Mali grad

T e D n i (K) Občine

15.07.2019

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

T e D n i (K) ObčineIzvajalec del je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se izvaja po odsekih, zajema pa vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč, ki v večji meri spadajo pod aglomeracije 4594 Vrhpolje pri Kamniku, 4606 Soteska, 4399 Poreber, 4413 Srednja vas pri Kamniku, 4432 Vaseno in 4455 Šmartno v Tuhinju.

Na območju Markovega se je asfaltirala cesta, po kateri je potekala gradnja komunalne infrastrukture. V sklopu izgradnje kanalizacije se je tako na Markovem obnovilo in asfaltiralo približno 500 metrov LC 161021. Dela so se nadaljevala tudi v naselju Soteska.

Oddelek za družbene dejavnosti

Dela, povezana z zamenjavo strešne kritine na poslovni zgradbi kompleksa Zaprice, potekajo skladno s terminskim planom.

Izvajalec je predložil vzorce kritine, pločevine in držal snegolova, ki so bili s strani naročnika in predstavnice Zavoda za varstvo kulturne dediščine tudi potrjeni.

Zaradi obnovitvenih del na strehi objekta bo muzej do nadaljnjega zaprt. Sprejemajo le najavljene skupine.

Javni zavod Mekinjski samostan tako kot lansko leto, v sodelovanju z Likovnim društvom Senožeti, organizira poletno likovno delavnico za otroke od 8. do 12. leta starosti, in sicer v dveh terminih: od 29. 7. do 2.8 ter od 5. 8. do 9. 8. 2019. Delavnica bo potekala vsak dan od 9.00 do 12.00 ure, prispevek staršev za tedenski termin znaša 40,00 € in vključuje ves material za delo in malico. Prostih je še nekaj mest, zato pohitite s prijavami, ki so podaljšane do 22. 7. 2019. Oddate jih lahko na elektronski naslov zavoda: info@samostanmekinje.si, kjer lahko prejmete tudi vse dodatne informacije.

Vabljeni tudi k prijavam na poletno šolo baročne in renesančne glasbe v času od 5. 8. do 9. 8. 2019, vsak dan od 10. do 18. ure, prav tako v prostorih Javnega zavoda Mekinjski samostan. Poletno šolo bodo vodili mentorji prof. Egon Mihajlovič, čembalo in pevska izvajalska praksa, mag. Nevenka Tršan Hočevar, kljunasta flavta, baročna flavta in prečna flavta, prof. Kaja Kapus, baročno violončelo. Poletna glasbena šola BaroKam v izvedbi zavoda Slovenski baročni orkester je namenjena učencem nižjih in srednjih glasbenih šol, študentom AG in ostalim ljubiteljem glasbe renesanse in baroka. Osredotočila se bo na izvajalsko prakso repertoarja renesanse in baroka, to je solističnih skladb s spremljavo bassa continua. Število udeležencev poletne šole: 3-8 na mentorja. Kotizacija znaša 200 evrov. V sklopu poletne šole bodo organizirani naslednji koncerti: 6. 8. 2019 koncert baročne glasbe v centru Kamnika, 7. 8. orgelski koncert prof. Egona Mihajloviča v kapeli Samostana Mekinje, koncert mentorjev poletne šole 8. 8. 2019 in koncert udeležencev 9. 8. 2019 v prostorih Samostana Mekinje. Prijave in informacije na elektronskem naslovu: nevenka.trsan@telemach.net ali telefonu: 041/269 688.

Starejši občani bodo lahko brezplačno preizkušali pametne naprave

Na pobudo podjetja Eurotronik in Fakultete za družbene vede se bo v občini Kamnik od septembra dalje izvajal evropski projekt i-evolution za testiranje pametnih rešitev, ki omogočajo daljše samostojno življenje starejših na domu. Testni uporabniki morajo biti starejši od 65 let.

