Mali grad

T e D n i (K) Občine

16.04.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Obnova vodovoda in ceste na Cesti treh talcev

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval z deli na območju Ceste treh talcev, kjer se sanira vodovod. Sočasno Telekom Slovenije gradi optično omrežje, Elektro Ljubljana pa gradi cevno kanalizacijo za električno omrežje. V tem tednu je predviden zaključek del in asfaltiranje ceste.

T e D n i (K) Občine

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Žebljarski poti

Izvajalec del, Lavaco d. o. o., je nadaljeval z deli na Žebljarski poti, kjer sanira kanalizacijo in vodovod. Sočasno Telekom Slovenije gradi optično omrežje. Dela potekajo ob popolni zapori ceste. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, EURO GRAD d. o. o., je pričel z deli na projektu "Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici", ki bi se morala začeti že v preteklem tednu, vendar se je pričetek del zaradi objektivnih težav pri dobavi materiala s strani izvajalca zamaknil. Sočasno Telekom Slovenije gradi optično omrežje. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Sanacija odpadne in padavinske kanalizacije na Palovški cesti

Izpeljan je bil sestanek v sklopu projekta "Sanacija odpadne in padavinske kanalizacije na Palovški cesti". Izvajalec del bo Hidrotehnik d. d., dela pa se bodo izvajala ob popolni zapori ceste. Z deli se bo predvidoma pričelo 7. maja 2018, med prebivalce pa je že bilo poslano pisno obvestilo z natančnejšimi informacijami.

Izgradnja kanalizacije v Spodnjih Stranjah

Izvajalec del pri projektu "Izgradnja odpadne kanalizacije v naselju Spodnje Stranje" bo podjetje KPL d. d., dela pa se bodo izvajala ob delni zapori ceste. Z deli se bo pričelo po 17. aprilu 2018, trajala pa bodo predvidoma 60 dni.  

Oddelek za družbene dejavnosti

Zaradi razmeroma ugodnih vremenskih razmer se na kopališču Pod Skalco že nadaljujejo dela za obnovo – sanacijo bazenske školjke olimpijskega bazena. Gradbena dela so bila namreč v začetku meseca decembra lanskega leta prekinjena zaradi nizkih temperatur, ta teden pa so že začeli s sanacijo sten in pripravo podkonstrukcije za panele.

V petek, 13. aprila 2018, se je podžupan Matej Slapar skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček udeležil premiere predstave Glasbene šole Kamnik z naslovom »Glej Larsa z Marsa«. Medplanetarna glasbeno plesna pravljica, za katero je besedilo in glasbo napisal Blaž Pucihar, za koreografijo pa je poskrbela Ana Trojnar, je bila izpeljana na najvišjem kakovostnem nivoju. Glasove baletni pravljici sta posodila Jurij Souček in Ivanka Mežan, glavno vlogo pa je odigral obetavni mladi plesalec Grega Golob. Z navedeno predstavo smo se tudi v Kamniku pridružili praznovanju stoletnice slovenskega baleta. Na naše plesalce, plesalke in ustvarjalce smo ponosni in jim želimo čim več uspešno izvedenih ponovitev.

Oddelek za razvoj in investicije

V  četrtek, 5. 4. 2018, je bila izdana Odločitev o oddaji javnega naročila za naročilo male vrednosti »Statična sanacija stropa v Podružnični osnovni šoli Sela«. Odločitev je, po preteku zakonsko določenega roka za pritožbe, postala pravnomočna, tako da se naročilo odda najugodnejšemu ponudniku URAL d.o.o.

Občina Kamnik je 10. aprila 2018 organizirala delavnico o razvoju Velike planine. Srečanje je odprl podžupan in član Komisije za reševanje razvojne problematike Velike planine Matej Slapar. Temeljni namen srečanja je bil iskanje skupne poti za najboljšo srednjeročno uskladitev dejavnosti na Veliki planini. Nekatere rešitve v praksi imajo trenutno negativen vpliv tako na naravo kot na uporabnike Velike planine. Na delavnici je več kot 20 udeležencev razpravljalo o strokovnih podlagah in o predlaganih treh smereh razvoja Velike planine. V anketi pa so se opredelili tudi o okvirnih ukrepih ter tako določili smer razvoja.

