Mali grad

T e D n i (K) Občine

09.10.2017

 

Oddelek za družbene dejavnosti

V Galeriji Miha Maleš se zaključujejo ureditvena dela centralnega ogrevanja.

Izvajalec bo v prihajajočih dneh opravil tlačni preizkus ter nadaljeval dela v prostorih Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Danes, v ponedeljek, 9. oktobra 2017, je podžupan Matej Slapar na Osnovni šoli Toma Brejca pozdravil udeležence mednarodnega projekta »Through artistic abilities to developed basic skills« (Razvijanje osnovnih spretnosti učencev preko umetniških zmožnosti), v katerem poleg Osnovne šole Toma Brejca iz Kamnika sodelujejo še partnerske šole iz Hrvaške, Poljske in Grčije.

V tem tednu bo Osnovna šola Toma Brejca gostila 26 učencev iz partnerskih držav, ki bodo naseljeni pri družinah naših učencev. Osredja tematika slovenskih delavnic bo lokalna umetnost na prostem, ljudski ples in matematika v drami. Učenci bodo slikali na ločene krožnike, naučili se bodo slovenskega ljudskega plesa in pesmi ter pripravili doživljajsko dramsko igro z elementi improvizacije. Uprizoritev skupinskega dela bo v soboto, 14. 10. 2017, ob 11. uri v prostorih Osnovne šole Toma Brejca. Poleg umetniškega programa jih čaka še veliko drugih dejavnosti ‒ gostom bodo pokazali Kamnik, si skupaj ogledali Ljubljano, se povzpeli na Veliko planino, vekakor pase bodo potrudili, da se bodo gostje v Kamniku počutili prijetno.

Sicer pa je namen projekta razviti osnovne veščine učencev preko multidisciplinarnih in meddiscplinarnih metod, kjer bodo vključene umetnostne sposobnosti učencev in njihove naravne potrebe po znanju, interakciji in zabavi. Raziskujejo tudi vpliv mednarodnih kultur na proces učenja in tradicije, ki so se razvile v našem okolju. Skozi mednarodne umetniške delavnice in javne dogodke želijo promovirati lokalno, regionalno in nacionalno kulturo ter dediščino.

Več o projektu si lahko preberete tudi tukaj.

Oddelek za urejanje prostora

Na Oddelku za urejanje prostora smo v preteklem tednu spremljali dela pri gradnji  - dograditvi javnega vodovodnega omrežja za potrebe območja KE 18/21 (Rudnik pri Radomljah).

Izbrani izvajalec del Komunalno podjetje Kamnik d.d.,  je bil uveden v delo 28.9.2017, z gradbenimi deli na terenu pa je pričel v ponedeljek, 2. 10. 2017. Skladno s sklepom o izvedbi postopka oddaje evidenčnega naročila je bil izveden postopek izbora izvajalca za gradbena dela in sklenjena gradbena pogodba.

Izvedli smo tudi izbor izvajalca za strokovni nadzor pri gradnji ter za izvajanje strokovnih nalog koordinacije varnosti in zdravja pri delu na gradbiščih. Rok za dokončanje del na terenu je v pogodbi določen konec oktobra, dokončanje vseh pogodbenih obveznosti pa do 10. 11. 2017. Glede na izvajano dinamiko del, izvajalec zagotavlja, da bodo dela opravljena v dogovorjenem roku.

Načrtovana je tudi dograditev javnega vodovodnega omrežja za potrebe priključevanja objektov na območju K21 – Poljane. Z lastnikom zemljišč je bila sklenjena služnostna pogodba za služnost uporabe zemljišč za dograditev javnega vodovodnega omrežja ter za njegovo vzdrževanje, popravila in morebitne rekonstrukcije. Izveden je bil postopek izbire izvajalca ter sklenjena gradbena pogodba. Skladno s sklenjeno pogodbo mora izvajalec pričeti z deli takoj po podpisu pogodbe in uvedbi v delo. Uvedba v delo je bila izvedena v četrtek, 5. 10. 2017.  Z izbranim izvajalcem je bila podpisana pogodba za izvedbo ter izvedena uvedba v delo. Rok za dokončanje del na terenu je v pogodbi določen konec oktobra, dokončanje vseh pogodbenih obveznosti pa do 16. 11. 2017.

Oddelek za razvoj in investicije

Dne 5. 10. 2017 je bilo na Portalu javnih naročil in na spletni strani Občine Kamnik objavljeno javno naročilo male vrednosti za naročilo »Obnova školjke olimpijskega bazena na kopališču Pod Skalco«. Rok za oddajo ponudb je 16. 10. 2017.