Starejši občani bodo lahko leto dni brezplačno preizkušali naslednje naprave (gre za zelo enostavno uporabo):

  • varovalni telefon z zaslonom na dotik, ki uporabniku na preprost in prijazen način omogoča komunikacijo z družino ter asistenco kontaktne osebe,
  • varnostno uro, ki omogoča, da uporabnik stopi v stik za nujne primere. Ob padcu se samodejno sproži alarm, prav tako pa je možen klic kontaktne osebe preko dotika ali prepoznave glasu,
  • senzorje, ki poročajo o nepravilnostih v vsakodnevni rutini.

Vse naprave za obdobje enega leta brezplačno priskrbi podjetje Eurotronik, ki prav tako na domu izobrazi uporabnika.

Občanke in občane, ki želijo sodelovati, vljudno vabimo, da pristopijo k projektu. Prijavnice za vključitev v projekt so do konca avgusta na  razpolago na Občini Kamnik, na Oddeleku za družbene dejavnosti, soba 51/II. nadstropje. Dodatne informacije: Katja Vegel, 01/831 81 42, katja.vegel@kamnik.si.

Oddelek za urejanje prostora

Na Oddelku za urejanje prostora smo v preteklem tednu izdali več soglasij za odmik od parcelnih mej za potrebe gradnje ter lokacijskih informacij za gradnjo ter odločb za odmero komunalnega prispevka.

V preteklem tednu je bil v Uradnem listu št. 36/2019 objavljen Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega (lokacijskega) načrta B12 Bakovnik in B7 Kovinarska – zahodni del, za območje funkcionalnih enot z oznakami Fe MS 1/2a, Fe MS 1/2b, Fe MS 1/3 in Fe I 1/3, ki si ga lahko ogledate na povezavi: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2019-01-1848/sklep-o-zacetku-priprave-sprememb-in-dopolnitev-zazidalnega-lokacijskega-nacrta-b12-bakovnik-in-b7-kovinarska---zahodni-del-za-obmocje-funkcionalnih-enot-z-oznakami-fe-ms-12a-fe-ms-12b-fe-ms-13-in-fe-i-13.

20. 6. 2019 smo organizirali posvet glede Sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta za namen spremembe namenske rabe, ki bo omogočala razširitev območja kamnoloma Stahovica (SD OPN Kamnik št. 3). Dokument Izhodišča za spremembe in dopolnitve OPN Kamnik za širitev območja Calcit Kamnik, Stahovica v Občini Kamnik najdete na spletni strani Občine Kamnik, in sicer tukaj

Možnost podajanja pisnih pripomb na izhodišča za dopolnitve in spremembe OPN je še do 26.7.2019. Pisne pripombe lahko pošljite na e-naslov: obcina@kamnik.si, ali na naslov Občina Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik.

Oddelek za razvoj in investicije

Združenje zgodovinskih mest Slovenije

Z namenom večje prepoznavnosti znamenitosti, ponudbe in doživetij zgodovinskih mest, ki v svojih bolj ali manj skritih kotičkih skrivajo dediščino preteklosti, kulturo sedanjosti in navdih  prihodnosti, smo v okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije posneli več promocijskih filmov, med drugim tudi film Sejem bil je živ, v katerem obiskovalce z rokodelsko obarvano zgodbo vabijo na obisk Idrija, Jesenice, Kamnik in Tržič.

Film si lahko ogledate na povezavi: https://youtu.be/M3RPpPvYYN0.

Združenje vabi tudi na prenovljeno spletno stran: http://www.zgodovinska-mesta.si/.

