Mali grad

T e D n i (K) Občine

02.10.2017

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija JP št. 660093 Volčji Potok – Nova vas

Izvajalec del, EURO GRAD d.o.o., je nadaljeval s sanacijo javne poti št. 660093 v Volčjem Potoku. Potekalo je polaganje grobega in finega asfalta. V tem tednu je predviden zaključek del.

T e D n i (K) Občine

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

V četrtek, 28. septembra 2017, je v Domu kulture Kamnik Občina Kamnik gostila strokovno-izobraževalno srečanje na temo teorija in praksa Zakona o prekrških (Zp-1), ki ga je organiziralo Društvo mestnih, občinskih in medobčinskih inšpektorjev in nadzornikov Slovenije. Srečanja se je udeležilo preko 70 udeležencev, inšpektorjev, prekrškovnih organov, redarjev iz občinskih uprav iz celotne Slovenije, na katerem je predavala okrajna sodnica mag. Nuša Orel. Udeležence je pozdravil tudi župan Marjan Šarec.

Oddelek za družbene dejavnosti

Izbrani izvajalec Inštalacije Podjed d.o.o. je nadaljeval z obnovo sekundarnega ogrevalnega sistema na objektu na Glavnem trgu. Dela potekajo po terminskem planu. Galerija Miha Maleš bo zaprta predvidoma do konca meseca oktobra.

S strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Kranj smo prejeli pogoje za obnovo medaljona z reliefom graditelja kamniške železniške proge Alojza Prašnikarja, zato smo začeli s postopkom zbiranja ponudb za obnovo.

Zavod Mladinski center Kotlovnica je v sodelovanju z Logout - Center pomoči pri prekomerni uporabi interneta pripravil interaktivno predavanje na temo prekomerne uporabe tehnologij. Na predavanju je bilo poudarjeno, da mladostniki vedno pogosteje prehajajo med različnimi zasloni: televizijskim sprejemnikom, igralnimi napravami, namiznimi in prenosnimi računalniki, tabličnimi računalniki in pametnimi telefoni. Ko postanejo neobvladljivi, je pomembno, da znajo starši pravilno ukrepati in po potrebi še pravočasno poiskati pomoč strokovnjaka. Predavanje je bilo organizirano s strani Lokalne akcijske skupine občine Kamnik, ki jo koordinira Mladinski center Kotlovnica, sledili mu bosta še dve predavanji, in sicer "Kako se z najstnikom pogovarjati o drogah?" (DrogArt), dne 24. 10. 2017 ob 18. uri v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica ter "Vzgoja za ne-odvisnost." (Zavod Mind), dne 28. 11. 2017 ob 18. uri ravno tako v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica.

Oddelek za razvoj in investicije

Program izobraževanja za zeliščarje z območja LAS Srce Slovenije

LAS Srce Slovenije sodeluje v projektu sodelovanja Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga je zasnovalo šest lokalnih akcijskih skupin iz vse Slovenije. Projekt, ki se je začel septembra, bo s strokovnimi izobraževanji, certificiranji zelišč, skupnim e-herbarijem, srčnim zeliščarskim vrtom in drugimi aktivnosti spodbujal podjetniški preboj zeliščarjev.

Izobraževanje, ki bo organizirano v okviru tega projekta, nudi udeležencem široko in zaokroženo znanje, potrebno za lažje in učinkovitejše opravljanje dejavnosti zeliščarstva. Primerno bo za že aktivne zeliščarje, vse tiste, ki želijo razširiti ponudbo na kmetiji in tiste, ki se podajajo na pot zeliščarstva, kot samostojne dejavnosti. 

Izobraževanje bo ponudilo znanja iz področja zakonodaje, davčnih vidikov, velik poudarek bo na vključevanju dediščine v zeliščne produkte. Udeleženci bodo spoznali praktični del zeliščarstva od pravilne izbire semen in sadik, načina pridelave zelišč in tudi predelave v različne zeliščne produkte. Ker je zelo pomembno, kako produkte ponudimo na tržišče, bodo tudi s tega področja ponujena praktična znanja. Zdravilne rastline bodo udeleženci spoznavali tudi na terenu. Za možnost širše in raznovrstne ponudbe na področju zeliščarstva se bodo udeleženci spoznali s celostnim dojemanjem zdravilnih rastlin in oblikovanjem zdravilnega ambienta. 

Koledar predavanj, ki jih zajema izobraževanje je podrobneje objavljen na naslednji povezavi: http://www.razvoj.si/?lng=sl&t=aktualno&id=2439.

