Mali grad

T e D n i (K) Občine

08.04.2013

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti in finance

Za aprilsko sejo Občinskega sveta Občine Kamnik je bil pripravljen predlog Odloka o zaključnem računu proračuna Občine Kamnik za leto 2012.

Poleg rednih delovnih obveznosti (opravljanje finančno računovodskih opravil, odločanje o obratovalnih časih gostinskih lokalov) je bilo v preteklem tednu pregledanih 19 vlog, ki so prispele na javni razpis za sofinanciranje dejavnosti turističnih društev in društev, ki delujejo na področju kmetijstva ter pripravljene dopolnitve vlog.

Pričele so se  tudi aktivnosti v zvezi s pripravo predloga rebalansa proračuna občine Kamnik za leto 2013, v skladu s sprejetim sklepom Občinskega sveta Občine Kamnik.

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Kulturnem domu Motnik je zaključen postopek oblikovanja etažne lastnine. Občina Kamnik in Gasilsko društvo Motnik sta zato v četrtek, 21. 3. 2013, podpisala Pogodbo o priznanju lastninske pravice, s katero je Gasilsko društvo postalo lastnik prostorov, ki jih uporablja za opravljanje svoje dejavnosti. Skupščina občine Kamnik je namreč že leta 1974 izdala odločbo, s katero je Prostovoljnemu gasilskemu društvu iz Motnika dodelila v trajno uporabo prostore v stavbi  zadružnega doma Motnik. Občinski svet Občine Kamnik je leta 1999 izdal sklep, s katerim je Občina Kamnik Prostovoljnemu gasilskemu društvu Motnik brezplačno dodelila v last dva prostora–garaži, na skrajno severnem delu pritličja objekta zadružnega doma v Motniku.

Oddelek za družbene dejavnosti

Kamniško–domžalska potujoča knjižnica k nam privablja tudi hrvaške knjižničarje, ki se lotevajo podobnih projektov. V petek, 5. aprila, so MKK obiskali karlovški kolegi iz Mestne knjižnice Ivan Goran Kovačić z njihovo direktorico Frido Bišćan z namenom, da bi prenesli primer dobre prakse tudi v njihovo okolje.

S strani Medobčinskega muzeja Kamnik intenzivno potekajo priprave na skupno razstavo šestih muzejev, ki delujejo na območju Gorenjske: Loškega muzeja Škofja Loka, Gorenjskega muzeja v Kranju, Gornjesavskega muzeja Jesenice, Muzejev radovljiške občine, Tržiškega muzeja in medobčinskega muzeja Kamnik. Razstava predstavlja izbrane muzealije, ki predstavljajo najbolj značilne in najpomembnejše dele muzejskih zbirk vseh sodelujočih muzejev. Medobčinski muzej Kamnik se je odločil za izbor predmetov, ki predstavljajo naše različne muzejske zbirke: arheološko z izjemnim ključem iz rimskega vodnjaka, zgrajenega v začetku 1. stoletja n. št. v vasi Suhadole pri Komendi, pisavo za trniče iz bogate zbirke pastirske dediščine z Velike Planine, ki jo je dolga leta zbiral in preučeval Vlasto Kopač, občutek nemoči in presekane mladosti, slovenskega slikarja in grafika Miha Maleša, kamniškega rojaka,…

JSKD, ki skrbi za nemoteno delovanje in organizacijo rednega programa na področju ljubiteljske dejavnosti, aktivno sodeluje pri aplikacijah projekta Kulturna šola v kamniških osnovnih šolah, pripravlja izvedbo dveh spomladanskih koncertov stare glasbe v Kamniku, in sicer skupine »Ingenium« (16. in 18. stoletje) ter skupine »Carniolica« (koral), sodeluje pri državnem gledališkem projektu Vizije 013–organizacija selektorskih ogledov predstav in strokovnih konsultacij s skupinami na območju občine Kamnik in sodeluje pri pripravah različnih društvenih prireditvah.

V petek, 5. aprila, je  v okviru projekta Dan za spremembe potekal dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše v občini Kamnik, ki ga je organiziral Zavod Oreli. V popoldanske času se je skupni medgeneracijski akciji in praznovanju pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Policijska postaja Kamnik

Policisti so obravnavali vlom v stanovanje v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom popoldneva vlomil v stanovanje in iz notranjosti odtujil navigacijsko napravo, glasbilo in denar. Z dejanjem je neznani storilec oškodovanca oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so obravnavali vlom v poslovne prostore podjetja v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči vlomil v poslovne prostore podjetja in iz notranjosti odtujil denar. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za okoli 500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik tovornega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal iz vozišča in trčil v zaščitno ogrado. V prometni nesreči je nastalo za približno 5.000 evrov materialne škode. Voznik tovornega vozila je v prometni nesreči utrpel telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vseh okoliščin prometne nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Policisti so imeli postopek s 21-letnikom iz Kamnika, kateri je pri postopku izročil zeleno-rjavo rastlinsko snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Navedena snov je bila 21-letniku zasežena, zoper navedenega pa sledi odločba v hitrem postopku.

Policisti so obravnavali vlom v poslovni objekt v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom tedna vlomil v skladiščni prostor poslovnega subjekta in iz notranjosti odtujil več kosov različnega gradbenega materiala in izdelkov. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.


<< Nazaj | Novice