Mali grad

T e D n i (K) Občine

07.10.2013

 

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija hudournika Volovljek

V kraju Krivčevo je uspešno zaključena I. faza sanacije hudournika Volovljek. Po poplavah leta 2012 je bila struga močno poškodovana, zato je Agencija RS za okolje izdelala projekt ter v letu 2013 začela s I. fazo sanacije, katera je bila uspešno zaključena

Oddelek za gospodarske dejavnosti in finance

V torek, 1. 10. 2013, je Komisija za ocenjevanje škode na kmetijskih pridelkih, pregledala prispele vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše 2013 na prizadetih območjih katastrskih občin in prizadetih kulturah. Do roka, 30. 9. 2013, je bilo oddanih 174 vlog. Vloge bodo vnesene v aplikacijo AJDA (Uprava RS za zaščito in reševanje), kjer se zbirajo  ter ocenjujejo vloge na državni ravni. Datum pričetka vnosa s strani URSZR za enkrat še ni določen.

Notranjim organizacijskim enotam je bilo posredovano navodilo za pripravo proračuna Občine Kamnik za leto 2014, skupaj s podatki o devet mesečni realizaciji letošnjega proračuna.

V preteklem tednu je bil opravljen dokončen prevzem gozdnih cest v zasebnih in državnih gozdovih v občini Kamnik, ki sta jih letošnja izvajalca Komunalno podjetje Kamnik d.d. (zasebni gozdovi) ter Gozd Ljubljana d.d. (državni gozdovi) uredila v skladu s programom vzdrževanja za leto 2013.  

Poleg rednih delovnih obveznosti (opravljanje finančno računovodskih opravil, odločanje o obratovalnih časih gostinskih lokalov, izdaja soglasij za stojnično prodajo) je potekala tudi analiza in pregled vlog, ki so prispele na razpis za pospeševanje malega gospodarstva (20 vlog) ter za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva ter podeželja v občini Kamnik (101 vloga). Predvsem na področju kmetijstva zaprošeno sofinanciranje bistveno presega zagotovljena proračunska sredstva.

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Na javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za obnovo spomeniško zaščitenih stanovanjskih objektov v občini Kamnik (fasad, strešne kritine in stavbnega pohištva) sta se v razpisnem roku od 23. 4. 2013 do vključno 1. 10. 2013, do 12. ure, prijavila dva prosilca. Javni razpis je v 9. točki določal, da se bodo vloge obravnavale po vrstnem redu prispetja in da bodo prepozno in nepravilno označene vloge neodprte vrnjene predlagatelju. Prepoznih in nepravilno označenih vlog ni bilo. Komisija je pregledala prispeli vlogi in županu predlagala, da enemu prosilcu dodeli finančna sredstva za obnovo strehe, drugemu pa zavrne vlogo, ker je za obnovo fasade finančna sredstva prejel že v letu 2012.

Občina Kamnik zaradi ogromnega zanimanja ponovno obvešča, da bo na spletni strani in oglasni deski v torek, 15. 10. 2013, objavila javni razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem. Obrazec vloge bo objavljen na spletni strani, zainteresirani ga bodo lahko pridobili v sprejemno informacijski pisarni Občine Kamnik v času uradnih ur. Vloge s prilogami bodo prosilci lahko oddali v obdobju od 15. 10. 2013 do 15. 11. 2013.

Oddelek za družbene dejavnosti

S ciklusom razstav v prostorih Občine Kamnik je v tem tednu na ogled svoja dela postavil član Likovnega društva Senožeti, DJURO PENOV, v katerem deluje že 8 let. Djuro Penov je eden tistih slikarjev, katerih dela prepoznamo tudi če bi ostala nepodpisana. Svojevrsten kolorit, vezan na odločno, široko potezo čopiča ustvarja za ta prostor neobičajen, lahko bi rekli kar mediteranski zven.  Čeprav Penov obvlada osnovne zakonitosti perspektivističlne risbe, je vendarle barva njegovo izrazno sredstvo. Drzno postavljanje tirkizno modrih in zelenih površin ob oranžno-rdeče, rumenih madežev ob ultramarin modre in vijolične ploskve, je morda največja odlika slik Djura Penova. Doseči barvno skladje in harmonično celoto z uporabo kontrasta komplementarnih barv, vsekakor ni enostavna naloga in zahteva ustvarjalca z izrazitim posluhom za barve. Ravno tu njegove slike sežejo preko običajnih teritorijev slovenskega ljubiteljskega slikarstva, je o njem zapisal akad. slikar Janez Zalaznik. Razstava bo na ogled do konca meseca oktobra, uradno pa jo bo odprl župan Marjan Šarec v sredo, 9. 10. 2013, ob 16. uri.

