Mali grad

Svetleč uvod v zadnji konec tedna tega leta

28.12.2013

 

Kamnik je konec skrajšanega delovnega tedna ponovno zažarel v več kot tisoč lučkah, kar je predstavljalo zelo lep uvod v zadnji vikend v tem letu.

Številni obiskovalci so si lahko ogledali prireditve, med katerimi je še posebej izstopal ognjeni ambient na Malem gradu, v okviru zimskega mini festivala urbane kulture Ledena Veronika Kamniška, ki ga je organiziral Mladinski center Kotlovnica v sodelovanju s Kulturnim društvom Priden možic, Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik, društvom Veronikine zgodbe, Domom kulture Kamnik ter desetimi prostovoljci iz Bolgarije. K še večjemu ognjenemu ambientu so lahko pripomogli tudi naši najmlajši, saj so vzporedno potekale otroške delavnice izdelave svetil ob pomoči kozarcev za vlaganje. Festival se je poleg že omenjenega prizorišča na Malem gradu odvijal še v Samčevem prehodu oziroma v bližini mestne kavarne ter v Stražnem stolpu.

V četrtek sta kljub deževnemu vremenu, ki je ponagajal tudi pri ognjenem ambientu (po podatkih organizatorja so lahko prižgali le petino svetil), nastopila Princy in Quenny (JAR in Slovenija) v Novoletni ekstravaganci, sledila pa je pripovedovalska varieta z Rokom Kušlanom in Katjo Preša.

Petkovo vreme je bilo plamenom na Malem gradu bolj naklonjeno, zato je zgodovinska utrdba nad mestom zasijala v svoji polnosti. K prešernemu vzdušju je pripomogel še nastop klovna Andreasa Grunda iz Nemčije ter jazz koncert tria izjemnega pianista Marka Petrušiča v Stražnem stolpu.

Petkov večer pa je na glavnem prireditvenem odru zaključila popularna narodnozabavna skupina Atomik Harmonik. Poleg prijetne domače glasbe je obiskovalce ogrel tudi čaj ter kuhano vino, tiste ki pa je zeblo v noge, pa so raje izbrali hiter ples sredi mesta.

Vljudno vabljeni še na ostale dogodke v Kamniku do konca leta, ki jih najdete na sledeči povezavi.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice