Mali grad

Svetovni dan civilne zaščite, podeljena državna priznanja posameznikom in ekipam Civilne zaščite Občine Kamnik

10.03.2010

 

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je včeraj v kulturni dvorani občine Škofljica potekala regijska prireditev s podelitvijo priznanj Civilne zaščite RS.

Mednarodna organizacija civilne zaščite je v skladu z resolucijo na 7. generalni skupščini decembra 1990 razglasila 1. marec za svetovni dan civilne zaščite. Leta 1992 je slovenska vlada razglasila 1. marec za dan Civilne zaščite tudi v Sloveniji. Namen tega dne je ozaveščanje družbe in posameznikov o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi civilne zaščite pri varstvu pred njimi. Ob tem želijo poudariti pomen mednarodnega sodelovanja za razvoj zaščite človeka in njegovega okolja.

V počastitev svetovnega dneva civilne zaščite je bila v torek, 9. marca 2010, v kulturni dvorani občine Škofljica organizirana regijska prireditev, kjer so podelili priznanja CZ RS za zasluge in delo na področju civilne zaščite.

Slavnostni govornik g. Branko Dervodel, namestnik direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje, se je vsem prisotnim pripadnikom sil za zaščito, reševanje in pomoč, še posebej prejemnikom priznanj, zahvalil za njihovo nesebično in požrtvovalno delo pri reševanju človeških življenj in lastnine.

Prejemniki priznanj Civilne zaščite Občine Kamnik za leto 2010

Priznanja CZ so na predlog poveljnika CZ prejeli naslednji posamezniki in ekipe iz občine Kamnik :

- Darko Galjot - srebrni znak CZ

- Ekipa prve pomoči PGD Kamnik – bronasti znak CZ

- PGD Motnik – srebrni znak CZ

Na sliki: župan Anton Tone Smolnikar, Urška Kramar-vodja ekipe PP KAMNIK, Darko Galjot, Brigita Vavpetič, Matjaž Srša – novi poveljnik CZ Občine Kamnik, Luka Schnabl in Tanja Oblak 

PGD Motnik bo priznanje, srebrni znak CZ, ki ga društva prejmejo ob 110 obletnici delovanja, prejelo na lokalni prireditvi ob obletnici društva.


<< Nazaj | Novice