Mali grad

T e D n i (K) Občine

16.07.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, EURO GRAD d. o. o., je nadaljeval z deli na Levstikovi ulici, kjer se sanirata kanalizacija in vodovod. Sočasno Telekom Slovenije d. d. gradi optično omrežje. Dela potekajo ob popolni zapori ceste. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

T e D n i (K) Občine

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. Z gradnjo so pričeli v naseljih Vrhpolje pri Kamniku in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Oddelek za družbene dejavnosti

V začetku tega tedna je bil izbran izvajalec za sanacijo grobišča borcev NOB s spominskim obeležjem v Zgornjih Stranjah v skladu s kulturnovarstvenimi pogoji, ki jih je izdal Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Kranj. Sanacijska dela se bodo predvidoma začela sredi tega tedna, odvisno od vremenskih razmer.

Iz Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, ki je skladno z zakonodajo prevzel vse kartoteke pacientk, opredeljenih pri nekdanji koncesionarki ginekologije Heleni Pikl Istenič, dr. med., spec. ginek. in porod., so nas obvestili, da bo opredeljevanje pacientk pri Maji Merkun, dr. med., spec. ginek. in porod., zaradi nemotenega dela ginekološke ambulante potekalo izven rednega delovnika, in sicer v torek med 10.30 in 12.30 uro ter v sredo med 13.30 in 15.30 uro. Potekalo bo v predavalnici Magnolija v 2. nadstropju Zdravstvenega doma Kamnik. Ob podpisu je potrebno imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja. Pacientke, ki bi želele kartoteko prenesti k drugemu ginekologu oziroma ginekologinji, naj pridejo v Zdravstveni dom Kamnik v zgoraj navedenih terminih podpisati obrazec o posredovanju dokumentacije na želeni naslov. Termini za opredeljevanje se bodo spreminjali, zato redno spremljajte spletno stran Zdravstvenega doma Kamnik.

Preteklo sredo smo si skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, ki opravlja začasno funkcijo župana, ogledali investicije, ki se vodijo v okviru Oddelka za družbene dejavnosti.

V samostanu Mekinje  se  intenzivno nadaljuje z obnovitvenimi deli v dvoranah; dva prostora sta že dokončana, tudi atrijsko dvorišče (veliki atrij samostana) je že na novo urejeno in bo po izvedeni novi utrjeni podlagi in novi peščeni podlagi lahko že to poletje služilo kot čudovito prizorišče za kulturne in druge prireditve. Dela v veliki samostanski dvorani so se po odkritju poslikav (po predhodnem sondiranju – zahteva ZVKD Kranj) nekoliko upočasnila, ker je potrebno vse posege izvajati pod nadzorstvom in po navodilih pristojne konservatorke. V omenjeni in sosednji dvorani so bila predhodno prav tako že obnovljena (prebarvana) masivna okna in vrata.

V Podružnični šoli Zgornji Tuhinj se je konec šolskega leta začela temeljita prenova šolske stavbe, s katero se bo pridobilo dve novi učilnici, kabineta in večji prostor za športno vzgojo. Energetska sanacija objekta je bila že izvedena pred leti, z načrtovano prenovo pa bo stavba  prenovljena v celoti. Prenova zajema tudi ureditev in opremo nove kuhinje in jedilnice, ker je bila stara že dotrajana in neprimerna. Po izpraznitvi prostorov, se je takoj začelo z rušitvenimi deli. Dela potekajo po terminskem planu in bodo predvidoma končana do 19. septembra. 

Na Osnovni šoli Marije Vere poteka obnova tribun in zamenjava vrat velike telovadnice s požarno ustreznimi, skladno z zahtevami požarne inšpektorice. Izvajalec je že odstranil obstoječe lesene dele tribun in začel s pripravo ustreznih podlag.

V Podružnični šoli Sela je najugodnejši izvajalec, ki je bil izbran na podlagi javnega naročila, pričel s statično sanacijo stropa šole. V zgornjem nadstropju, kjer so bili nekdaj stanovanjski prostori, bo zaradi prostorske stiske šole izdelana nova učilnica, prav tako bo šola s sanacijo pridobila prostor za športno vzgojo, ki je do sedaj potekala v avli šole.

Policijska postaja Kamnik

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

V Kamniku je neznanec izvršil tatvino mobilnega telefona znamke Wiko. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI  

Obveščeni smo bili o tatvini kolesa, in sicer je neznani storilec iz vrtne lope odtujil gorsko kolo znamke B-TWIN, sivo-modre barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je imel  0,76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku. 

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Na območju Kamnika smo zasegli alu zavitek z neznano belo, prašnato snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI

Na kamniški obvoznici smo obravnavali prometno nesrečo. Povzročitelj je med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas in oplazil nasproti vozeče vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

DRZNA TATVINA IZ STANOVANJA

Policisti smo bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vstopil skozi odprta vrata v stanovanje pod pretvezo, da mu je slabo, pri tem je izkoristil nepazljivost lastnika in odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KLANCU

Na območju Komende se je pripetila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Vzrok nesreče je nepravilno vključevanje na prednostno cesto. Povzročitelju je bil na kraju zaradi kršitve Zakona v cestnem prometu izdan plačilni nalog.

TATVINA KOLESA   

Policista sta bila obveščena o tatvini kolesa, in sicer je neznani storilec iz kleti stanovanjskega bloka izvršil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Fusion 10, tip Š50. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Na območju Komende smo v postopku z osebo zasegli dve PVC samozapiralni vrečki z neznano, zeleno rastlino. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo in snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana, je bila zasežena stvar poslana na analizo, po njen pa bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

14. julij

GLASNA GLASBA

S strani občana, ki je hotel ostati anonimen, smo bili obveščeni o glasni glasbi, in sicer je kršitelj glasno poslušal glasbo ter s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta na kraju kršitev zaznala, ker pa prijavitelj v postopku ni hotel sodelovati, je bilo kršitelju izrečeno ustno opozorilo.

PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU 

Policisti so na območju Volčjega Potoka obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi vožnje preblizu desnega roba povzročitelja, ki je trčil v odbojno ograjo in poškodoval vozilo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je imel na vozilu ukradene registrske tablice, da je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zato mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper vse kršitve sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.


<< Nazaj | Novice