Mali grad

T e D n i (K) Občine

03.09.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

T e D n i (K) Občine

Obnova vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je obnovil dotrajan javni vodovod na Levstikovi ulici. Obnovljen vodovod bo okoliškim prebivalcem zagotavljal varno in zanesljivo oskrbo s pitno vodo.

Ureditev meteorne kanalizacije - parkirišče Ul. Matije Blejca

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., obnavlja dotrajano kanalizacijo na parkirišču Ulice Matije Blejca.

Oddelek za družbene dejavnosti

Sanacijska dela na spominskem obeležju borcem NOB v Zg. Stranjah so bila v prejšnjem tednu uspešno zaključena, prevzem opravljenih del pa bo predvidoma ta teden.

Na uradni spletni strani Občine Kamnik je bil objavljen Javni poziv za dodelitev finančne dijakom in študentom za šolsko oziroma študijsko leto 2018/2019. Rok za oddajo vlog je do 1. oktobra 2018 do 10. ure.

Na Lokah v Tuhinjski dolini smo se udeležili tradicionalnega piknika Društva Sožitje, kjer sta zbrane v prijetnem vzdušju pozdravila predsednica društva Vida Urbanc in podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi. Za zabavo in ples je poskrbel Toni.

Oddelek za razvoj in investicije

Gorenjska kolesarska mreža

V petek, 31. 8. 2018, je na Jesenicah potekal slavnostni podpis dogovora in pogodbe o financiranju vzpostavitve turističnega produkta »Gorenjsko kolesarsko omrežje«, katerega del je tudi Občina Kamnik. Podpisniki so župani 24 občin, Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Ragor) in Ministrstva za infrastrukturo. V občini Kamnik trasa poteka preko Tunjic, mestnega središča Kamnika in Podgorja. Pripravlja se tudi projekt za prijavo na 4. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, v katerem bo sodelovala tudi občina Kamnik. V okviru projekta bo omenjena trasa opremljena s kolesarsko infrastrukturo, kot so npr. polnilnice za električna kolesa, servisni stebrički, stojala za kolesa,.. potekala pa bo tudi promocija trase (objave, dogodki, izdelava karte, spletna aplikacija,…). 

Javna naročila

V prejšnjem tednu je bilo na Portalu javnih naročil ter evropskem portalu naročil TED objavljeno javno naročilo po odprtem postopku »Vzpostavitev avtomatiziranega sistema izposoje električnih koles v občini Kamnik«. Hkrati je bila na spletni strani pod rubriko Razpisi objavljena razpisna dokumentacija predmetna naročila. Ponudniki so povabljeni k oddaji svojih ponudb preko portala e-JN do ponedeljka, 24. 8. 2018, do 9. ure.

Policijska postaja Kamnik

TATVINA TORBICE Z VSEBINO

V Kamniku je neznani storilec iz prtljažnega dela odklenjenega avtomobila odtujil žensko  torbico, v kateri je imela oškodovanka denarnico z vsebino in mobilni telefon. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policistki sta v Kamniku mlajši osebi zasegli ročno zvito cigareto z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre  za prepovedano drogo, je bila snov poslana na analizo. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH

V naselju Moste smo obravnavali prometno nesrečo. Vzrok za nesrečo je bilo izsiljevanja prednosti v križišču. Voznici povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

TATVINA ARTIKLOV V MULLERJU

Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini  Müller. Ugotovljeno je bilo, da sta neznani moški in ženska izvršila tatvino dveh parfumov v  vrednosti 203,98 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA

V Komendi smo ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja, zaradi  česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA PLINA IZ KLIMATSKE NAPRAVE

Policisti so bili obveščeni o tatvini plina iz klimatske naprave na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz klimatske naprave odtujil 16 kg plina, v vrednosti 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli v popoldanskem času na Križkem bajerju v postopku dve osebi, ki so jima zasegli PVC-alu zavitek z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi  bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

V naselju Stranje so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi  poškodbami, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice v  križišču. Voznica osebnega avtomobila je izsilila prednost vozniku kolesa. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

TATVINA KROŽNE ŽAGE

Policisti so bili obveščeni o tatvini krožne žage na gradbišču v naselju Perovo. Ugotovljeno, da je neznani storilec iz gradbišča v popoldanskem času izvršil tatvino krožne žage vrednosti 700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKE TABLICA

Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v  Kamnku s parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici v vrednosti 40 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA GOLF PALICE V ARBORETUM GOLF

Policisti so bili obveščeni o tatvini golf palice na golf igrišču Arboretum.  Neznanec je tako v popoldanskem času na igrišču golfa odtujil palico za igranje golfa v vrednosti 200 evrov.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

Policisti so bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju Kamnika. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in  Nevlje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi neprilagojene hitrosti. Neznani voznik štirikolesnika je trčil v vozilo pred seboj in nato s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svojih podatkov. S strani policistov je bil izsleden zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU

Policisti so na javnem kraju obravnavali intervencijo, kjer je občanka brez razloga vpila in žalila druge osebe na javnem kraju. Po zbranih obvestilih je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU

Zaradi glasne glasbe sta se pri enem izmed trgovskih centrov v Kamniku sprli dve osebi. Po opravljenih pogovorih je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so v naselju Laniše obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik je z vozilom zapeljal v potok in se prevrnil na streho. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so v naselju Podhruška obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik je z vozilom trčil v betonski zid. Prometno nesrečo obravnavali policisti  prometne policije iz Ljubljane. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.


<< Nazaj | Novice