Mali grad

T e D n i (K) Občine

18.02.2019

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

T e D n i (K) ObčineOddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije.

Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V preteklem tednu je izvajalec nadaljeval z deli v Soteski in Srednji vasi. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Oddelek za družbene dejavnosti

V samostanu Mekinje smo v preteklem tednu zaključili s finalnimi ureditvami sob za nastanitve. Gre za prostore v 1. nadstropju samostana, v t. i. Marijinem domu, kjer so bile že pred tem urejene sobe za prenočitev, vendar je bila oprema prilagojena za krajše nastanitve (samo postelje, brez omar in drugega pohištva).

Z dodano opremo in manjšimi preureditvami je tako sedaj na razpolago 21 ležišč v 6 sobah, s čimer smo ustvarili pogoje za prenočitev organiziranih skupin, študentskih izmenjav ipd. Možnost za prenočitev bo vsekakor dobrodošla pridobitev v ponudbi Mekinjskega samostana, saj bo z oddajo dvoran možno hkrati ponuditi tudi nastanitev. Dodatna ponudba opremljenih sob za nastanitev bo seveda zanimiva tudi  z vidika turistične ponudbe Kamnika, kjer je za prenočitev na razpolago relativno malo kapacitet. Žalimo si, da bodo obnovljeni prostori kar se da najbolje izkoriščeni.


Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo se udeležili dogodka Rastimo skupaj na temo izboljšanja položaja mladih v lokalnem okolju. Na posvetu smo pridobili veliko novih informacij s področja mladih, se seznanili s primeri dobrih praks ter težavami, s katerimi se srečujejo občine in mladi kot posamezniki. Pridobljene informacije bomo skušali kar se da najbolje izkoristiti pri pripravi občinske strategije na področju mladine v letošnjem letu.

Oddelek za razvoj in investicije

Javna naročila

V prejšnjem tednu je bilo na Portalu javnih naročil in v Uradnem listu EU (Portal TED) objavljeno javno naročilo po odprtem postopku »Izdelava IZP in PZI kolesarske povezave Kamnik – Mengeš – Trzin Ljubljana«. Hkrati je bila na spletni strani pod rubriko Razpisi objavljena razpisna dokumentacija predmetnega naročila (dostopna na zgornji povezavi).  Ponudniki so povabljeni k oddaji svojih ponudb preko portala e-JN do četrtka, 14. 3. 2019 do 9. ure.

Interaktivna delavnica projekta CityWalk

Občina Kamnik je v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije in CIPRA Slovenija v okviru projekta CityWalk programa Interreg Podonavje v torek, 12. 2. 2019, organizirala interaktivno delavnico projekta CityWalk. Srečanje je bilo namenjeno zainteresirani splošni in strokovni javnosti, za katero si želimo, da bi skupaj z Občino Kamnik poskrbela za ozaveščanje lokalnega prebivalstva o pomembnosti okolju prijaznih oblik mobilnosti in sooblikovala hojo v Kamniku.

Na začetku srečanja so se udeleženci, strokovna javnost in zainteresirani občani seznanili z nekaterimi aktivnostmi projekta CityWalk (izhodiščna študija o pešačenju ter strategija in načrt hodljivosti, ki predstavljata pomembna pionirska dokumenta, s katerima bo Občina Kamnik kot ena izmed dveh slovenskih občin aktivno pričela spodbujati hojo prebivalcev in obiskovalcev Kamnika).

V nadaljevanju je sledila zelo zanimiva predstavitev analize pogojev za pešačenje v Kamniku, ki je izpostavila konkretne probleme hoje na strateškem in izvedbenem področju (infrastrukturne težave, problem avtomobilnosti, nefunkcionalnost, necelovitost in neenakopravnost pešpoti, problem množičnih dnevnih migracij v Ljubljano, problem močno vkoreninjenih motoriziranih potovalnih navad prebivalstva...) v Kamniku ter nakazala rešitve zanje (urejen peš dostop do mestnih funkcij, vloga občine kot pospeševalke trajnostne prometne politike, vključevanje deležnikov v oblikovanje ukrepov...).

Sledila je interaktivna delavnica o strateških izhodiščih za Strategijo hodljivosti, na kateri smo sooblikovali vizijo strateškega dokumenta, ki si bo z različnimi ukrepi prizadeval, da Kamnik postane pešcem prijazno mesto, nemotorizirana mobilnost pa enakovreden del prometnega sistema. 

Policijska postaja Kamnik

POŠKODOVANJE VOZILA

V Kamniku je neznani storilec preko noči z neznanim primernim predmetom poškodoval lak po celotnem avtomobilu in prebodel vse štiri pnevmatike ter s tem povzročil večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SPUŠČEN PES V MOSTAH 

Občanka iz Komende je poklicala na Policijsko postajo Kamnik in prijavila, da je med sprehajanjem do nje in njenega psa pritekel nezavarovan pes, pasme nemški ovčar, ki ju je močno prestrašil. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

V Kamniku smo ustavili voznika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Slednji je pokazal, da ima voznik 0,67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PRIJETA PRI TATVINI V TRGOVINI MULLER

Zaposleni v trgovini Muller so nas obvestili o prijeti storilki, tuji državljanki, ki je poskušala odtujiti več izdelkov v skupni vrednosti 361 evrov. Zoper njo sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC NA POŠTI DUPLICA

Policisti smo bili s strani poštne delavke obveščeni o ponarejenem bankovcu za 200 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička nekega podjetja. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PES UGRIZNIL IN POŠKODOVAL DRUGEGA PSA

Na območju Stranj je občanka po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno fizično varovan (ni bil na povodcu) in napadel, ugriznil ter poškodoval njenega psa. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev Zakona o zaščiti živali.

GLASNA GLASBA

S strani občanke iz Ljubljanske ceste smo bili obveščeni o glasni glasbi, ki jo je bilo slišati iz lokala in je občane motila pri spanju. Na podlagi prijave in izjave prijaviteljice je bil najemnici lokala izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA PRI LIDLU

Na Ljubljanski cesti pri trgovini Lidl je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti povzročitelja v krožišču. Slednjemu bo izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR

Na parkirišču za Policijsko postajo Kamnik je bil najden denar. Občana, ki je izgubil denar naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM  

Na Šutni sta policista obravnavala prometno nesrečo s pobegom zaradi napačne strani vožnje voznika osebnega vozila. Nesreča se je zgodila med voznikom avtobusa in za enkrat neznanim voznikom osebnega vozila, ki je trčil v zadnji del avtobusa in s kraja odpeljal ne da bi nudil osebne podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

POŽAR

Policisti so na Brezjah pri Kamniku obravnavali požar, ki se je zgodil zaradi kurjenja smeti lastnika ob stanovanjski hiši. Pri tem mu je ogenj ušel izpod nadzora in se razširil na travnat del. Tam se je zaradi posušene podrasti razširil po hribu navzgor in zajel tudi manjši počitniški objekt. Ogenj so pogasili gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, Stahovica, Šmarca, Nevlje, Gozd. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.


<< Nazaj | Novice