Mali grad

T e D n i (K) Občine

06.08.2012

 

Oddelek za gospodarske javne službe

V četrtek, 2. avgusta 2012, so se pričela gradbena dela »Ureditev JP št. 661441 Črni vrh v Tuhinju«. Dela v dolžini 230 m bodo obsegala: zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja vozišča, ureditev odvodnjavanja ter asfaltiranje. Z deli naj bi podjetje Žurbi Team d.o.o. predvidoma končal v mesecu avgustu. V času del je vzpostavljena delna zapora ceste.

Občina Kamnik je danes, 6. avgusta 2012, pričela z  interventno sanacijo opornega zidu Mlinščice ob stanovanjskem objektu Fužine 6 in 8 ter na Žebljarski poti 9. Dela naj bi se predvidoma končala v petek, 17. avgusta 2012.

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Oddelek nadaljuje s pripravo kupoprodajnih pogodb za odkupe zemljišč ter služnostnih pogodb za potrebe izgradnje  komunalne infrastrukture.

Prav tako sodeluje pri potrebnih parcelacijah zemljišč ter nudi občanom pravno pomoč in svetovanje.  

Oddelek za gospodarske dejavnosti in finance

Na Ministrstvo za finance so bili posredovani podatki o stanju sofinanciranja investicijskih projektov občin iz državnega proračuna, proračuna Evropske unije in drugih evropskih institucij na dan, 30. junij 2012. Občina Kamnik ima trenutno odprte tri investicijske projekte, za katere imamo že pisane pogodbe oziroma sklepe, in sicer: »Urgentna ureditev kanalizacije in vodovoda Črna, Kregarjevo, Godič«, »Izgradnja kanalizacije Godič - Stahovica – Iverje« ter sklep, da se v veljavni državni NRP2012-2015 uvrsti projekt 3311-12-7706 Osnovna šola Toma Brejca s telovadnico.

V torek, 31. julija 2012, je potekal sestanek s predstavniki družbe Energetika Kamnik d.o.o. glede morebitnega vstopa Občine Kamnik v družbo Energetika Kamnik d.o.o.. Na podlagi strategije in poslovnega načrta družbe bo Občinski svet Občine Kamnik odločal o morebitnem kapitalskem vstopu Občine Kamnik.

Na Ministrstvo za finance je bilo posredovano poročilo o stanju zadolžitve Občine Kamnik - komulativa za drugo četrtletje letošnjega leta.

Oddelek za urejanje prostora

V preteklem tednu smo na Oddelku za urejanje prostora zaključili z vnosom pripomb občanov na Dopolnjen osnutek občinskega prostorskega načrta ter Okoljskega poročila. Poslali smo še preostale dopise občanom za dopolnitev pobude.

Poleg rednega dela smo izdelovali Potrdila o namenski rabi zemljišča, Potrdila o uveljavljanju oziroma neuveljavljanju predkupne pravice Občine Kamnik in Lokacijske informacije za gradnjo objektov.

Policijska postaja Kamnik

Obveščeni smo bili o delovni nezgodi v okolici Kamnika. Ob prihodu na kraj nesreče so policisti ugotovili, da je ena oseba zaradi poškodb umrla. Ogled kraja delovne nesreče so kriminalisti opravili z dežurno preiskovalno sodnico in dežurnim državnim tožilcem. O nesreči je bil obveščen tudi delovni inšpektor. Postopek so prevzeli kriminalisti SKP PU Ljubljana.

V popoldanskem času je patrulja v Kamniku ustavila voznika osebnega avtomobila. Ker je voznik kazal znake alkoholiziranosti je bil odrejen preizkus. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil z 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bilo vozniku odrejeno pridržanje do iztreznitve, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto – izsiljevanje prednosti. Nastala je materialna škoda, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Na policijsko postajo je prišla občanka in prijavila tatvino kolesa. Policist je ugotovil, da je neznani storilec, preko noči, z dvorišča stanovanjske hiše odtujil nezaklenjeno kolo modre barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na policijsko postajo je prišla občanka in prijavila tatvino sinovega kolesa. Policist je ugotovil, da je neznani storilec pred tremi tedni v Kamniku odtujil vzmeteno gorsko kolo rumene barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V popoldanskem času je na policijsko postajo prišel občan in prijavil izgubo mobilnega telefona. Policist je pričel z zbiranjem obvestil. V večernem času pa je prijavitelj poklical na policijsko postajo in povedal, da je mobilni telefon našel.

Obveščeni smo bili o kaznivem dejanju v okolici Kamnika. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani moški vstopil skozi odklenjena vhodna vrata stanovanjske hiše in odtujil več predmetov. V enem od prostorov ga je zalotila oškodovanka in ga skušala zadržati. Moški se je iztrgal iz njenega prijema in iz hiše pobegnil v neznano smer. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili o vožnji otrok s traktorjem v okolici Kamnika. Policisti so ustavili otroka, ki je vozil neregistriran traktor. Po postopku je bil predan staršem. Zaradi kršitve določil Zakona o voznikih bo staršem izdan plačilni nalog.

Na Policijsko postajo Kamnik je prišel občan in prijavil tatvino torbice z vsebino. Policist je ugotovil, da je neznani storilec pred trgovskim centrom v Kamniku na oškodovančevem vozilu prebodel pnevmatiko. V času, ko je ta menjal pnevmatiko, je neznani storilec to izkoristil in iz vozila odtujil torbico z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili o vlomu v stanovanjsko hišo v Kamniku. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v popoldanskem času razbil steklo na balkonskih vratih in prišel v notranjost hiše. Iz hiše je odtujil nekaj tehničnih predmetov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili o kršitvi javnega reda v gostinskem lokalu v Kamniku. Policisti so ugotovili, da je pred tem kršitelj vpil na uslužbenko. Ob izsleditvi je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policisti so opravili nadzor gostinskih lokalov v Kamniku in okolici. Pri kontroli so ugotovili, da je eden izmed gostinskih lokalov v Kamniku obratoval po poteku obratovalnega časa. Zaradi ugotovljene kršitve bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku pristojnim inšpekcijskim službam.

Obveščeni smo bili o tatvini v enem izmed lokalov v Kamniku. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost stranke in ji odtujil torbico z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili o tatvini iz stanovanjske hiše. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec vstopil v hišo skozi priprto pritlično okno, pri tem pa odtujil prenosni računalnik in denarnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obveščeni smo bili, da je planinki pri sestopu s Kamniškega sedla spodrsnilo, pri tem pa se je poškodovala. Na pomoč je priskočila dežurna ekipa za reševanje v gorah in planinko oskrbela ter jo s helikopterjem odpeljala v Urgentni blok Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Obveščeni smo bili o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec razbil steklo balkonskih vrat in vstopil v hišo. Iz nje je odtujil več kosov zlatnine in bančne kartice. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.


<< Nazaj | Novice