Policijska postaja Kamnik

  • 8. julij

POSKUS VLOMA V TRGOVINO V KAMNIKU   

Neznani storilec je med 4. in 5. uro v Kamniku z razbijanjem stekla vhodnih vrat poskušal vlomiti v trgovino, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

POZABIL DENAR V REŽI BANKOMATA   

Občan se je zglasil na policijsko postajo in povedal, da je 7. 7. 2019 opravil dvig denarja na bankomatu pri trgovini Spar v Kamniku. Denar je po dvigu pozabil vzeti. Najditelj/ica, ki je našel denar naprošamo, da ga prinese na Policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA V ZAGORICI

Z zbranimi obvestili in ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje. V nesreči se je potnik v vozilu povzročiteljice lažje telesno poškodoval. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI

Pri Osnovni šoli Toma Brejca je bil v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki naj bi domnevno med vožnjo zadremal, pri čemer je zapeljal na nasprotni vozni pas čez pločnik in trčil v zaščitno ograjo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

  • 9. julij

GLASNA GLASBA IN VPITJE V KAMNIKU

Policisti so ob 23.58 v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

  • 10. julij

GLASNA GLASBA IN PETJE V KAMNIKU

Policisti so ob 00.22 v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL V KAMNIKU  

Neznani storilec je preko noči v Kamniku poskušal vlomiti v gostinski obrat, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PIJAN VOZNIK V KAMNIKU

V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 1.11 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

KRAVE NA KISOVCU POŠKODOVALE VOZILO

Občan je na Policijsko postajo Kamnik prijavil, da so mu krave na Kisovcu poškodovale osebno vozilo. Opravljen je bil ogled vozila. Vozilo ima poškodovano zadnjo registrsko tablico, odtrgane črke znamke vozila, zadnji in prednji desni brisalec. Na vozilu so bile vidne sledi jezika in sline na zadnjem steklu.

  • 11. julij

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MENGŠU

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila v krožišču v Mengšu. Drugi udeleženec je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

PROMETNA NESREČA NA KORENOVI

Na Korenovi se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VLOM V VOZILO

Policisti so na cesti proti Primožu obravnavali vlom v osebni avtomobil. Neznani storilec je razbil steklo na vratih vozila in iz njega odtujil nahrbtnik z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

IZVEN ŽEJ PADEL KOLESAR

Na cesti Moste – Vodice, v bližini PC Komenda, je prišlo do prometne nesreče oziroma padca kolesarja. Policisti so z zbiranjem in ogledom kraja ugotovili, da je šlo pri prometni nesreči za samoudeležbo kolesarja, ki je med vožnjo s kolesom padel in se pri tem poškodoval.

PIJAN VOZNIK V KAMNIKU

V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 0.70 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

  • 12. julij

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču na Cankarjevi v Kamniku. Drugi udeleženec je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

  • 13. julij

SPOR MED SOSEDOMA V KAMNIKU

V Kamniku je pri košenju trave prišlo do spora med sosedoma. Po zbranih podatkih in opravljenih razgovorih bo kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V KAMIKU

Neznani storilec je preko noči z razbijanjem stekla na vratih prišel v lokal in odtujil denarnico z  menjalnim denarjem. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovane sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba

POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL V KAMNIKU

Neznani storilec je preko noči v Kamniku poskušal vlomiti v gostinski lokal, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA V KROŽIŠČU

V krožišču pri Qlandiji je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

POVOŽENJE DIVJADI V VOLČJEM POTOKU

V Volčjem Potoku je voznik osebnega avtomobila povozil srno in pri tem poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, na kraju pa mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

  • 14. julij

PROMETNA NESREČA S POBEGOM PRI ARBORETUMU

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču pri Arboretumu. Drugi udeleženec je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

PROMETNA NESREČA NA STUDENCAH

Na Studencah se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

DRZNA TATVINA V KAMNIKU

Policisti so v centru Kamnika obravnavali drzno tatvino. Moški je med 17. in 18. uro izkoristil nepazljivost zaposlenih gostinskem lokalu in iz blagajne odtujil denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

DRZNA TATVINA V KAMNIKU

Policisti so v centru Kamnika obravnavali drzno tatvino. Moški je vstopil v delavnico in izvršil tatvino denarja, sledi pa zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI V PODHRUŠKI

V bližini Podhruške je voznik osebnega avtomobila povozil srno in pri tem poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval pogoje za vožnjo v cestnem prometu, na kraju pa mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.


<< Nazaj | Novice