V Matični knjižnici Kamnik so se pričela »Srečanja« - bralna značka za odrasle, ki poteka v obliki bralnih skupin, na katerih voditelji predstavijo knjige. Srečanja potekajo na sedmih lokacijah od Motnika do Komende. Letošnji izbor knjig sega na zgodovinsko področje, v slovensko in tujo sodobno književnost in tudi poezijo.

Na štadionu Prijateljstva v Mekinjah 1. faza investicije poteka v skladu s terminskim planom in bo zaključena konec tega meseca.

Oddelek za urejanje prostora

Na Občini Kamnik opažamo, da so predvsem mladostniki prikrajšani za urejene površine, kjer bi lahko kvalitetno preživljali svoj prosti čas. Za malčke in mlajše otroke je v naši občini urejenih kar precej otroških igrišč, odraščajoča mladina pa ima za to namenjenih precej manj lokacij. V lanskem letu so se začele pojavljati prve pobude za ureditev prostorov za tako imenovano ulično vadbo oziroma street workout.

Zato smo v letošnjem letu izbrali tri lokacije za ureditev uličnega fitnesa, ki naj bi bile opremljene z dvema enostavnima elementoma za vadbo – bradljo in drogom. Kasneje smo tri lokacije združili v dve, tako da sta sedaj v občini Kamnik urejeni lokaciji v Šmarci in ob kolesarski poti v bližini Titanove brvi. Lokacija ob kolesarski poti se je že takoj po postavitvi osnovnih vadbenih elementov izkazala kot odlična izbira, zato smo se odločili, da jo bomo nadgradili z dodatnimi elementi za vadbo. S tem bo lahko na orodjih treniralo večje število ljudi, saj je prostor tudi dovolj velik. Kljub temu, da lokacija še ni dokončno urejena je že postala pravi hit. Vsakodnevno v tako imenovanem »perovskem fitnesu na prostem« trenira in se razgibava večje število ljudi. Radi bi poudarili, da so orodja za vadbo namenjena vsem občanom, strokovnjaki pa vam bodo z veseljem pokazali pravilno izvedbo vaj. Opozoriti pa moramo, da je vadba namenjena starostni skupini od 15. leta dalje, saj se mlajši na teh napravah lahko poškodujejo. Otroci imajo v bližini urejeno otroško igrišče s kombiniranim plezalom, ki je namenjeno posebej njim. 

Občina Kamnik bo lokaciji v kratkem do konca uredila. Potrebno je položiti ustrezno podlago pod orodja in urediti okolico, saj se lahko v nasprotnem primeru prostor spremeni v blatni poligon. Občasno se ob cesti še pojavljajo parkirana vozila, zato apeliramo na vse uporabnike perovskega fitnesa na prostem, da na vadbo prihajajo peš ali s kolesom, saj ob regionalni cesti parkiranje vozil ni dovoljeno.

Vabimo vse občane, da si ogledajo ulično vadbo in tudi sami preizkusijo vadbene naprave.

Policijska postaja Kamnik

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz parkirišča nasproti Ulice Matija Blejca v Kamniku in zavijal desno na Ljubljansko cesto v Kamniku, pri čemer je na prehodu za pešce trčil v 58-letnega pešca, ki je v tem trenutku pravilno prečkal vozišče Ljubljanske ceste v Kamniku. V prometni nesreči je 58-letnik utrpel telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Kamnik. 32-letnemu povzročitelju je bil zaradi kršitve cestnoprometnih pravil izdan plačilni nalog.

Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 42-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 42-letnik vozil neregistriran osebni avtomobil, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil. Ker gre za hujše prekrške, prav tako pa je bil omenjeni že pred tem večkrat pravnomočno sankcioniran za hujše prekrške zoper varnost cestnega prometa, mu je bil na kraju začasno zasežen osebni avtomobil. Zoper omenjenega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so obravnavali vlom v osebni avtomobil v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči v okolici Kamnika vlomil v osebni avtomobil in iz notranjosti odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 300 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili o tatvini motornega kolesa v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času iz skupnih prostorov stanovanjskega bloka v Kamniku odtujil motorno kolo znamke BMW, na katerem je bil nameščen kovček z vso pripadajočo opremo. Z dejanjem je nastalo za okoli 8.000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 30-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 30-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so obravnavali tatvino registrskih tablic v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času s parkiranega osebnega avtomobila v okolici Kamnika odtujil obe registrski tablici in kraj zapustil v neznani smeri. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

 


<< Nazaj | Novice