Mali grad

T e D n i (K) Občine

04.12.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija prepusta na LC 071082 Vir-Radomlje-Volčji Potok

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval s sanacijo prepusta na lokalne ceste Vir Radomlje-Volčji Potok. V sklopu sanacije se bo prepust podaljšal. Izvedel se bo nov hodnik za pešce, s čimer se bosta povezala obstoječa hodnika na obeh strah prepusta.

T e D n i (K) Občine

Obnova kanalizacijskega črpališča Žale - Jagodic

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval z obnovo kanalizacijskega črpališča Žale – Jagodic. V okviru del se bo obnovila vsa strojna in električna oprema črpališča (črpalke, tlačna voda v črpališču, pokrov črpališča in podobno). Obstoječa oprema je bila dotrajana.

Oddelek za družbene dejavnosti

Dela v Maistrovi hiši se nadaljujejo skladno s pogodbenimi zahtevami in roki. V tem tednu bomo pričeli z restavratorskimi deli, urejene bodo strojne in elektro instalacije.

S strani Združenja splošnih knjižnic smo bili obveščeni, da smo prejeli naziv »Branju prijazna občina«. Podelitev naziva bo potekala danes, v ponedeljek, 4. decembra 2017, ob 12. uri v prostorih Mestne občine Kranju.

V ponedeljek smo se udeležili srečanja na temo »Dolgotrajna oskrba«, ki ga je organiziral Nacionalni inštitut za javno zdravje, OE Ljubljana. S strani Ministrstva za zdravje je bil predstavljen predlog novega Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je strani poslušateljev naletel na kar nekaj pripomb, dvomov in predvsem konkretnih predlogov po izboljšavi trenutno predlaganega zakona. Na srečanju smo tudi predstavili na kakšen način je za starejše občane poskrbljeno v občini Kamnik.

V četrtek smo se udeležili razprave »Kako s pomočjo certifikata mladim prijazna občina privabiti mlade v lokalno skupnost? In kako jih informirati o vseh ukrepih, ki jih občine že izvajajo na področju mladinske politike?«, ki ga je organiziral Inštitut za mladinsko politiko v Mestnem muzeju v Ljubljani.  Občina Kamnik je bila v letu 2014 prejemnica certifikata Mladim prijazna občina, katerega veljavnost poteče naslednje leto. V začetku prihodnjega leta bomo intenzivno pričeli z pripravo nove strategije na področju mladih v občini Kamnik za obdobje 2019 – 2023 in se prijavili na javni poziv za podaljšanje certifikata Mladim prijazna občina. Želimo si pripraviti kvalitetno strategijo razvoja na področju mladih, zato bomo k sodelovanju pri pripravi strategije povabili tudi mlade, da bodo lahko na javnih razpravah podali svoja mnenja.

Oddelek za razvoj in investicije

Občina Kamnik je skupaj z Zdravstvenim domom dr. Julija Polca Kamnik kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za zdravje »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih« s projektom NADGRADNJA IN RAZVOJ PREVENTIVNIH PROGRAMOV TER NJIHOVO IZVAJANJE V PRIMARNEM ZDRAVSTVENEM VARSTVU IN LOKALNIH SKUPNOSTIH – V ZDRAVSTVENEM DOMU DR. JULIJA POLCA KAMNIK.

Projekt načrtuje vzpostavitev integriranega centra za krepitev zdravja kot samostojne enote v zdravstvenem domu in ključne organizacijske strukture na primarni ravni zdravstvenega varstva za zagotavljanje izvajanja zdravstveno-vzgojnih obravnav ter aktivnosti krepitve zdravja in zmanjševanja neenakosti v zdravju pri prebivalcih vseh populacijskih skupin v lokalni skupnosti ter izgradnjo ustreznih kapacitet (konkretno adaptacijo 2 pisarn) in nakup ustrezne opreme.

Predstavniki Oddelka za razvoj in investicije so se  okviru projekta CityWalk, v katerem Občina Kamnik sodeluje kot pilotna občina, v torek, 28. 11. 2017, udeležili mednarodnega simpozija “Steps towards liveable cities”, ki ga je v Dominikanskem samostanu na Ptuju organiziral vodilni partner projektaZnanstveno–raziskovalno središče Bistra Ptuj.

