Mali grad

T e D n i (K) Občine

06.11.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

T e D n i (K) ObčineObčina Kamnik ima tudi v letošnjem letu zaposlenih 10 ljudi preko programa javnih del. S tem omogoča vključenost brezposelnih oseb v delovno okolje in širjenje socialne mreže, vendar ne več kot za eno leto oziroma pod posebnimi pogoji do dve leti. 

Zaposleni preko javnih del so preko celega leta skrbeli za čistočo starega mestnega jedra Kamnika in njegove okolice ter vzdrževanjem javnih sanitarij. Njihovo delo obsega čiščenje plevela, ureditev živih mej in zelenih površim (Park Evropa, Keršmančev park, IC Perovo…), zalivanje cvetličnih gred, čiščenje pločnikov po zimski službi, košnjo brižin ob občinskih cestah in še bi lahko naštevali. V trenutnem letnem času se bolj spopadajo z odpadajočim listjem na javnih površinah in posledično tudi s čiščenjem muld (Maistrova ulica, Žale, Ljubljanska cesta, Kranjska cesta, Žebljarska ulica, Novi trg, Šolska ulica, Usnjarska ulica, Palovška cesta itd.).

Za tovrstno delo se občinska uprava Občine Kamnik zahvaljuje vsem zaposlenim preko javnih del, saj s svojim delom veliko pripomorejo k lepšim in urejenim javnim površinam v starem mestnem jedru in njegovi okolici. 

Oddelek za družbene dejavnosti

Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami Kamnik v novembru sodeluje v projektu Objem topline, ki ga izvaja Studio Moderna. Vsak mesec med  sodelujoče razdelijo 1.000 evrov. Višina donacije  je odvisna od števila podarjenih objemov.

Pridobljena finančna sredstva bodo namenjena za dodatna grelna telesa in multimedijske pripomočke v Dnevnem centru.

Navodila za podarjanje objemov:

Povezava na spletno stran za podarjanje objemov topline: http://objemtopline.dormeo.net/.

Glasovanje v Nedelovi akciji Iščemo dobra igrišča je bilo v prejšnjem tednu končano, bralke in bralci pa so za naj igrišče izbrali igrišče v Arboretumu Volčji Potok. Direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek je o otroškem igrišču zapisal: ''Pred dvajsetimi leti me je na enem od dopustov s svojimi otroki navdušilo otroško igrišče s hiškami na drevesih. Ob vrnitvi v Arboretum Volčji Potok sem tuhtal, kje bi lahko našim obiskovalcem uredili igrišče v objemu dreves. Po premisleku sem se odločil za območje pod kavkaškimi oreškarji, ki s širokimi in nizko razraščenimi krošnjami ustvarjajo slikovito prizorišče in tudi v poletni vročini zagotavljajo prijetno hladno senco. Začeli smo s tremi igrali iz lesa in vrvi. Na slovenskem tržišču takrat ni bilo domiselnih igral, ki bi se dobro vključila v naravni ambient, tuja so bila pa nepredstavljivo draga. Prav zato smo si igrala sami zamislili in jih v Arboretumu Volčji Potok tudi sami izdelali. Zaradi dobrega odziva naših obiskovalcev smo igrišče širili in sproti nadomeščali odslužena igrala. Vsako leto naše igrišče pregleda strokovnjak za varnost in po njegovih navodilih sproti odstranjujemo pomanjkljivosti. Še vedno si prizadevamo, da uporabljamo čim več naravnih gradiv. Tudi tla pod igrali zastiramo z lesnimi sekanci, ki hkrati ščitijo otroke pri padcih in korenine dreves pred poškodbami zaradi obremenjevanja tal. Menim, da smo se prav s pomočjo otroškega igrišče uveljavili kot družinski park za vse generacije. Pri nas so dobrodošle tako mamice z vozički kot tudi dedki in babice, ki pripeljejo k nam vnuke. Morda je pa tudi obratno, da otroci pripeljejo k nam starše in stare starše … ''

