Mali grad

T e D n i (K) Občine

14.08.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Neveljski poti

Komunalno podjetje Kamnik d. d. je zaključilo s sanacijo kanalizacije in vodovoda na Neveljski poti, od hišne številke 12 a do 16 a. Obnovila sta se vodovod in kanalizacija v dolžini 140 metrov. V tem tednu je potekalo asfaltiranje.

T e D n i (K) Občine

Sanacija kanalizacije pri Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval s sanacijo kanalizacije pri Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. Obnovila se bo kanalizacija v dolžini 35 metrov. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Dne 13. 8. 2017 se prične uporabljati nov Zakon o prijavi prebivališča (Uradni list RS, št. 52/2016; v nadaljevanju ZPPreb-1), ki med drugim prinaša tudi spremembe, ki so pomembne za občine, zato je Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo poslalo vsem občinam informacijo v zvezi z izvajanjem navedenih sprememb.

Bistvena novost zakona je, da se lahko »zakonsko prebivališče« (to so primeri, ko upravna enota v postopku po določbah zakona stalnega prebivališča ne more prijaviti) za posameznika lahko prijavi na naslovu občine na območju katere posameznik prebiva.

Informacijo Ministrstva objavljamo v celoti, in sicer tukaj.

Oddelek za družbene dejavnosti

Sanacija hidroizolacije na Osnovni šoli Marije Vere

Izvajalec nadaljuje z gradbenimi deli, in sicer z vgradnjo hidroizolacije ter zamenjavo pločevine na srednjem in zgornjem delu fasade. V tem tednu je predvidena tudi vgradnja vrat in oken.

V preteklem tednu so nas obiskali otroci kamniškega počitniškega varstva, ki jih je v sejni dvorani občinske stavbe prijazno sprejel župan Marjan Šarec. Učenke in učence kamniških osnovnih šol od 1. do 5. razreda je seznanil o delovanju Občine Kamnik ter zanimivostih naše lokalne skupnosti. Več o samem obisku si lahko preberete na povezavi tukaj.

Oddelek za razvoj in investicije

Sooblikovanje okolju in človeku prijazne mobilnosti tudi preko platforme OPINEvropski teden mobilnosti (med 16. in 22. septembrom 2017) bo tudi letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Akciji se, tako kot vsako leto, pridružuje tudi Občina Kamnik, ki z namenom spodbujanja vključevanja mladih v procese odločanja v okviru evropskega projekta EUth, vabi mlade, da preko v projektu vzpostavljene platforme OPIN, izpolnijo kratek vprašalnik, ki bo v pomoč pri organizaciji aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Povezava do spletne ankete:https://opin.me/sl/projects/zdruzimo-moci-delimo-si-prevoz-evropski-teden-mobi/.

Svetovalna pisarna LAS Srce Slovenije bo ponovno gostovala v prostorih občine Kamnik (pisarna št. 32) v ponedeljek, 21. 8. 2017. Pisarna je namenjena vsem zainteresiranim občankam in občanom, ki imajo inovativne tržno, trajnostno ali socialno naravnane ideje, ne pa tudi finančnih sredstev za njihovo uresničitev, in ki želijo preko nepovratnih sredstev LAS na območju Kamnika okrepiti lastne potenciale in potenciale okolja. Vsem, ki jim omenjeni termin ne ustreza, je pisarna LAS Srce Slovenije na voljo vsak delavnik od 8. do 15. ure, in sicer v Litiji, na naslovu Jerebova ulica 14, Litija (v prostorih Občine Litija). Termin sestanka na eni izmed lokacij je mogoče (celo zaželeno) predhodno rezervirati na e-mail: las@razvoj.si, telefon 01/896 27 13 ali mobilni telefon: 051/312 738. Aktualne informacije o delovanju LAS Srce Slovenije so objavljene tudi na spletni strani www.las-srceslovenije.si .

Policijska postaja Kamnik

VLOM V GOSTINSKI LOKAL PRI ŠPORTNEM OBJEKTU V KAMNIKU

Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan in prijavil vlom v lokal na bazenu v Kamniku. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec v času od 19. ure dne 6. 8. 2017 do 7. ure dne 7. 8. 2017 prišel na naslov in preplezal žičnato ograjo, višine 2 metra in tako prišel na območje športnega objekta. Znotraj objekta pristopil do gostinskega lokala in s primernim trdim predmetom na vzvod najprej poskušal vlomiti skozi lesena vrata lokala, kar pa mu ni uspelo. Nato je s silo telesa privzdignil aluminijasti rolo, s katerim je bil zaprt lokal pri točilnem pultu. Preko pulta je splezal v notranjost lokala, iz katerega je odtujil dve denarnici z gotovino (menjalni denar) in PVC lonček z drobižem. Materialna škoda znaša približno 600 evrov. Sledi kazenska ovadba. 

