Mali grad

T e D n i (K) Občine

06.01.2014

 

Oddelek za gospodarske javne službe

Na vodotoku Črna v Stahovici je prišlo do poškodbe zidu in dovozne ceste. Občinska uprava je pripravila projektno rešitev za sanacijo, katero bo treba izvesti. Izvedeni so bili terenski ogledi pristojnih služb in rečnega nadzornika, kateri so podali ustrezna poročila o nujnosti sanacije. V teku so dogovori z Agencijo RS za okolje, glede pristopa k sanaciji in njenemu financiranju.

Oddelek za družbene dejavnosti

Na spletni strani je objavljen javni razpis za podelitev priznanj v športu v letu 2013.

Na Osnovni šoli Toma Brejca potekajo zaključna dela v skladu s terminskim planom.

Oddelek za urejanje prostora

V zvezi z nepremičninskim davkom je še vedno veliko občanov, ki ugotavljajo napačne podatke o namenski rabi zemljišč in jih najprej preverjajo na Oddelku za urejanje prostora. Ti podatki so sicer v pristojnosti GURS-a in jih je možno popraviti le na GURS-ovi internetni strani s šifro, ki so jo lastniki dobili ob prvem informativnem izračunu. Spremembe podatkov je možno urediti  tudi v vseh Geodetskih pisarnah v Sloveniji.

V preteklem tednu smo pripravili tudi precej lokacijskih informacij, potrdil o namenski rabi.

Policijska postaja Kamnik

Policisti so obravnavali vlom v osebni avtomobil v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v popoldanskem času v okolici Kamnika vlomil v osebni avtomobil znamke Alfa Romeo in iz notranjosti odtujil denar in ključe. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 300 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.  

Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 59-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 59-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek z 48-letnico iz okolice Komende. Pri postopku je bila 48-letnici zasežena neznana zeleno-rjava snov, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršiteljici izdali odločbo v hitrem postopku.

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kamnika zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji v križišču regionalne ceste in Šolske ulice trčila v pred seboj vozeče vozilo, ki ga je v trenutku nesreče vozila 50. letna voznica iz okolice Kamnika. V prometni nesreči sta obe voznici utrpeli telesne poškodbe in sta zdravniško pomoč iskali v UBKC. V prometni nesreči je nastalo za približno 700 evrov materialne škode. 21-letni povzročiteljici je bil zaradi kršitve cestno prometnih pravil izdan plačilni nalog.

 


<< Nazaj | Novice