Mali grad

Svetlobne oglasne površine Kamnika in Velike planine na Letališču Jožeta Pučnika

30.07.2012

 

Velika planina d.o.o. v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Občine Kamnik obiskovalce Ljubljanskega letališča od začetka meseca opozarja na turistično destinacijo in mesto Kamnik. Kamnik je starodavno mesto tisočerih obrazov, z bogato zgodovino in številnimi kulturnimi biseri, prelepo okolico z naravnimi lepotami in pestro turistično ponudbo: Velika planina z dolino Kamniške Bistrice, Terme Snovik s Tuhinjsko dolino, Arboretum Volčji Potok in Naravni zdravilni gaj v Tunjicah. Slike teh znamenitosti, poleg pa še muzeja Zaprice, Šutenske ulice in Malega gradu, so prikazane na devetih svetlobnih površinah na letališču in na zunanjih površinah.

V ozadju je slika pastirskega naselja na Veliki planini, ki obiskovalce letališča spomni na aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Poleg tega je na oglasni površini še deset manjših fotografij, ki prikazujejo še druge posebnosti Velike planine, kot so trniči, pastir, pastirska malica, nihalka, Preskarjev muzej, svišč, ter fotografiji zimske idile,… S prikazom fotografij želimo obiskovalce opozoriti, da si je planino vredno ogledati v vseh letnih časih: od prvega gorskega cvetja spomladi, poletnih cvetočih pašnikov in zimskih zasneženih pobočjih.

Svetlobne oglasne površine obiskovalci lahko opazijo ob čakanju na prtljago, v vseh čakalnicah pri vstopu in izstopu, pri plačilnem avtomatu, info pultu, ter pred vstopom v okrepčevalnico,… Tako smo zajeli prav vse obiskovalce, tako domače, ki odhajajo v tujino, da jih spomnimo na domač biser narave in tuje goste, ki si prav na letališču nabirajo prve informacije o deželi kamor so pripotovali. In Kamnik ter z njo Velika planina jim je na dlani.

S postavitvijo svetlobnih površin na ljubljansko letališče želimo utrditi Kamnik in Veliko planino kot blagovno znamko in jo bolj približati širši javnosti ter  jo narediti prepoznavno. Letališče je za številne obiskovalce Slovenije prvi stik z našo domovino in dogodivščin željni obiskovalci se že na letališču pozanimajo, kaj si v Sloveniji lahko ogledajo, da preživijo obisk čim bolj aktivno, poizkusijo njeno kulinariko in si ogledajo znamenitosti.

Naj se dogodivščina za obiskovalca začne že v mestu Kamnik, nadaljuje pa v njegovi okolici,… v spominu pa naj jo ohrani za vedno!


<< Nazaj | Novice