Mali grad

T e D n i (K) Občine

02.07.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, EURO GRAD d. o. o., je nadaljeval z deli na Levstikovi ulici, kjer se sanirata kanalizacija in vodovod. Sočasno Telekom Slovenije d. d. gradi optično omrežje. Dela potekajo ob popolni zapori ceste. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

T e D n i (K) Občine

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je pričela z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Oddelek za družbene dejavnosti

Dela na Podružnični šoli Sela so v teku, prav tako je izvajalec začel s pripravljalnimi deli na Podružnični šoli v Zgornjem Tuhinju.

Društvo počitniško varstvo Kamnik je izvedlo prvi termin varstva. Ker so v dolgo pričakovane počitnice skočili kot kakšni atleti, so se odločili, da bo tema prvega tedna druženja svetovni dan športa. Čez teden so 3 ekipe – Prvaki, Strele in Medalje bodrile svoj športni duh na različnih področjih. Športniki so se pomerili v namiznem nogometu, ki so ga naredili čisto sami: iz kartonastega nogometnega igrišča in igralcev iz sladolednih palčk, prilepljenih na leseno palico. V štafeti so vodili Medalje in Prvaki, manjkalo pa ni niti plesnega tekmovanja s čisto lastnimi koreografijami skupin. Obiskala jih je Ana Pestotnik, nekdanja tekmovalka standardnih in latinskoameriskih plesov, ki jim je predstavila svojo športno kariero. Od blizu so si lahko ogledali tudi čisto pravo, zelo bleščečo plesno obleko in se preizkusili v hoji v visokih plesnih čevljih.

Oddelek za razvoj in investicije

Vključevanje Občine Kamnik in Zavoda Mekinjski samostan v nova evropska partnerstva

V mesecu juniju je potekalo intenzivno delo na vključevanju Občine Kamnik in samostana Mekinje v nova evropska partnerstva, konkretno na transnacionalnem programu Interreg Adrion. Drugi razpis na omenjenem programu je odprt do 3. julija in v roku smo uspeli s prijavo štirih projektov v vlogi projektnega partnerja. Projekti z akronimi AIMS, EXPERIA in Innovative Adriatic Museum na prvem specifičnem cilju obravnavajo vsebine kot so doživljajski turizem v povezavi s kulturno dediščino in interakcijo z različnimi deležniki, razvoj skupnih transnacionalnih strategij s področja turizma v povezavi z dediščino, spodbujanje turizma na podeželju s pomočjo identitete znamk, kontrole kakovosti in destinacijskega managementa, pilotni inovativni inkubatorji za povezavo podjetništva s priložnostmi turizma, razvoj inovativnih orodij ter digitalizacija kulturne in naravne dediščine idr. Projekt z akronimom MU-HA na drugem specifičnem cilju pa obravnava cikel obvladovanja z vodo povezanih nesreč (poplave, suša, naključno onesnaženje ter odpoved kritične infrastrukture). Skupna vrednost vseh štirih prijavljenih projektov za Občino Kamnik znaša 866.994,5 evrov, od tega predstavljajo sredstva ERDF 85 odstotkov. Rezultati ocenjevanja prispelih vlog se pričakujejo konec leta oziroma v začetku prihodnjega leta, pričetek izvajanja odobrenih projektov pa konec prihodnjega leta.

Javna naročila

V  petek, 27. 6. 2018, je bila izdana Odločitev o oddaji javnega naročila male vrednosti »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik Sklop II - DOBAVA IN MONTAŽA NOTRANJE OPREME«. Naročilo se odda ponudniku ALFA-M d.o.o.

Policijska postaja Kamnik

TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Neznanec je na Kranjski cesti v Kamniku izvršil tatvino zadnje registrske tablice. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA DENARJA V CERKVI NA ŠUTNI

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja v cerkvi na Šutni. Po dejanju sta bila prijeta moški in ženska, oba državljana Slovenije. Pri postopku jima je bil denar zasežen, po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper oba storilca sledila kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŽAR

Obveščeni smo bili o dimniškem požaru v gostinskem lokalu v centru Kamnika. Z ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v dimniški tuljavi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

VLOM V VRTNO LOPO

Neznanec je vlomil v leseno vrtno lopo v okolici Kamnika in izvršil tatvino dveh koles znamke Scott in Elan. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA PRED MOSTAMI

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Mengeš–Moste. Vzrok nesreče je bilo nepravilno vključevanje na glavno cesto. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

PADEC KOLESARJA NA MENGEŠKEM POLJU

Policisti so obravnavali nesrečo, ki se je zgodila na prehodu čez železniško progo na mengeškem polju, kjer je padel kolesar. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval in je bil napoten v KC Ljubljana.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču pri Športni dvorani Kamnik. V nesreči ni bil nihče poškodovan in pod vplivom alkohola, zato so policisti odstopili od ogleda nesreče.

TATVINA DENARJA V TRGOVINI

Policisti so v okolici Kamnika obravnavali tatvino denarja v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v trgovini izkoristil odsotnost blagajničarke in iz blagajne odtujil približno 100 evrov gotovine. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VLOM V HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo v okolici Kamnika. Storilca je pri dejanju zalotil sosed in ga prepodil. Sprožena je bila iskalna akcija, vendar storilec še ni bil izsleden. Osumljenec je star približno trideset let, oblečen je bil v belo jakno, sive hlače in črno kapo. Policisti o dejanju in storilcu še zbirajo obvestila.

TATVINA KOSILNICE IN KOLESA

Neznanec je v okolici Komende vstopil v odklenjeno garažo in izvršil tatvino kosilnice in rumenega kolesa znamke Cannondale. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPOR V DRUŽINI

V okolici Kamnika so policisti obravnavali spor v družini, v zadevi še zbirajo obvestila, zoper kršitelja pa bo izveden ustrezen ukrep.

TATVINA KOSILNICE

Policisti so bili obveščeni o še eni tatvini kosilnice v okolici Komende. Storilec je izvršil tatvino kosilnice, ki je bila shranjena ob stanovanjski hiši. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 0,68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na parkirišču pri Mercator centru Kamnik. Patrulja je na kraju kršiteljem izdala plačilne naloge. Ravno tako na območju Kamnika pa je vinjen moški kršil javni red in mir. Ob prihodu patrulje s kršitvijo ni prenehal in pri tem žalil tudi policiste. Zoper moškega je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve in izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Kamniku. V nesreči je nastala materialna škoda, zato so policisti odstopili od ogleda nesreče.

OMAGAL NA PEŠPOTI

Policisti so bili obveščeni, da je na pešpoti ob Kamniški Bistrici omagal kolesar. Na kraj je bila klicana reševalna ekipa, ki je moškega odpeljala na nadaljnje zdravljenje v KC Ljubljana.

KRAVE NA KISOVCU POŠKODOVALE VOZILO

Občan je na Policijsko postajo Kamnik prijavil, da so mu krave na Kisovcu poškodovale osebno vozilo. Opravljen je bil ogled vozila, ob katerem so bile na vozilu vidne sledi zob in slinjenja živali, odtrgani zadnji črni znamki vozila, tesnilna guma na prednjih levih vratih in prednja brisalca.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 1,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

SPOR V DRUŽINI

V okolici Kamnika je prišlo do spora med zakoncema. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.


<< Nazaj | Novice