Simpozij je bil namenjen obravnavi ovir trajnostnih oblik mobilnosti v mestih. Na dveh različnih okroglih mizah so tematski  strokovnjaki s področja urbanega načrtovanja iskali odgovore in predloge povezane z vprašanji trajnostnega urbanega načrtovanja in oblikovanja mest, vpliva prometa na okolje, infrastrukture za pešce, ozaveščanja in prometnih strategij / predpisov.  Osrednji govornik dogodka je bil g. Jim Walker, ustanovitelj fundacije Walk21, ugleden mednarodni politični svetovalec, strokovnjak za komunikacije in vodja posebnih projektov, ki spodbujajo ljudi k hoji in hkrati zagotavljajo varno, privlačno in dostopno okolje za hojo. V navdihujočem govoru je predstavil negativne posledice aktualnih prometnih politik in prednosti trajnostno naravnanih mest, katerih vizija je med drugim zmanjšanje motoriziranega prometa in krepitev pešačenja ter predstavil ključne nasvete, s katerimi je pripomogel 13-im izmed 20-ih vodilnih globalnih mest, pridobiti naziv »Mesto, najbolj primerno za življenje«.

Projektni partnerji in pilotne občine smo se poleg simpozija udeležili še usposabljanja, namenjenega izvedbi prihajajočih projektnih aktivnosti. Na njem so ugledni tuji strokovnjaki za prostorsko načrtovanje predstavili primere dobrih praks trajnostne mobilnosti, ključne ukrepe za načrtovanje pešačenja ter smernice za izdelavo lokalnih načrtov pešačenja ter izvedbo pilotnih aktivnosti, namenjenih krepitvi pešačenja v mestih projektnih partnerjev.

Policijska postaja Kamnik

TATVINA NAKLADALNE RAMPE       

Policisti Policijske postaje Kamnik so odšli na parkirišče podjetja v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec z dvorišča podjetja odtujil nakladalno rampo za manjši bager. Pri tem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.  

TATVINA IZDELKOV V TRGOVINI

Policisti so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v enem izmed trgovskih centrov v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka izvršila tatvino produktov v dveh trgovinah v skupni vrednosti 53,88 evra. Policisti bodo zoper njo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Na policijski postaji se je zglasila občanka in povedala, da je imela svoje vozilo od 9. do 10. ure parkirano na makadamskem parkirišču ZD Kamnik. Med tem časom je neznani voznik z neznanim vozilom zadel njeno vozilo po desni in levi strani (zadnji blatnik, vrata in odbijač). Nastala je materialna škoda za približno 700 evrov.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU

Na policijski postaji se je zglasila občanka in povedala, da je bila udeležena v prometni nesreči na parkirišču na Novem trgu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila pri nepravilnem premiku z vozilom na parkirišču trčila v parkiran osebni avtomobil druge voznice. Na kraju poškodb voznici nista opazili, ko pa je udeleženka prišla domov, je poškodbo na vozilu našla. Policisti zbirajo obvestila in bodo ustrezno ukrepali.

TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI

Policisti so bili napoteni v trgovski center v Kamniku, kjer je občan izvršil tatvino dveh artiklov v trgovini, pri čimer pa ga je zalotil varnostnik. Občan je predmete izročil. Odgovorne osebe v trgovini niso želele kazenskega pregona, zato bodo policisti na tožilstvo podali poročilo.  

TATVINA GRDABENEGA STROJA

Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil tatvino gradbenega stroja na delovišču v Volčjem Potoku. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec med 20. in 21. novembrom iz obcestnega jarka na gradbišču odtujil gradbeni stroj vibro nabijač - žaba. Nastala je materialna škoda za okoli 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

NESPORAZUM PRI KIDANJU SNEGA

Policisti so bili obveščeni, da sta se v okolici Kamnika dve osebi sprli zaradi kidanja snega. Pri tem je ena oseba drugo odrinila, da je padla po tleh. Izdan je bil plačilni nalog za prekršek.

GLASNA ZABAVA V KAMNIKU

Policijska patrulja je bila poslana v objekt v Kamniku, kjer naj bi po besedah prijavitelja, imeli privatno zabavo. Na kraju je bil opravljen razgovor z odgovornim, ki je bil opozorjen zaradi preglasne glasbe in motenja nočnega miru in počitka občanov.

POŠKODOVANJE ZAPORNICE

Patrulja je bila napotena v Mekinje, kjer je neznani storilec poškodoval zapornico na dovozu do podjetja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 12.30 in 13. uro ukrivil zapornico, nato pa kraj zapustil. Sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Patrulja PP Kamnik je bila napotena na cesto Kamnik-Palovče, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil iz smeri Kamnika v smeri Palovč. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga je v levem ovinku zaneslo iz vozišča, pri tem je trčil v drevo in zdrsnil po hribu navzdol. Pri tem sta bila voznik in sopotnik poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Kamnik. Na kraju je bil z voznikom opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,87mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče, zaradi alkohola pa bo napisan obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni, da so v Mostah neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 17.45 do 22.45 pristopil do stanovanjske hiše in z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno in vstopil v hišo. Iz hiše je odtujil dva ženska prstana v skupni vrednosti 300 evrov, 50 HRK in 40 evrov gotovine. Pri ogledu so policisti zavarovali več sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.


<< Nazaj | Novice