Mali grad

T e D n i (K) Občine

05.08.2019

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

T e D n i (K) ObčineIzvajalec del je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije.

Gradnja se izvaja po odsekih, zajema pa vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč, ki v večji meri spadajo pod aglomeracije 4594 Vrhpolje pri Kamniku, 4606 Soteska, 4399 Poreber, 4413 Srednja vas pri Kamniku, 4432 Vaseno in 4455 Šmartno v Tuhinju.

V tem tednu so dela za izgradnjo komunalne infrastrukture potekala v naselju Soteska

Oddelek za družbene dejavnosti

Društvo počitniško varstvo Kamnik je v petek, 2. avgusta 2019, pripravilo humanitarno stojnico počitniškega varstva, kjer so skupaj z otroki zbirali prostovoljne prispevke za kamniške družine v stiski.

Akcija se je odvijala med 9.30 do 11. uro ter med 12.30 do 14. uro, in sicer na Glavnem trgu in pri Osnovni šoli 27. julij Kamnik. Zbranim se je pridružil tudi župan Matej Slapar, ki ni ostal ravnodušen nad izdelki, ki so bili na voljo na stojnici.

V sredo, 31. julija 2019, je župan Matej Slapar skupaj z višjo svetovalko za področje družbenih dejavnosti Katjo Vegel obiskal Dom starejših občanov Kamnik, kjer se je sestal z novo direktorico Majo Gradišek in ji zaželel dobrodošlico ter uspešno delo, obenem pa se je za 19-letno uspešno vodenje Doma zahvalil Mariji Rems.

Ob obisku se je srečal tudi z varovanci doma, ki so ga bili izredno veseli.

Oddelek za razvoj in investicije

Ogled čistilne naprave v Danah pri Ribnici

V torek, 30. julijs 2019, smo si predstavniki Strokovne komisije za ohranjanje in razvoj Velike planine skupaj z zunanjimi strokovnjaki ogledali čistilno napravo v Danah pri Ribnici, ki je trenutno ena modernejših in najučinkovitejših pri nas.

Obisk je potekal v sklopu iskanja optimalnih rešitev problematike odpadnih voda na velikoplaninski planoti.

V tem tednu so se začele izvajati tudi meritve učinka efektivnih mikroorganizmov, ki naj bi zagotavljali razmeroma enostavno in učinkovito pomoč pri čiščenju odpadnih voda.

Javna naročila

V prejšnjem tednu je bilo na Portalu javnih naročil ter v Uradnem listu EU (Portal TED) objavljeno javno naročilo po odprtem postopku »Nakup podvozja gasilskega vozila OVNS«. Občina Kamnikvodi postopek tega javnega naročila po pooblastilu Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik. Razpisna dokumentacija javnega naročila je dostopna na uradni spletni strani Občine, in sicer v zavihku »Razpisi«. Ponudniki so povabljeni k oddaji svojih ponudb preko Portala e-JN do srede, 4. 9. 2019, do 9. ure.

Policijska postaja Kamnik

PROMETNA NESREČA NA KRIVČEVEM

Na Krivčevem se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ŽETONOV IZ AVTOMATA ZA PRANJE VOZILA

Neznanec je v Podgorju z neznanim predmetom odprl ključavnico na avtomatu za pranje vozil in odtujil žetone v skupni vrednosti 150 evro. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

INTERVENCIJA NA OBMOČJU DOMŽAL   

Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do družinskega spora. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA V STRANJAH

Na parkirišču trgovine Tuš v Stranjah se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG KOLESA Z MOTORJEM   

V Kamniku smo ustavili mladoletnega voznika, ki je vozil kolo z motorjem brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno kolo z motorjem proti Potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE VOZILA   

V Kamniku je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval pokrov motorja in oba brisalca na osebnem avtomobilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA  

V Kamniku smo ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti Potrdilu o zasegu predmetov na podlagi 23. člena ZPrCP začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE TRAKU ZA ZAPRTJE SERVISA

Občan se je z osebnim vozilom pripeljal na bencinski servis Petrol na Perovem v času zaprtja in zapeljal na Petrol mimo točilnih mest ter pretrgal trak za zapiranje servisa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  pristojno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO   

Neznani storilec je izkoristil nepazljivost turista državljana Nizozemske in v Termah Snovik iz recepcije ali vhoda v bazen odtujil denarnico, v kateri je imel oškodovanec dokumente in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  pristojno tožilstvo.

GLASNA GLASBA

S strani občana iz Kamnika smo bili obveščeni o glasni glasbi iz kamniškega bazena. Policisti so na samem kraju ugotovili kršitev in izdali plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V VOZILO

V Stahovici je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi prednja desna vrata parkiranega vozila poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.


<< Nazaj | Novice