Mali grad

T e D n i (K) Občine

01.01.2018

 

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

V Državnem zboru se nahaja Predlog zakona o prepovedi izvršb nad standardnim stanovanjem, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslanca (prvopodpisani Janko Veber).

Predlog Zakona določa pravila o zaščiti standardnega stanovanja pred vsemi oblikami finančnih izterjav, izvršb ali rubežev. Prepoveduje nesorazmerne posege pri izvršbah na nepremičnine, saj določa, da je šele po predhodni neuspeli izterjavi na denarna sredstva in vrednostne papirje mogoče začeti izvršbo na nepremičnine, ki so vrednostno sorazmerne z višino izkazane terjatve upnika.

Usodo predlaganega Zakona bomo budno spremljali, saj bi njegov sprejem lahko preprečil, da bi prihajalo do takšnih situacij, kot smo jim bili priče v preteklosti, ko so zaradi izterjave dolga v višini nekaj sto evrov ljudje ostali brez stanovanjske hiše, v kateri so stanovali.

Oddelek za družbene dejavnosti

V preteklem tednu so  župana Marjana Šarca obiskali obiskali potniki Štacjona, kot si radi rečejo varovanci Dnevnega centra za osebe s težavami v duševnem zdravju Kamnik - Štacjon. Ob tej priložnosti so se uporabniki Dnevnega centra zahvalili za sodelovanje v preteklem letu in se ob sproščenem pogovoru spominjali dogodkov, ki so se jim pripetili v letošnjem letu.

Dela v Maistrovi hiši potekajo skladno s pogodbo in terminskim planom.

S 1. 1. 2018 se spreminja urnik dežurstva za Lekarno Kamnik in Lekarno Domžale. Lekarna Kamnik bo ob nedeljah in praznikih obratovala od 9. do 12. ure.

Policijska postaja Kamnik

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

Policisti Policijske postaje Kamnik so bili napoteni v eno izmed osnovnih šol v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine mobilnega telefona, in sicer je neznani storilec iz predala učiteljici odtujil mobilni telefon. Z dejanjem jo je oškodoval za 1.100 evrov.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI

Na obvoznici v Kamniku je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v vozilo drugega voznika. Oba udeleženca sta utrpela lahke telesne poškodbe in bila preizkušena z alkotestom, ki je pri povzročitelju pokazal pozitivni rezultat. Ugotovljeno je bilo tudi, da je povzročitelj vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA DRV V NEVLJAH

V Nevljah je nekdo odtujil drva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času med 21. 12. 2017 in 23. 12. 2017 izvršil tatvino dveh kubičnih metrov nacepljenih bukovih drv. Materialna škoda znaša 100 evrov.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V LJUBLJANI

Na Policijski postaji Kamnik se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino mobilnega telefona v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz torbice oškodovanke odtujil mobilni telefon v vrednosti 300 evrov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena v Žeje, kjer je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil 600 evrov gotovine. Skupna materialna škoda znaša 1.200 evrov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.  

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena v Šmarco, kjer je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil štiri hranilnike z gotovino. Skupna materialna škoda za enkrat ni znana. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo. 

SPUŠČENI PSI

Prejeli smo obvestilo, da so v Volčjem Potoku spuščeni psi. Na kraju je patrulja opravila razgovor s prijaviteljico, nato pa še z lastnikom psov. Zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali bo uveden prekrškovni postopek.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

V naselju Gmajnica je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil polnilec in zaganjač za kamion, električni moped neznanih oznak, plinski grelec znamke Tajfun in prenosni varilni aparat Varstroj. Materialna škoda znaša približno 5.000 evrov.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI

Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena na Ljubljansko cesto v Kamniku, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila spregledala peško, ki je pravilno na prehodu za pešce prečkala vozišče in s prednjim delom vozila trčila vanjo, da je le-ta padla po tleh in se telesno poškodovala. Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana na urgenco, zoper voznico osebnega avtomobila pa sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA LESA V BRIŠAH

Patrulja Policijske postaje Kamnik je obravnavala tatvino lesa v Brišah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom tedna oškodovancu odtujil približno 5 kubikov hlodovine in ga s tem oškodoval za približno 400 evrov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA KRANJSKI CESTI

Policisti so bili poslani na Kranjsko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen osebnega avtomobila, ki je trčil v robnik in poškodoval pnevmatiko in platišče. Obravnave policije ni potreboval, zato mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

ZASEG PIŠTOLE ZA IZSTRELJEVANJE RAKET

Na varovanju javne prireditve Pravljični Kamnik je bil občan dobljen pri izstreljevanju raket na prireditvenem prostoru. Osebi je bila zasežena pištola za izstreljevanje raket, 28 raket za izstreljevanje ter 121 potisnih nabojev. Policisti bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo skozi okno v pritličju, nato pa pregledal notranjost hiše in iz nje odtujil za približno 3.000 evrov zlatnine. Policisti v zvezi vloma zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo. 

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Šutni. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik pri nepravilnem premiku z vozilom trčil v parkirano vozilo in s tem lastniku parkiranega vozila na vozilu povzročil materialno škodo. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU

Policisti so imeli v postopku dva občana, pri katerima je bila najdena neznana rjavo-zelena posušena rastlina, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo marihuano. Rastlina je bila občanoma zasežena, policisti pa jo bodo poslali v analizo in po izvedeni analizi sledi ustrezen ukrep.

 


<< Nazaj | Novice