Mali grad

T e D n i (K) Občine

01.10.2018

 

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Zaključno srečanje prostovoljcev "Varna pot v šolo"

Prejšnji teden je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi pozdravil in se zahvalil prostovoljcem, ki so v prvih septemberskih dneh, na najbolj izpostavljenih delih šolskih poti v občini Kamnik skrbeli za varno pot v šolo naših najmlajših občank in občanov. Tudi takšne akcije pripomorejo k temu, da v naši občini že dolgo nismo imeli nesreče z udeležbo najmlajših.

Oddelek za družbene dejavnosti

Dela na Podružnični šoli Zgornji Tuhinj se nadaljujejo, v preteklem tednu je izvajalec začel z zapiranjem pasu sten v mansardi, betoniranjem stopnic, v tem tednu bo nadaljeval s keramičarskimi in slikopleskarskimi deli.

Izvedeno je bilo javno naročilo male vrednosti za sanacijo igrišča ob Podružnični šoli v Zgornjem Tuhinju, na povpraševanje je prispela ena ponudba, ki je v postopku pregledovanja.

Iz Vrtca Antona Medveda Kamnik so nas obvestili, da na poziv za sprejem otrok v brezplačni program vrtca v trajanju 240 ur letno, ni prispela nobena vloga. Starše otrok, ki ne obiskujejo vrtca in so izpolnili starost najmanj 5 let, ponovno vabimo k vključitvi otrok v omenjeni program, pred vstopom v osnovno šolo. Več informacij lahko prejmejo v posameznih vrtcih.

Pretekli četrtek se je v Mestni hiši Rotovž v Mariboru sestal Odbor za podelitev Maistrovih priznanj v letošnjem letu. Sestanka sta se udeležili tudi imenovani članici iz občine Kamnik Lea Logar in Katja Vegel. Člani odbora so pregledali prispele predloge in soglasno sprejeli sklep, da letošnja priznanja prejme Roman Lorenčič – predsednik društva general Maister Cerkvenjak, Vladimir Ovnič – predsednik Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj, Osnovna šola borcev za severno mejo Maribor, Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra Maribor in Ivan Tušek – praporščak DGRM. Slavnostna podelitev priznanj bo potekala 22. novembra 2018 v Mariboru.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je ob svetovnem dnevi turizma, 27. septembra, organiziral brezplačno vodenje po Kamniku z izkušenim vodnikom. Obiskovalci Kamnika ter njegovi prebivalci so lahko tudi brezplačno obiskali kapelo na Malem gradu. Dopoldan in popoldan pa je predvsem otroke na Malem gradu razveseljevala maskota kamniška Veronika. Obiskovalci so idejo Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki je organiziral dogodke ob svetovnem dnevu turizma v središču mesta, pohvalili.

V Domu kulture Kamnik, ki je v upravljanju Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, so v torek, 25. septembra, pričeli s sezono 2018/19. Prvi večer Glasbe z okusom, kjer je nastopil Tilen Artač s kulinaričnimi specialitetami pa Gostišče Repnik, je bil že teden dni pred začetkom koncerta razprodan. Obiskovalci pa so bili nad nastopom navdušeni. V četrtek, 27. septembra, se je v Klubu Kino dom predstavil trobilni ansambel Glasbene šole Kamnik. Gre za prvo predstava v okviru okrepljenega sodelovanja z Glasbeno šolo Kamnik ter Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Z novo sezono so namreč nastopi učencev in dijakov omenjenih šol vključeni v program sezone 2018/19. Nizi večerov, ki jih pripravljajo dijaki in učenci omenjenih šol, bodo žanrsko raznoliki, program pa v celoti sestavljajo sami z lastnimi produkcijami. Vpisi abonmajev se zaradi večjega zanimanja podaljšujejo do začetka prvih abonmajskih predstav. Poleg obstoječih abonmajev, Maistrovega abonmaja in Abonmaja Kam'nček, ki ostajata nespremenjena, je v  novi sezoni na voljo tudi Abonma Kam'na'smeh.