TATVINA MOTORJA V TUHINJU

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino kolesa z motorjem. Policisti so z njim opravili razgovor in ugotovili, da je neznani storilec preko vikenda izpred gospodarskega objekta odtujil Tomos APN 6, rdeče barve, neznanih številk. Nastala je materialna škoda za približno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PARKIRIŠČU

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na javnem parkirišču v Kamniku. Neznani voznik osebnega avtomobila, tujih registrskih tablic je pri manevriranju na parkirišču trčil v vozilo oškodovanca in nato s kraja odpeljal, ne da bi mu nudil svoje podatke. Pri trčenju je nastala materialna škoda za približno 300 evrov.

TATVINA KOLESA NA LJUBLJANSKI CESTI V KAMNIKU

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino kolesa. Policisti so ugotovili, da je oškodovanec dne 7. 8. 2017 ob približno 19. uri parkiral kolo pri lokalu na Ljubljanski cesti, ki ga ni zaklenil. Naslednji dan pa je ugotovil, da je kolo nekdo odtujil. Nastala je materialna škoda za približno 170 evrov. Sledi kazenska ovadba.  

INTERVENCIJA V TRGOVINI

V eni izmed trgovin v Kamniku je prišlo do spora pri blagajni, kjer sta se sprla dva kupca, policisti pa so obema izdali plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru.

POŠKODOVANJE VOZILA

Policisti Policijske postaje Kamnik so bili obveščeni, da je poklical občan in prijavil poškodovanje vozila na Usnjarski ulici. Policisti so ugotovili, da je na Parmovi ulici preko noči neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval desni bok parkiranega vozila oškodovanca. Nastala je materialna škoda za približno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na TPC Perovo, kjer je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenja med dvema voziloma zaradi nepravilnega speljevanja s parkirišča. Udeleženca sta se sama dogovorila o krivdi in pomoč policije nato nista več potrebovala.

VINJENI VOZNIK V STRANJAH

Policisti so imeli v Stranjah postopek z voznikom, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil namreč preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 0,83 mg alkohola v liter izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi pa obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

IZTEKANJE KURILNEGA OLJA IZ CISTERNE

OKC je patruljo Policijske postaje Kamnik poslal v Tuhinjsko dolino, kjer so gasilci javili, da iz cisterne izteka kurilno olje. Na kraju je patrulja ugotovila, da je zaradi napačno vstavljene cevi iz cisterne iztekalo kurilno olje v bližnji odtočni kanal, nato pa v Nevljico. Gasilci PGD Kamnik so iztekanje zaustavili ter v strugo namestili pivnike. Na kraj je prišel tudi ribič, ki je pregledal strugo Nevljice in ugotovil, da ni prišlo do škode. Z ugotovitvami bodo seznanjene ustrezne službe.

PROMETNA NESREČA V KAMNIŠKI BISTRICI

OKC je patruljo Policijske postaje Kamnik napotil na prometno nesrečo II. kategorije na relacijo Stahovica-Kamniška Bistrica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila pri zavijanju izsilila prednost kolesarju, ki je pravilno pripeljal iz smeri Črnivca in kljub zaviranju trčil v avto povzročiteljice. Poškodovani kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico sledi ustrezen ukrep.

OSVETLJEVANJE LETALA Z LASERJEM

OKC PU Ljubljana je patruljo Policijske postaje Kamnik obvestil o prejetem obvestilu s strani PLP Brnik, in sicer o osvetlitvi letala z laserskem žarkom, do katerega je prišlo na območju Volčjega Potoka. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da let letala in s tem varnost potnikov ter posadke ni bila ogrožena.

POŠKODOVANJE STREHE

Policisti so bili obveščeni, da je na streho objekta na Kolodvorski neznanec preko noči metal steklenice in pri tem poškodoval strešnike. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Nastala je materialna škoda za približno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.


<< Nazaj | Novice