Mali grad

Sveti Miklavž je prinesel nov Perovski list

07.12.2016

 

Sveti Miklavž je prinesel nov Perovski list Perovo je obiskal dober decembrski svetnik sv. Miklavž in svoje angelske pomočnike (Perovčke, ŠKD-jevce in njihov podmladek) prosil za pomoč pri raznosu daril - Perovske liste - v vse perovske domove. 

Namesto uvodnika prvo stran popiše Zgodbica za Ivano. Da nas tako hudomušno, kot je zapisana, popelje po dvaintridesetih straneh Perovskega lista. Najprej po resničnih perovskih dogodkih, ki slikajo podobe tako vedrih srečanj, kot da so se zgodila na nekem drugem planetu pa so se pod našimi okni. Sledijo jim spomini, tako živi, kot bi se zgodili včeraj. Perovski utrip ta hip sproščeno klepeta s krajevnima »šefoma« in pušča za seboj le senčico sledi iskanja pravice na sodišču. Senco zaskrbljenosti pa pušča naš (ne)mar za življenje v stanovanjski skupnosti, preizkuša predrznost objestnežev in potrpežljivost stanovalcev. Neprijetne sledi v trenutku razkadijo trije mladi perovski obrazi, pridružijo se jim še drugi krajevni »posebneži« in podvigi, ki naše Perovo spremenijo v popek Slovenije (le oglejte si zemljevid v dodatku Perovskega lista). Perovske hiše s poslanstvom so perovski ponos, perovski tovarni pa naš obet (Eta) in žal tudi bolest (Svilanit).

Prisrčno vabljeni k branju v društveni spletni kotiček http://kamnik-perovo.si/list16/.

Bravo mi - Društvo Perovo, vsi novičarji, fotografi in angelski pomočniki. Bravo, atu Janezu (Majcenoviču), za poučno uvodno zgodbico, ki smo jo avtorji Perovskega lista vzeli resno in na zadnjo stran našega »lista« povabili perovske Pokemone. Mi namreč pravimo, da je raziskovanje, gibanje in zabava – proti zobu časa – vojska prava!

Besedilo: Ivana Skamen
Fotografija: Športno kulturno društvo Dober dan, Perovo


<< Nazaj | Novice