Mali grad

T e D n i (K) Občine

11.12.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija prepusta na LC 071082 Vir-Radomlje-Volčji Potok

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je v preteklem tednu zaključil s sanacijo prepusta na LC 071082 Vir Radomlje-Volčji Potok. V sklopu sanacije se je podaljšal prepust. Izvedel se je nov hodnik za pešce, s čimer sta se povezala obstoječa hodnika na obeh straneh prepusta.

T e D n i (K) Občine

Oddelek za družbene dejavnosti

V Dnevnem centru Štacjon smo se udeležili tradicionalnega prazničnega sejma, ki ga vsako leto pripravijo uporabniki skupaj z vodstvom dnevnega centra.

Vlada Republike Slovenije je na pobudo Varuhinje človekovih pravic proučila 8. a člen Zakona o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb (ZDVDTP) in zavzela stališče, da nadomestilo za invalidnost od 1. 1. 2016 znaša 36 odstotkov neto povprečne plače na zaposlenega v RS v preteklem letu, kar trenutno znaša 370,86 evrov.  Navedeno pomeni, da se bo nadomestilo za invalidnost iz 288,89 zvišalo na 370,86 evrov in, da se bo opravil tudi poračun za nazaj. Prvo izplačilo povišanih dodatkov bo v decembru 2017. Poračun za nazaj bo izplačan najkasneje do 31. januarja 2018.

Oddelek za razvoj in investicije

Dne 6. 12. 2017 je bilo na Portalu javnih naročil in na spletni strani Občine Kamnik objavljeno javno naročilo male vrednosti za »Sanacijo kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici«. Ponudniki lahko oddajo ponudbe do srede, 20. 12. 2017.

V četrtek, 7. decembra 2017 smo se udeležili 8. Seje Sveta Ljubljanske urbane regije. Na Seji je bilo med drugim obravnavano Drugo povabilo razvojnim svetom regij za dopolnitev dogovora za razvoj regije, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. RRA LUR bo na podlagi predlogov občin pripravila Prioritetno listo projektov in dopolnjen Dogovor posredovala MGRT. Občina Kamnik v okviru zahtev (izbranih Prednostnih naložb) MGRT pripravlja dva projektna predloga. Prvi predlog se nanaša na Prednostno naložbo 4.4: Spodbujanje multimodalne urbane mobilnosti (načrtovanje in gradnja regionalnih kolesarskih povezav), drugi predlog pa spada v Prednostno naložbo 6.1: Vlaganje v vodni sektor (protipoplavni ukrepi Nevljice).

Predstavljeno je bilo tudi Poročilo o izvajanju aktivnosti RDO Osrednja Slovenija v letu 2017. V turistični sezoni 2017 lahko ugotovimo, da je RDO Osrednja Slovenija še vedno najbolje organizirana regionalna turistična organizacija v Sloveniji. Ljubljana z vključevanjem turistične ponudbe drugih 25. občin Osrednjeslovenske regije konstantno nadgrajuje svojo turistično ponudbo, druge občine pa so skupaj z Ljubljano prisotne na svetovnem turističnem trgu. Povpraševanje po doživetjih v regiji narašča, kot narašča prepoznavnost regije RDO Osrednja Slovenija skozi spletno stran www.visitljubljana.com in različne promocijske in trženjske kanale v tujini. V letu 2016 je po SURS-u znašalo število prihodov v regijo 820.621 in število nočitev 1.498.447, kar je v primerjavi z letom 2015 v istem obdobju 12,7 odstotkov več prihodov in 12,4 odstotkov več nočitev. Tudi v letu 2017 dobro kaže, saj je v obdobju januar – avgust po SURS-u znašalo število prihodov 625.238 in število nočitev 1.158.902, kar je v primerjavi z letom 2016 v istem obdobju 13,77 odstotkov več prihodov in 15,1 odstotkov več nočitev.

Policijska postaja Kamnik

PROMETNA NESREČA V GOLICAH 

V naselju Golice so policisti obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil iz smeri Kamnika proti Češnjicam v Tuhinju, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča v jarek. Opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.46 mg/l. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI S ŠPORTNO OPREMO

Vtrgovini s športno opremo v Kamniku je znani storilec izvršil tatvino dveh artiklov v skupni vrednosti 94,98 evrov. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.      

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MEKINJAH

Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Mekinjah, kjer je neznani storilec vlomil na vzvod skozi drsna vrata terase in iz notranjosti odtujil zlatnino. Lastnika je oškodoval za približno 2.000 evrov.

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC

Uslužbenka SKB banke je ugotovila, da je stranka, ki je položila denar na svoj račun, imela bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec so policisti zasegli in poslali v analizo.

PROMETNA NESREČA IZVEN NASELJA MOSTE

Policisti smo izven naselja Moste obravnavali prometno nesrečo brez telesnih poškodb z udeležbo dveh vozil, do katere je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje  povzročitelja, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu. 

TATVINA ZVOČNIKA V TRGOVINI BIG BANG

Na policijsko postajo se je zglasil poslovodja trgovine Big Bang Qlandija in podal pisno prijavo za tatvino zvočnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec izvršil tatvino manjšega prenosnega zvočnika v vrednosti 169,69 evra. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA

Policista sta imela v postopku voznika, večkratnega kršitelja cestno-prometnih predpisov, ki je neregistriran osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo začasno zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo, zoper njega pa bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

POŠKODOVANJE VOZILA   

Neznani storilec je na enemu izmed parkirišč v Kamniku z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo po celotni karoseriji in lastnika oškodoval za približno 4.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in sledi poročilo na državno tožilstvo.

PRIJET PRI TATVINI  V MERCATORJU

Policisti so bili poslani v trgovino Mercator, kjer je bil prijet storilec pri tatvini, in sicer je izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 54,01 evra, kar je opazil varnostnik in prijavil policiji. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.


<< Nazaj | Novice