Mali grad

T e D n i (K) Občine

07.08.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Neveljski poti

Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljevalo s sanacijo kanalizacije in vodovoda na Neveljski poti, od hišne številke 12 a do 16 a. Obnovila se bosta vodovod in kanalizacija v dolžini 140 metrov. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

T e D n i (K) Občine

Sanacija kanalizacije pri Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je pričel s sanacijo kanalizacije pri Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. Obnovila se bo kanalizacija v dolžini 35 metrov. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Oddelek za družbene dejavnosti

Sanacija poševne strehe – enota Tinkara na Bakovniku

Izvedba sanacije poševne strehe na enoti Tinkara Vrtca Antona Medveda Kamnik na Bakovniku poteka po terminskem planu. Trenutno se izvajajo dela v notranjosti objekta, nova toplotna izolacija in montaža nove stropne obloge je v glavnem že končana, tudi pleskarska dela v notranjosti so po večini že zaključena. Tako so v nekaterih učilnicah že namestili svetila, ki so bila pred začetkom del demontirana. Na delu objekta je bilo že opravljeno grobo čiščenje, tako bodo prvi prostori že v prihodnjem tednu pripravljeni, da se opravi še razkuževanje pohištva in igrač. 

Sanacija Podružnične šole Tunjice                          

Izvajalec je zaključil z rušitvenimi deli, ki so obsegala rušenje sten skupne debeline 12 centimetrov, demontažo obstoječe cevi fekalne kanalizacije, rušenje obstoječe kanalizacijske cevi v steni, demontažo in rušitev dna obstoječega talnega pokrova ter rušitev obstoječega tlaka na mestu rušenega bazena. Nato je pričel z zidarskimi deli, ki so obsegala zazidavo nove kanalizacijske cevi, revizijskega jaška za priklop novih cevi, betoniranje mulde, vgradnjo talnega pokrova s okvirjem in končal z vgradnjo hidroizolacije izdelavo estriha.

Sanacija hidroizolacije na Osnovni šoli Marije Vere

Na Osnovni šoli Marije Vere je izvajalec v preteklem tednu zaključil z rušitvenimi in zidarskimi deli ter pričel z varjenjem hidroizolacije, z izdelavo toplotne izolacije in izdelavo novih pločevinastih oblog.  

Oddelek za razvoj in investicije

Vodne zgodbe Kamniško - Savinjskih Alp

Združenju Kamniško - Savinjske Alpe je leto dni po ustanovitvi in vedno tesnejšem sodelovanju na področju turizma, uspelo pridobiti sredstva za projekt »Vodne zgodbe Kamniško - Savinjskih Alp«. Projekt je bil odobren na javnem razpisu MKGP, podukrep 19.3. (»Sodelovanje med LAS območji«). Partnerji v projektu so vse LAS na območju KSA: LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Srce Slovenije in LAS Gorenjska košarica.

Projekt se bo ukvarjal z vodami tega območja, v prvi vrsti z njihovim varovanjem in skrbjo za vodo kot naravno dobrino. Bogastvo vodnih virov je tudi potencial za razvoj turizma. Vode v različnih oblikah (vodna pot, vodne zgodbe, povezava voda z naravno in kulturno dediščino (slapovi, soteske, jame, mlini, …) so temelj in rdeča nit nadaljnjega turističnega razvoja območja. Pitje vode neposredno iz izvirov, strug potokov, je globalno gledano velika redkost. Želimo ozavestiti prebivalce območja, da je to danost, ki jo moramo skrbno varovati in ne smemo dopustiti neodgovornega onesnaževanja rečnih povirij. Obiskovalcem območja bomo predstavili bogastvo naših voda. Razvit bo nov turistični produkt vodna pot, ki bo povezovala vodne vire okoli Kamniško - Savinjskih Alp.

Skupna vrednost projekta je 83.073, 72 €, od tega bo Evropska unija prispevala 67.656,60 €. Projekt se bo izvajal od 1. 9. 2017 do 31. 12. 2018.

Policijska postaja Kamnik

GOLJUFIJA PRI NAKUPU APARATA

Policisti so obravnavali goljufijo pri nakupu gospodinjskega aparata, in sicer je storilka aparat prevzela, podpisala pogodbo, plačila pa ni opravila in prijavitelja oškodovala za približno 1.980 evrov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU

Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbam. Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravil vožnje mimo med dvema voziloma na delu, kjer se opravljajo obnovitvena dela. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.  

POŠKODOVANJE ZAPORNICE NA MALI PLANINI

Policisti so obravnavali poškodovanje zapornice, saj je neznani storilec s fizično silo poškodoval zapornico na Mali planini in agrarno skupnost Mala planina oškodoval za približno 1.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA PRI BAZENU

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa pri bazenu v Kamniku, kjer je neznani storilec odtujil zaklenjeno moško gorsko hard-tail kolo, znamke Specialized, Rockhopper comp 29, rdeče barve, neznana številka okvirja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V ZABOJNIK NA BAZENU

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v zabojnik na bazenu v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do zabojnika z orodjem za vzdrževanje okolice, kjer je preščipnil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil motorno kosilnico in nitkarico znamke Stiga. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENA ROČNA BOMBA

Policisti smo bili s strani občana obveščeni o najdeni ročni bombi. Ugotovljeno je bilo, da je občan na sprehodu ob reki Kamniški Bistrici našel Jugoslovansko defenzivno ročno bombo M52 P3, ki sta jo pirotehnika ustrezno zavarovala in odpeljala v uničenje.  

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti smo imeli na regionalni cesti Kamnik-Stahovica v postopku osebo, ki so ji zasegli stekleničko z neznano zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora in alu folijo z neznano temno-rjavo smolnato snovjo, za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

POŠKODOVANJE FASADE

Policisti smo bili obveščeni o politi in porisani fasadi v Mekinjah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči z neznano mastno tekočino, po vsej verjetnosti motornim oljem, polil fasado na zadnji strani stanovanjske hiše ter s sprejem napisal ime in s tem lastnika oškodoval za 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa izpred stanovanjske hiše v Šmartnem. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec preko noči iz garaže neznano kako odtujil moško kolo znamke GT VERB EXPERT 17L, črno-zelene barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.  

NEZAVAROVAN PES V SOTESKI    

Policisti smo bili obveščeni o nezavarovanem psu v naselju Soteska. Ugotovljeno je bilo, da se po naselju že več dni sprehaja pes pasme Rottweiler, ki se nezavarovano sprehaja in renči na vaščane. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali. 


<< Nazaj | Novice