Obstoječe in potencialne zeliščarje z območja LAS Srce Slovenije vabimo, da izkoristite odlično priložnost in se prijavite na program. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo razpoložljiva mesta, bomo upoštevali vrstni red prijav. Prijave sprejemamo na elektronski naslov las@razvoj.si oziroma po telefonu 01 8962 713. Za dodatna pojasnila glede vsebine izobraževanj lahko kontaktirate na telefon 031 612 083 (Jožica Bajc Pivec).

V preteklem tednu je ob tednu mobilnosti potekalo dvodnevno snemanje promocijsko-ozaveščevalnega videa z namenom prikaza ovir v vsakdanjem življenju pri svojem gibanju ter uporabi javnih prevoznih sredstev. Snemanje se je izvedlo na ulicah mesta Kamnik in na potniškem vlaku Ljubljana-Kamnik-Ljubljana. Pri snemanju so na pobudo Občine Kamnik sodelovali gibalno ovirani mladostniki Zavoda Cirius ter predstavniki Zavoda mladinski center Kotlovnica. Nekaj utrinkov s predpriprav ter s samega snemanja si lahko ogledate na fotografijah, video pa bo pripravljen predvidoma do konca meseca oktobra.

Policijska postaja Kamnik

VLOM V STANOVANJE

V Mekinjah je bilo vlomljeno v stanovanje. Z ogledom so policisti ugotovili, da je neznanec v stanovanje vlomil na vzvod skozi vrata terase. Pregledal je notranjost in iz nje odtujil prenosni računalnik. Materialna škoda znaša 1.700 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA PRI QLANDIJI

Policisti so bili napoteni na Livarsko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju so ugotovili, da je neznani voznik pri manevriranju na parkirišču trčil v parkiran avto in s kraja odpeljal, ne da bi lastnici parkiranega avtomobila nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih so policisti povzročitelja izsledili in mu izdali globo za prekršek.

PRETEP MED OČETOM IN SINOM

V Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik se je zglasil občan, ki je bil udeležen v pretepu. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se sprla oče in sin, pri čimer je sin očeta s pisarniškim stolom večkrat udaril po glavi. Oče je pri tem utrpel telesne poškodbe in bil odpeljan na urgenco. Policisti nadaljnje zbirajo obvestila in bodo zoper sina podali kazensko ovadbo.

TATVINA GORIVA IZ PARKIRANEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni, da je v Mekinjah prišlo do tatvine goriva iz parkiranega vozila. Neznanec je iz rezervoarja za gorivo odtujil približno 50 litrov dizelskega goriva. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VLOM V DVE PODJETJI

Na policijsko postajo je poklical občan in prijavil vlom v podjetje. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec preko noči splezal skozi manjše pritlično okno, strgal komarnik, vstopil v prostor, ki ga je pregledal in odtujil šiviljske škarje v vrednosti 30 evrov. V sosednjem podjetju je neznani storilec prav tako preplezal odprto okno in nato iz prostorov odtujil varilni aparat in kotno brusilko v vrednosti 3.100 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo. 

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI

V Stahovici je prišlo do prometne nesreče, kjer se je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Črnivca proti Kamniku ter iz neznanega vzroka zapeljala na nasprotni vozni pas. Pri tem je s prednjim delom osebnega avtomobila trčila v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil drug voznik. V prometni nesreči sta bila oba udeleženca lažje telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na urgenco v Ljubljani. Nastala je skupna materialna škoda v vrednosti približno 6.020 evrov.

SPUŠČENI PNEVNATIKI NA VOZILU

Pred eno izmed trgovin v Kamniku je neznanec na parkiranem vozilu spustil obe desni pnevmatiki. Znakov kaznivega dejanja ni bilo.

SPOR MED OČETOM IN SINOM

V enem izmed stanovanj v Kamniku je prišlo do spora med očetom in sinom. Na kraju je patrulja ugotovila, da oče sinu ni želel dati denarja, zaradi česar je pričel na njega vpiti in v jezi iz omare pričel metati svoje obleke. Zoper sina bodo policisti izdali globo za kršitev javnega reda in miru.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA GROŽNJE

Na Policijski postaji Kamnik se je zglasila oškodovanka in povedala, da ji je tega dne preko SMS sporočil grozil nekdanji mož. Policisti so sprejeli zapisnik, sledi pa kazenska ovadba.

POSKUS UBOJA

V Kamniku se je v zasebnem prostoru zgodil poskus uboja, kjer je 71-letnik med prepirom z ostrim predmetom poškodoval 66-letnika, pri čemer moška nista bila v sorodu. 66-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so mu nudili nujno medicinsko pomoč, 71- letniku pa so policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU

Patrulja je pri kontroli prometa na Ljubljanski cesti opravila kontrolo voznika. Med postopkom je bilo zaznati očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65mg/l v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prav tako pa zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.


<< Nazaj | Novice