Mali grad

T e D n i (K) Občine

18.06.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, EURO GRAD d. o. o., je  nadaljeval z deli na Levstikovi ulici, kjer se sanirata kanalizacija in vodovod. Sočasno Telekom Slovenije d.d. gradi optično omrežje. Dela potekajo ob popolni zapori ceste. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

T e D n i (K) Občine

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del bo Gorenjska gradbena družba d. d., ki bo predvidoma še v juniju 2018 pričela z deli, dela pa naj bi se zaključila do konca poletja 2019. Gradnja sekundarne kanalizacije bo potekala po odsekih, vse od Vrhpolja pri Kamniku do Šmartnega v Tuhinju. Zajemala bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč.

Oddelek za družbene dejavnosti

Občanke in občane obveščamo, da se bo s 1. julijem pričel poletni obratovalni čas Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Za natančne informacije o delovniku si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani http://www.kam.sik.si/.   

V Rojstni hiši Rudolfa Maistra si lahko v sredo, 20. 6. 2018, ob 19. uri ogledate razstavo OJ, TA SOLDAŠKI BOBEN – o prvi vojni iz zasebnih zbirk na Kamniškem ter pričevanja zbiralcev. Več o dogodkih v Medobčinskem muzeju Kamnik tukaj.

Na uradni spletni strani Javnega zavoda Mekinjski samostan so objavljeni poletno/jesenski dogodki. Vljudno vabljeni k ogledu spletne povezave: https://samostanmekinje.si/blog/napovedujemo-poletno-in-jesensko-dogajanje-v-samostanu-mekinje/.

Oddelek za razvoj in investicije

V petek, 15. 6. 2018, je bilo preko portala e-JN izvedeno javno odpiranje ponudb za  javno naročilo male vrednosti »Obnova kuhinje na Starem gradu«. Prispeli sta dve ponudbi, kateri bo naročnik pregledal in naročilo oddal ekonomsko najugodnejšemu ponudniku.

Prav tako v petek, 15. 6. 2018, je bilo preko portala e-JN izvedeno tudi javno odpiranje ponudb za  javno naročilo male vrednosti »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik Sklop II - DOBAVA IN MONTAŽA NOTRANJE OPREME«. Prispela je ena ponudba, katero bo naročnik pregledal in v primeru, da je le-ta ustrezna, ponudniku oddal predmetno naročilo v izvedbo.

Policijska postaja Kamnik

TATVINA VOZILA NA KLAVČIČEVI

V Kamniku je bil z javnega parkirišča odtujen osebni avtomobil znamke BMW 525 Turing, črne barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

INTERVENCIJA V BISTRIČICI

Policisti so Kamniku na javnem kraju obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru. 

DELOVNA NEZGODA

S strani zdravstvenega osebja Zdravstvenega doma Kamnik smo bili obveščeni, da se je po zdravniško pomoč zglasil občan, ki se je med opravljanjem dela v enem izmed podjetij v Kamniku lahko telesno poškodoval. Slednjemu se je s transportnega vozička prevrnil manjši zaboj in ga poškodoval po glavi. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V MENGŠU

Policisti so na območju Mengša na parkirišču pri trgovini Tuš obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom vzvratno. Povzročitelju je bil na kraju zaradi kršitve Zakona v cestnem prometu izdan plačilni nalog.  

TATVINA ZLATNINE IZ ODKLENJENE HIŠE

Na policijsko postajo je poklicala občanka iz Mekinj in prijavila tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše, in sicer je neznanec izkoristil nepazljivost občanke in vstopil v odklenjeno stanovanjske hiše, iz katere je odtujil zlatnino in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA NA PEROVEM

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela na Kranjski cesti v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

POŠKODBA DRSNIH VRAT  

Na območju Šmarce je neznani storilec preko noči s silo telesa poškodoval vhodna drsna vrata na objektu trgovine Tuš, vendar v notranjost ni prišel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI  

Policista sta bila obveščena o tatvini kolesa preko noči v naselju Šmarca, kjer je neznani storilec odtujil gorsko kolo bele barve, ki je bilo parkirano pod nadstreškom poleg stanovanjske hiše. Še istega dne sta policista pri pregledu terena v Šmarci našla odtujeno kolo in ga vrnila lastniku. 

GLASNA GLASBA NA LJUBLJANSKI CESTI

S strani občana na Ljubljanski cesti smo bili obveščeni o glasni glasbi v stanovanjskem bloku. Kršitelj je poslušal glasno glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta mu izrekla ustno opozorilo.


<< Nazaj | Novice