Oddelek za razvoj in investicije

Ministrstvo za zdravje je objavilo javni razpis  Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih. Razpis je sestavljen iz 2 sklopov. Namen javnega razpisa za sklop 1 je krepitev javnozdravstvene vloge zdravstvenih domov, implementacija nadgradenj preventivnih pregledov za otroke in mladostnike, izvajanje preventivnih obravnav za ogrožene otroke in mladostnike ter izvajanje integrirane preventive kroničnih bolezni na primarni ravni zdravstvenega varstva, vključevanje ranljivih oseb v preventivno zdravstveno varstvo ter uvajanje modela skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupnostih. Namen javnega razpisa za sklop 2 pa je podpora vsebinskemu delu projekta z investiranjem v ustrezne kapacitete, prostore in opremo v zdravstvenih domovih v Sloveniji, in sicer za tiste zdravstvene domove, ki bodo izbrani na sklopu 1. Ključni del javnega razpisa predstavljata vzpostavitev integriranih centrov za krepitev zdravja kot samostojnih enot v zdravstvenih domovih in ključnih organizacijskih struktur na primarni ravni zdravstvenega varstva za zagotavljanje izvajanja zdravstveno-vzgojnih obravnav ter aktivnosti krepitve zdravja in zmanjševanja neenakosti v zdravju pri prebivalcih vseh populacijskih skupin v lokalnih skupnostih ter izgradnja ustreznih kapacitet in nakup ustrezne opreme v ZD v Sloveniji. Skupna razpoložljiva višina nepovratnih sredstev za sklop 1 za leti 2018 in 2019 znaša 11.498.040 evrov, za sklop 2 za leti 2018 in 2019 pa znaša 5.500.000 evrov.

Prijavitelj lahko zaprosi za 100-odstotno sofinanciranje stroškov projekta razvoja in izvajanja preventivnega zdravstvenega varstva. Občina Kamnik namerava v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Julija Polca Kamnik kandidirati na omenjenem razpisu in prispevati h krepitvi zdravja in zmanjševanju neenakosti v zdravju v Občini Kamnik.

Dne 26. 10. 2017, je bila, po izdani odločitvi o oddaji javnega naročila, z izbranim izvajalcem podpisana pogodba za »Obnovo školjke olimpijskega bazena na kopališču Pod Skalco«. Pogodba je bila podpisana s podjetjem CBE d.o.o. iz Ljubljane, ki je bilo izbrano na podlagi javnega naročila male vrednosti, objavljenega na Portalu javnih naročil v mesecu oktobru.

Policijska postaja Kamnik

PIJAN VOZNIK

V okolici Kamnika je voznik osebnega avtomobila napihal 0,97 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

VLOM V SKLADIŠČE

Policisti so obravnavali vlom v skladišče na območju KIK-a, in sicer je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod odlomil ključavnico obešanko ter vstopil v notranjost skladišča, iz katerega je odtujil več kosov orodja in podjetje oškodoval za približno 5.500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA 

Na kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil in   telesnimi poškodbami. Vzrok prometne nesreče je bila varnostna razdalja. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

VLOM V DRVARNICO

Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali vlom v drvarnice, iz katere sta bila odtujena dva moška kolesa višjega cenovnega razreda znamke Fokus in Fondriest, črne in bele barve, in lastnika oškodoval za okroglih 3.700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V PRODAJALNO SVEČ V KOMENDI

Na območju Komende je neznanec vlomil v prodajalno sveč. Ugotovljeno je bilo, da je z neznanim primernim orodjem z zunanje strani odlomil cilindrični vložek ključavnice ter nato odprl vrata v prodajalno, kjer je odtujil denarnico z gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG KOLESA Z MOTORJEM

Policisti so v okolici Kamnika ustavili mladoletnega voznika kolesa z motorjem. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil kolo z motorjem zasežen in odpeljan v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

V Kamniku smo eni osebi zasegli dva PVC "mlinčka" s sledmi neznane snovi in dve PVC vrečki z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Ker je podan utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana bo verjetno po analizi zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

V Zagorici je bil ustavljen voznika, ki je ob pravilni uporabi alkotesta napihal 0,79 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

TATVINA DENARNICE V LJUBLJANI  

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasila občanka in prijavila tatvino denarnice z vsebino na železniški postaji v Ljubljani, in sicer je neznani storilec iz nahrbtnika prijaviteljice odtujil črno usnjeno žensko denarnico z vsebino. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM   

Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika oplazil prijaviteljevo vozilo. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

VLOM V KIOSK S KOSTANJEM   

Neznanec je v Kamniku vlomil v kiosk za prodajo kostanja. Iz njega je izvršil tatvino pečke za peko kostanjev in približno 30 kilogramov kostanja. Lastnika je oškodoval za približno 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.


<< Nazaj | Novice