodvorski 4 v postopku osebo, ki je imela pri sebi NN rjavo zeleno snov rastlinskega izvora – sum prepovedane droge. Zasežena snov bo poslana na analizo, po opravljeni analizi bo izveden ukrep.

Policisti smo bili obveščeni,  da je v lokalu pri spodnji postaji gondole za Veliko planino oseba, katera nadleguje in odganja goste. Policista sta kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do trčenja med motoristom in voznikom osebnega avtomobila, v kateri je ena oseba dobila lahke telesne poškodbe. Nesrečo so obravnavali policisti iz postaje prometne policije Ljubljana.

Obveščeni smo bili o prometni nesreči v okolici Kamnika. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do trčenja med motoristom in voznikom osebnega avtomobila, v kateri je ena oseba dobila hude telesne poškodbe. Nesrečo so obravnavali policisti iz Postaje prometne policije Ljubljana.


<< Nazaj | Novice