Na podlagi strokovnih podlag so v podjetju Locus kot izhodišče za pripravo strategije upravljanja Velike planine pripravili tri scenarije. Vsi trije vključujejo okvirne ukrepe, ki določajo smer razvoja.

Policijska postaja Kamnik

PRIJAVA DRUŽINSKEGA NASILJA

Policijska postaja Kamnik je prejela prijavo o družinskem nasilju na območju Nevelj. Odrejena je bila tudi hišna preiskava, pri kateri so policisti osumljencu zasegli orožje in našli več rastlin, za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo.

VLOM V MLEKOMAT

Policisti so bili obveščeni o hrupu na Ljubljanski cesti v Kamniku, ob prihodu na kraj pa je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec oziroma, da so neznani storilci vlomili v mlekomat tako, da so odtrgali vrata s kaseto, v kateri je bil denar ter vse skupaj odnesli. Vrata so bila naslednji dan najdena, vendar pa denarja ni bilo več. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o storilcih.

PROMETA NESREČA NA STELETOVI ULICI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na Steletovi, kjer so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznica zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in s svojim vozilom trčila v parkirana vozila ter jih poškodovala. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče.

POGREŠANA OSEBA

Policisti so bili napoteni na Veliki hrib, kjer so zbrali podatke o pogrešani polnoletni osebi, za katero so starši dejali, da se jim že nekaj časa ne oglaša in ne vedo, kje naj bi se nahajala. Z zbiranjem obvestil in PO pregledu določenih lokacij na območju je bila oseba izsledena v gostinskem lokalu na območju Šmarce.

FIZIČNO NASILJE

Na policijski postaji se je zglasil moški, ki je povedal, da ga je doma, v Stahovici, napadla nekdanja izvenzakonska partnerica, ki ga je žalila in udarila, zaradi česar ji bo v nadaljevanju izdan plačilni nalog. V kolikor pa bo ugotovljeno, da je tudi prijavitelj kršil javni red in mir, bo tudi ta prejel plačilni nalog.

POSKUS ODTUJITVE VOZILA

Na območju Kamnika je neznani storilec preko noči poskušal odtujiti osebni avtomobil znamke Audi A3, saj je razbil steklo vozila in nato v notranjosti izruval ključavnico za vžig. Vozila mu ni uspelo zagnati in odpeljati oziroma odtujiti.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI V KAMNIKU

V bližini bencinskega servisa Petrol na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti. Voznik osebnega vozila je z neprednostne ceste zapeljal na prednostno, Ljubljansko cesto in pri tem izsilil prednost pravilno vozečemu, zaradi česar je prišlo do trčenja. Na kraju je bil izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče.

NADLEGOVANJE STAREJŠIH OBČANOV S TELEFONSKIMI KLICI

Policisti smo bili obveščeni, da naj bi neznane osebe, s telefonskimi klici nadlegovale starejše občane in jih poskušale zavesti, da so zaposleni v davčni upravi ter, da so klicane osebe dolžne. Policisti občanke in občane pozivajo, da naj jih podobni klici ne zavedejo ter ob morebitnih obiskih takšnih oseb ne spuščajo v svoje domove.

ZASEG SNOVI, ZA KATERO SE SUMI, DA JE PREPOVEDANA DROGA

Policisti so imeli v nočnem času na območju Šmarce v postopku več mlajših oseb, zaradi suma, da ima ena izmed teh pri sebi prepovedane substance. V okviru policijskih pooblastil so policisti eni osebi zasegli neznano rjavkasto snov rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na analizo, po prejemu rezultata pa bo kršitelju izdana odločba.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TUNJICAH

Policisti so na območju Tunjic obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil eden od udeležencev lažje telesno poškodovan. Ugotovljeno je bilo, da sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa, pri čemer se je slednji tudi telesno poškodoval. Povzročitelj nesreče je prejel plačilni nalog zaradi povzročitve nesreče, drugi udeleženec pa zaradi tega, ker ni imel registriranega vozila.


<< Nazaj | Novice