V prostorih Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je potekalo tudi odpiranje javnega povabila za sofinanciranje projektov/dogodkov v okviru spodbujanja obiska in utripa v mestnem jedru Kamnika 2018. Na razpolago je 12.000 evrov.

Nezaslišan vandalizem v Keršmančevem parku

V začetku preteklega tedna so javni delavci Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik pri rednem pregledu javnih površin v Keršmančevem parku ugotovili, da je prišlo do vandalizma na igralih v kamniškem parku. Preko vikenda se je vandalizem nadaljeval.

Oddelek za razvoj in investicije

V sodelovanju z Javnim zavodom Mekinjski samostan smo uspešno kandidirali na razpisu ameriške ambasade v Sloveniji za kulturna sredstva (Cultural Grants). Odobren je bil projekt z naslovom "Ameriški kulturni teden v samostanu Mekinje" v vrednosti 4.000 USD.

V okviru projekta, ki promovira medsebojno razumevanje in kulturno izmenjavo med Ameriko in Slovenijo, bomo predvidoma konec novembra v samostanu gostili priznana ameriška umetnika, fotografa Stephena Wilkesa in pisatelja Manuela Gonzalesa. Omenjena umetnika bosta v samostanu in na ostalih lokacijah v Kamniku ustvarjala vsak na svojem področju, postavljena bo fotografska razstava, prav tako bosta izvedeni brezplačni delavnici oziroma predavanji o fotografiranju in pisanju za vse zainteresirane prebivalce. Ob zaključku ameriškega kulturnega tedna bomo v sodelovanju z lokalnim gostincem pripravili kulinarični dogodek, vezan na ameriški zahvalni dan. K sodelovanju pri posameznih aktivnostih bomo povabili tudi ključne lokalne akterje s področja kulture in turizma.

Policijska postaja Kamnik

POŠKODOVANJE STROJEV

Obveščeni smo bili o poškodovanju dveh delovnih strojev, ki jih je neznanec spravil v pogon in se z njima vozil po parkirišču. Pri dejanju je storilec poškodoval kontaktni ključavnici na obeh delovnih strojih. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V SKLADIŠČE

Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec najprej s sprejem  onemogočil varnostno kamero na skladišču, nato pa preščipnil ograjo in iz odprtega skladišča odtujil 3 "kolute" bakra. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA DENARNICE

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasila oškodovanka in povedala, da so ji v Kamniku iz odklenjenega vozila odtujili denarnico z vsebino in jo oškodovali za približno 800 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU

Policisti so na Mengeškem polju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice v križišču. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI  

V naselju Šmarca je v noči na 25. 9. 2018 neznani storilec odtujil gorsko kolo znamke Scott, Radslide MX30, ki je bilo parkirano pri stanovanjski hiši. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

POSKUS VLOMA V VOZILO V IZOLI

Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil poskus vloma v vozilo v Izoli. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

VLOM V ARABSKO RESTAVRACIJO

Obravnavali smo vlom v Arabsko restavracijo v Kamniku. Neznani storilec je v noči na 26. 9. 2018 pristopil do vhodnih vrat lokala in s primernim orodjem na vzvod vlomil ter vstopil v notranjost lokala, kjer je iz registrske blagajne odtujil denarnico. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V NASELJU PODSTUDENEC

V naselju Podstudenec se je pripetila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi vožnje tovornega vozila preko sredinske črte. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi  52. člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli samozapiralno vrečko z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KLANCU

Neznani storilec je v večernem času vlomil skozi kletno okno in pregledal stanovanjsko hišo na Klancu. Iz predalnikov je odtujil več kosov zlatnine. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU 

Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

GLASNA GLASBA NA DUPLICI

S strani občana iz Šmarce smo bili obveščeni o glasni glasbi na tenis igriščih ter s tem motili nočni mir in počitek. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

V Kamniku smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 0,74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku. 


<< Nazaj | Novice