Dne 21. 9 . 2017 je bila izdana Odločitev o oddaji javnega naročila za naročilo male vrednosti »Nakup podvozja gasilskega vozila TRV«. Občina Kamnik v tem primeru vodi postopek javnega naročila po pooblastilu Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik. Odločitev je, po preteku zakonsko določenega roka za pritožbe, postala pravnomočna, tako da se naročilo odda najugodnejšemu ponudniku Autocommerce d.o.o. iz Ljubljane.

Policijska postaja Kamnik

VLOM V GRADBENI KONTEJNER

Na območju Kamnika je neznani storilec v času med 1. 10. 2017 od 19. ure in 2. 10. 2017 do 6.45 s primernim orodjem na vzvod vlomil v gradbeni zabojnik in iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja v skupni vrednosti približno 2.600 evrov.

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC

Policisti so bili napoteni v eno izmed bank v Kamniku, kjer so prijavili sum ponarejenega denarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan na bankomatu na svoj osebni račun opravil polog denarja. Pri preverjanju pologov je zaposlena na banki bankovec za 50 evrov zaradi suma, da je ponarejen izločila. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA BANČNE KARTICE IN DVIG GOTOVINE

Občan je prijavil tatvino bančne kartice. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznanec 1. 10. 2017 med 12. in 13. uro v enem izmed poslovnih prostorov v Kamniku odtujil bančno kartico, nato pa z njo opravil še več dvigov v višini 30 evrov. Za storilcem še poizvedujemo.

ZAGOREL ZABOJNIK ZA SMETI

Operativno-komunikacijski center je patruljo Policijske postaje Kamnik napotil na Klavčičevo ulico, kjer je zagorel zabojnik za smeti. Pred prihodom na kraj so gasilci PGD Kamnik zabojnik že pogasili. Ugotovljeno je bilo, da sta poškodovana dva zabojnika, policisti pa zbirajo obvestila in bodo ustrezno ukrepali.

TATVINA KOZMETIČNIH IZDELKOV V TRGOVINI

Na policijo je poklicala zaposlena v trgovini s kozmetičnimi izdelki v Kamniku in prijavila, da je v trgovini prišlo do tatvine. Na kraju je patrulja Policijske postaje Kamnik ugotovila, da sta občan in občanka izvršila tatvino parfuma ter barvo za lase v skupni vrednosti 26,84 evra. Policisti bodo po zbranih obvestilih na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v postopku voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da omenjeni vozi pod vplivom alkohola. Z njim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,61mg/l. Vinjenemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Kamniški policisti so bili poslani na Križ, kjer se je zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarke. Na kraju je patrulja ugotovila, da se je kolesarka pripeljala iz neprednostne ceste iz naselja Križ čez prehod za pešce in pri tem izsilila prednost voznici osebnega vozila. Pri tem je s prednjim desnim delom trčila v zadnji del kolesarke, ki je padla po vozišču in se telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na Ljubljansko urgenco. V prometni nesreči je nastala materialna škoda za približno 1.100 evrov. Policisti bodo kolesarki izdali globo za prekršek.

VINJENI VOZNIK V MOSTAH

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v Mostah postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Na kraju je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v  Kamniku

POŠKODOVANJE TUJE LASTNINE V KAMNIKU

Policisti policijske postaje Kamnik so bili napoteni na Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do poškodovanja tuje lastnine. Na kraju so policisti ugotovili, da je moški, star približno 30 let, okoli 14.25 stopil na Ljubljansko cesto. Takrat je mimo pripeljala oškodovanka, moški se s ceste ni umaknil, nato pa je s pestjo udaril po pokrovu motorja oškodovanke in ji ga poškodoval. Naknadno je bil pri podobnem početju na Kajuhovi poti zaloten občan, ki je ustrezal opisu, ki ga je predhodno podala oškodovanka. Osumljenec je bil nato povabljen na policijsko postajo, kjer je podal izjavo o kaznivem dejanju. Sledi kazenska ovadba.

VINJENI VOZNIK NA LJUBLJANSKI CESTI

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen na Ljubljanski cesti in je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Z njim je bil opravljen alkotest, ki je pokazal 0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Patrulja je bila poslana na glavno cesto Moste - Brnik v bližini naselja Potok, kjer se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Lahovč proti Mostam pri Komendi. Pri tem pa sta se z nasproti vozečim neznanim vozilom oplazila z vzvratnimi ogledali. Po trčenju se je prijavitelj ustavil, drugi udeleženec pa je s kraja odpeljal. Materialna škoda znaša približno 200 evrov.


<< Nazaj | Novice